Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema la un termostat

Postări Recomandate

• Răspunsuri 158
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby03

65

• miron1947

63

• almarghi

9

• validae

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu, trebuie inseriat intre diac si grila, aceasta presupune terminalul diacului spre grila in aer si multimetru pe domeniul curent AC.Incerc sa inteleg de ce cu T3 blocat in grila ajunge suficient curent sa-l comande.

Link spre comentariu

Scuzati-ma dar nu am inteles partea cu: iar diacul asa cum ati scris in montajul original. Explicati-mi mai clar si pe intelesul meu. Vam zis ca sunt incepator. Imi cer scuze daca va stresez sau daca deranjez! Cu stima!

Link spre comentariu

iar diacul asa cum ati scris in montajul original.

Da, n-a fost poate prea clara formularea.Ideea era sa-l plantati in montajul original si sa vedeti daca altereaza cumva functionarea.Daca este laborios, masurati tensiunea pe terminalele celui original cand montajul este in functiune si comparati-o cu cea masurata pe montajul realizat de Dvs.

Pentru mine, explicatia functionarii defectuoase, provine fie din componente defecte fie din erori de manopera.Varianta cu prelevarea incorecta a schemei am inteles ca iese din discutie, deci ar trebuii sa functioneze ca originalul.

Link spre comentariu

Am dezlipit toate componentele din cablajul original si apoi lam refacut incepand de la 0 folosind doar schema, dar am mai facut o schimbare, in locul lui bc171b am pus bc547b. Cand iam facut proba in primele 30 de secunde becul statea aprins incontinu fara sa se stinga chiar daca termistorul frigea daca il atingeai cu degetul. Iam intrerupt alimentarea pentru cateva secunde apoi a inceput sa functioneze ca inainte. Ma gandesc, daca schimb si bcw91 cu bc639-16 si apoi sai fac proba, poate ca din cauza lui T1 si T2 sa fie problema ca nu stinge becul. Ce ziceti? Aveti vreo idee mai buna? Cu stima!

Link spre comentariu

poate ca din cauza lui T1 si T2 sa fie problema

Puteti verifica relativ usor, T1 si T2 formeaza comparatorul si rezultatul acestei actiuni este activarea sau nu a led-ului din optocuplor, deci daca in locul optocuplorului unde sunt conectati pinii 1 si 2(cu catodul in 2) plantati un led, puteti vedea daca la crestera temperaturii se acesta aprinde si deci functioneaza.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări