gaby03 Postat Martie 4, 2014 Autor Partajează Postat Martie 4, 2014 Am scos si varistorul din cablaj dar becul ramane aprins permanent. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Daca optocuplorul lipseste este normal.Conectati o rezistenta de cca. 200 ohmi intre baza T3 si masa, ar trebuii sa se stinga, daca nu, masurati cat este tensiunea in baza la T3 cu rezistenta conectata. Link spre comentariu
gaby03 Postat Martie 5, 2014 Autor Partajează Postat Martie 5, 2014 Am conectat rezistenta de 200 ohmi dar becul tot nu vrea sa se stinga. Domnul miron, spuneti-mi ce sa mai fac ca nu am nici cea mai vaga idee de unde ar putea fi problema. In mesajele trecute domnul nelu a zis sa conectez c3 direct la punte iar celalalt terminal in diac si apoi diacul direct in grila triacului. E bine asa? Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Ce tensiune este in baza si cat in emiter cu rezistenta conectata la masa?Dupa ce faceti acesta masuratori masurati curentul intre R8 si masa dezlipind terminalul acestuia de la masa si intercaland ampermetru intre acesta si masa.Cand aveti aceste rezultatele, mai discutam.In alta ordine de idei, solutia adoptata de RFT este de prin anii `80 cand pana si optocuploarele erau rare(foloseam un led si un fototranzistor incorporate intr-un tub varnis negru), dar acum ati putea moderniza comanda cu optotriac. Link spre comentariu
gaby03 Postat Martie 11, 2014 Autor Partajează Postat Martie 11, 2014 Domnul miron unde trebuie sa pun testerele multimetrului pentru a masura tensiunea pe baza si emitor? Un tester il pun be baza si celalalt pe minusul puntii sau pe minusul lui c5? Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Masa comparatorului accesibila la C5 nu este comuna cu cea a comenzii triacului, acesta este si rolul optocuplorului de a transfera de la comparator comanda catre triac fara a avea un potential de referinta comun.Intre punctele marcate cu rosu, in baza si respectiv emiter si masa, punctul albastru. Link spre comentariu
gaby03 Postat Martie 22, 2014 Autor Partajează Postat Martie 22, 2014 Domnul miron , in primul rand imi cer suze ca nu am raspuns in timp la mesajul dumneavoastra. Am avut probleme cu internetul. Am facut acele masuratori si rezultatele sunt: tensiunea in baza si emitor e 0,15vca am masurat pe toate domeniile multimetrului si in vcc da zero. Iar curentul intre r8 si masa e zero in toate domeniile alternativ sau continuu. Cu stima! Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 0,15V cu rezistenta de 200 ohmi?Incercati si cu una de 470-530 ohmi, pentru a avea cca. 0,4V, cea mai defavorabila situatie a functionarii tranzistorului din optocuplor.Curent 0, cand in baza sunt 0,15V?Dar fara rezistenta conectata la masa ce tensiune in baza si ce curent in emitor ati masurat? Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 fara a te simti jignit .13 pagini pentru un amarat de termostat si un orgoliu?lasa orgoliu si fa ce au facut alti cu piese (romanesti) si la indemana ca si eu vroiam sa copiez candva un termostat Rusesc dar nu am inteles de ce nu mergea pana un om ce stia repara doar aparate rusesti mi-o deschis ochi ca un tranzistor rusesc ce eu credeam ca este echivalent cu bc172 nu era de fapt echivalent si trebuia scazuta rezistenta de polarizare ca sa se deschida ok si sa imi lucreze termostatul a mers dar tot parca imi era frica sa nu scot oua fierte acu am trecut la DS18B20 care are precizia de 0,1 grade conform dataset si reglajul il fac din butoane vizualizand pe display lcd orgoliu si electronica nu prea fac casa buna Link spre comentariu
gaby03 Postat Martie 22, 2014 Autor Partajează Postat Martie 22, 2014 Daca ziceti ca e asa bun termostatul dumneavoastra si e simplu sa gasesti componentele imi puteti da si mie schema? As dori sa o pun in practica sa vad ce stie sa faca. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 este la baza cu pic 16 f628 care trebuie programat (te ajut eu cu programarea daca nu ai programator)ds18b20 este relativ 9 lei in rest sunt destul de ieftine toatevad ca hexu nu imi este permis termostat closca.pdf DS18B20.pdf Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 Chiar si in varianta D-lui pop_ady44. tot la optotriac ajungeti. Am corectat schema de aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=1476871#p1476871 sa corespunda logicii montajului original, avand in vedere ca deja aveti achizitionate toate piesele mai putin optotriacul. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 poi cum vreti a separa galvanic tensiunea periculoasa de cea nonpericuloasa ori optotriac ori releu Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 Nici in montajul original nu este separata, vedeti schema prelevata de D-l gaby03, la inceputul discutiei. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 da corect dar aici nu cred ca ar rezista picul aici treaba complicata este ca trebuie programat PICUL si trebuie sursa separata cel putin de 8 voltisa nu uit este o varianta facuta de colegu @GEOMAR dar trebuie ceruta lui unde moc si triac sunt pe placa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum