Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema la un termostat

Postări Recomandate

am verificat inca o data schema cu cablajul si nu am gasit nici o diferenta.

Poate atasati poze cu fata placata si fata plantat a montajului, poate apare o eroare sitematica la prelevare.Mai multi ochi, vad mai bine.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 158
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby03

65

• miron1947

63

• almarghi

9

• validae

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E o problema cu cablajul ca e facut jumate in aer si jumate pe o placuta asa mica unde sunt toate componentele inghesuite si sunt lipite pe partea cu circuitele. Mai bine zis pare a fi o placuta de proba dar fara gauri. Iar ca sa pot face fotografii e dificil de vazut terminalele componentelor. Cu ochiul liber e mai simplu sa vezi. Imi pare foarte rau! Eu acum am verificat inca o data asa zisul cablaj si inca o data nu am gasit nici o greseala. E asa cum lam desenat eu pe hartie. Cu stima!

Link spre comentariu

Ce tensiune aveti pe C6?Daca in locul termistorului cuplati un potentiometru, tensiunea pe pinii 1 si 2 ai optocuplorului doi difera in functie de pozitia cursorului acestuia?Este posibil si ca valoarea mai mare a lui C5 sa deranjeze, puneti unul chiar mai mic decat in schema si vedeti ce schimbari produce.

Link spre comentariu

Imi puteti explica unde sa pun testerele multimetrului ca sa pot masura mai exact tensiunea pe c6 si apoi pe optocuplor? Imi pare rau dar sunt incepator si nu vreau sa fac masuratori eronate sau sa ard ceva. :nas: cu stima!

Link spre comentariu

Recomand o schema de termostat clocitoare, testata si construita de zeci de ori care functioneaza impecabil.Tine temperatura cu o precizie foarte buna .Si este o schema foarte simpla .

Link spre comentariu

parerea mea este ca te complici enorm de mult nu stiu de ce nu faci unul dupa schema postata de domnul validae este extrem de simpla merge din prima si are cea mai buna precizie.eu am facuto dea lungul anilor de zeci de ori si este mai buna ca cea din fabrica de o mie de ori

Link spre comentariu

Nu vreau sa incep de la inceput inca o data din doua motive primul e ca trebuie sa cumpar componentele si al doilea ca nu stiu ce putere au acele termostate si mai e si orgoliul meu care nu ma lasa sa abandonez ceea ce am inceput.

Link spre comentariu

trebuie sa cumpar componentele

post-14622-139829762426_thumb.jpg

Doar schimbat optocuplorul cu optotriac, costa 1,60 lei, iar Rin nu este necesara, limitarea curentului in montajul Dvs. o face R11.

nu stiu ce putere au acele termostate

Puterea comandata este in functie curentul suportat de triac.
Link spre comentariu

Varianta "scurta" a schemei, cu MOC3021.

[attachment=0]Termostat 01.JPG[/attachment]

Dupa cum se observa, prin inlocuirea optocuplorului cu un optotriac, sunt mai putine piese, nu mai multe.

Link spre comentariu

Varianta "scurta" a schemei, cu MOC3021.

Oricat ar fi de ''scurta'', tot mai trebuie o rezistenta in colectorul lui T2 si una in baza lui T1. Daca tot ii dai omului o schema noua, macar da-i-o completa.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări