Vizitator Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Se poate, dar dupa digerarea mielului.Ai inteles gresit pt ca vrei totul prea concentrat, sarind peste etape.Nu degeaba am scris ce am scris la inceputul paginii.Trebuie sa lamuresti intai transferul de energie prin camp magnetic. Dupa ce te mai familiarizezi cu forward si flyback mai se aprinde un LED de pe panoul/ harta electronica la care ai purces.Citeste tot ce a postat @UDAR si cauta SMILEX pe google pt a te duce in locul in care a postat teoria pe intelesul tuturor.La "totul despre surse" vei gasi oscilograme postate de mine.Inca nu realizezi ca te-ai angajat la o munca mai grea decat ai spus initial, ca vrei sa depanezi cate o sursa in casa(adica 1-2 pe an?!). Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Auxiliarul nu e ”incărcat” de secundar. De fapt - extrem de simplist spus - miezul ( și mai mult , întrefierul ) e încărcat cu energie în timpul conducției primarului . Când curentul prin primar încetează , polaritățile tensiunilor se schimbă și conduc diodele D602, D701 și D702. Deci energia se descarcă deopotrivă în secundar(e) și în auxiliar , iar tensiunea este în directă proporționalitate cu numărul lor de spire. Link spre comentariu
louis Postat Aprilie 21, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Deci energia se descarcă deopotrivă în secundar(e) și în auxiliar , iar tensiunea este în directă proporționalitate cu numărul lor de spire.am postat o imagine cu o pagina mai sus si e un rand subliniat..in care tensiunea din auxiliar depinde de numarul de spire din secundar si de cate spire are [email protected] gasit aici acum citesc. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Păi exact aia spune : tensiunea auxiliară = tensiunea secundară ( Uo+Uf ) * Na/Ns. Sau n-am înțeles eu ce n-ai înțeles...În momentul în care curentul în ”primar” se întrerupe brusc , tensiunea tinde să crească brusc , cu sens opus , PE TOATE înfășurările . Singurul loc unde ea este controlată este secundarul ( secundarul principal dacă sunt mai multe ) și va avea acolo valoarea Us . Pe toate celelalte înfășurări va avea o valoare proporțională cu numărul de spire Up/Np = Ua/Na = Us/Ns .....Cu alte cuvinte controlul tensiunii în secundar determină și controlul tensiunii în auxiliar. Link spre comentariu
louis Postat Aprilie 24, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2014 o sursa de laptop toshiba. a busit cam tot ce era in primar important..de la siguranta, punte, fet; filtrajul primar era umflat si scurs. poate sa-mi spuna cineva ce rol joaca Q31 si Q32 in poarta fet-ului (pinul 5 DRV)? Q32 e rupt fizic in jumate de la scurt. ce rol joaca D3? vad ca alimenteaza primarul direct din retea. e prima schema pe care o vad cu asa ceva. practic..primarul intre 3 si 4, cu D2,3,4, si L2 nu apar in alte scheme. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Q32 descarca mai rapid capacitatea de intrare mos. Q31 injecteaza un curent proportional cu tensiunea de retea in pin 3 pt a imbunatati raspunsul la semnalul de curent prin mos. Englezii numesc asta feed-forward, adica o compensare in avans. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum