battobataaree Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 neata, am si eu o intrebare legat de transformatorul de retea de la radio traviata ..apare in schema ca ar avea un ecran electrostatic ,desi nu il vad pe transformator...imi spune cineva unde e,pe ce borna ,e la un loc cu alta borna ? Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Ar trebui sa fie o infasurare intre primar si secundar (bobinata pe toata lungimea carcasei) si care nu are scos la borne decat un capat. identifica cu un instrument de masura infasurarile si ar mai trebui sa-ti ramana o borna la care este legata infasurarea in cauza (ecranul electrostatic). Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 neata, am si eu o intrebare legat de transformatorul de retea de la radio traviata ..apare in schema ca ar avea un ecran electrostatic ,desi nu il vad pe transformator...imi spune cineva unde e,pe ce borna ,e la un loc cu alta borna ?Salut,Nu este asa. Ceea ce se vede in schema, reprezinta conexiunea partii metalice ( inclusiv a miezului transformatorului de retea ) la "masa" aparatului. Nici un aparat romanesc nu dispune de ecran electrostatic in infasurarile transformatorului de retea. Link spre comentariu
battobataaree Postat Februarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2014 neata, am si eu o intrebare legat de transformatorul de retea de la radio traviata ..apare in schema ca ar avea un ecran electrostatic ,desi nu il vad pe transformator...imi spune cineva unde e,pe ce borna ,e la un loc cu alta borna ?Salut,Nu este asa. Ceea ce se vede in schema, reprezinta conexiunea partii metalice ( inclusiv a miezului transformatorului de retea ) la "masa" aparatului. Nici un aparat romanesc nu dispune de ecran electrostatic in infasurarile transformatorului de retea.asa ma gandeam si eu ,ca ar fi doar transformatorul in sine la masa ,dar am crezut ca ar putea avea borna comuna cu una din infasurarile pt lampi care da la masa,de asta am intrebat Link spre comentariu
battobataaree Postat Februarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2014 mersi pt ajutor ;) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum