Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema la un termostat

Postări Recomandate

Dupa parerea mea nu ar fi mai bine sa inlocuisc T1 si T2 cu bc547b si bc639-16. Asa vad daca cel original mai functioneaza cum trebuie. Asa am sa vad daca e din cauza unuia din tranzistori. Ce ziceti? Sau incep cu masuratorile?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 158
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby03

65

• miron1947

63

• almarghi

9

• validae

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Masuratori pe cablajul facut de mine. Intre pinii lui C5 am 17.6vccIntre minusul lui C5 si pin 2 optocuplor cu RV1 MAX SI RV2 MIN AM 22vcc si rv1 min si rv2 max am 16.8vccIntre pinii 4 si 5 cu rv1 min si rv2 max am 0.43vccIntre pinii 4 si 5 cu rv1 max si rv2 min am 0.9vcc aici nu mai e la fel ca pe original (3.8vcc)

Link spre comentariu

Intre pinii 4 si 5 cu rv1 max si rv2 min am 0.9vcc aici nu mai e la fel ca pe original (3.8vcc)

Deci becul comandat nu se aprinde, corect?Dioda zener din baza lui T3, este montata corect, cu inelul spre baza T3?
Link spre comentariu

Pai daca la montajul original aveti

INTRE PIN4 si PIN5 AM 3.8VCC

cand tranzistorul optocuplorului este blocat, eu cred ca acolo este o dioda de 2,7V nu de 27V.

Verificati daca T3 blocheaza(se stinge becul) cand baza este legata la emiter, asa pentru siguranta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări