gaby03 Postat Februarie 25, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2014 Am verificat si e asa: din grila triacului pleaca in alternativul puntii si in diac, iar iesirea din diac e legata cu condensatorul de 47n. Am sa fac si masuratorile imediat. Link spre comentariu
gaby03 Postat Februarie 25, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2014 Scuzatima dar nu inteleg cum sa masor. Un tester al multimetrului il pun in punctul A si celalalt in B? Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Nu, trebuie inseriat intre diac si grila, aceasta presupune terminalul diacului spre grila in aer si multimetru pe domeniul curent AC.Incerc sa inteleg de ce cu T3 blocat in grila ajunge suficient curent sa-l comande. Link spre comentariu
gaby03 Postat Februarie 25, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2014 Intre grila si diac am 27.5vca . Pe cablajul original. Iar pe cablajul meu am 100vca Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 27.5vcaPe mine ma interesa curentul, nu tensiunea. Link spre comentariu
gaby03 Postat Februarie 25, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2014 Masuratoarea am facuto pe cablajul facut de mine. Am impostat multimetrul pe 20mA~ si am masurat iar rezultatul e 0.65mA~ Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Nu-mi dau seama de unde este comandat atunci si devine activ.Masurati C3 si eventual diacul. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 Dar daca lasati triacul cu grila in aer, se stinge becul?Daca-l montati pe montajul original, functioneaza corect? Link spre comentariu
gaby03 Postat Februarie 25, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2014 Cum sa masor c3 si diacul? Imi ziceti sal pun pe cablajul original sa vad daca functioneaza? Am lasat grila in aer si nu se mai aprinde becul , e bine asa? Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 nu se mai aprinde becul , e bine asa?Da, este bine, dar nu inteleg de unde apare curent suplimentar pe grila, deoarece la 0.65mA~(adica 650 microamperi) n-ar trebuii sa se activeze.http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/philips/BT137-500F.pdf Condensatorul il puteti masura cu multimetrul daca masoara capacitati, iar diacul, asa cum ati scris, pe montajul original. Link spre comentariu
gaby03 Postat Februarie 26, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2014 Scuzati-ma dar nu am inteles partea cu: iar diacul asa cum ati scris in montajul original. Explicati-mi mai clar si pe intelesul meu. Vam zis ca sunt incepator. Imi cer scuze daca va stresez sau daca deranjez! Cu stima! Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 iar diacul asa cum ati scris in montajul original.Da, n-a fost poate prea clara formularea.Ideea era sa-l plantati in montajul original si sa vedeti daca altereaza cumva functionarea.Daca este laborios, masurati tensiunea pe terminalele celui original cand montajul este in functiune si comparati-o cu cea masurata pe montajul realizat de Dvs.Pentru mine, explicatia functionarii defectuoase, provine fie din componente defecte fie din erori de manopera.Varianta cu prelevarea incorecta a schemei am inteles ca iese din discutie, deci ar trebuii sa functioneze ca originalul. Link spre comentariu
gaby03 Postat Martie 1, 2014 Autor Partajează Postat Martie 1, 2014 Am dezlipit toate componentele din cablajul original si apoi lam refacut incepand de la 0 folosind doar schema, dar am mai facut o schimbare, in locul lui bc171b am pus bc547b. Cand iam facut proba in primele 30 de secunde becul statea aprins incontinu fara sa se stinga chiar daca termistorul frigea daca il atingeai cu degetul. Iam intrerupt alimentarea pentru cateva secunde apoi a inceput sa functioneze ca inainte. Ma gandesc, daca schimb si bcw91 cu bc639-16 si apoi sai fac proba, poate ca din cauza lui T1 si T2 sa fie problema ca nu stinge becul. Ce ziceti? Aveti vreo idee mai buna? Cu stima! Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 poate ca din cauza lui T1 si T2 sa fie problemaPuteti verifica relativ usor, T1 si T2 formeaza comparatorul si rezultatul acestei actiuni este activarea sau nu a led-ului din optocuplor, deci daca in locul optocuplorului unde sunt conectati pinii 1 si 2(cu catodul in 2) plantati un led, puteti vedea daca la crestera temperaturii se acesta aprinde si deci functioneaza. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Verificati cu ohmetru daca R9 si R10 originale sunt de 47K sau de 4,7K. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum