Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema la un termostat

Postări Recomandate

• Răspunsuri 158
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby03

65

• miron1947

63

• almarghi

9

• validae

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

N-am aflat valoarea potentiometrului, aceasta era de 22K, adica ce ati scris Dvs. ca aveti, eu doar am estimat valoarea rezistentei serie si unde trebuie conectata.Cu valorile de 22K potentiometru si 10K rezistenta serie se poate obtine in baza T2, pentru 17V alimentare conform legii lui Ohm, intre 7,8V si 3V, deci acoperitor(pe zona 4,8V si 5,2V cum ati scris Dvs.).

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator VlaDut Ene

Salut baieti!Am cumparat un termostat de ambient pentru a-l monta in sufragerie. Modelul este LogicTherm C3 cu fir.Ok, in el am 3 contate, NO, NC si COM.In centrala am contactele din poze.In cartea termostatului nu imi oferta detalii despre legarea cablului, despre ce si cum.Ma gandesc ca am nevoie de un cablu cu 2 fire si o sa pun de 2,5mm diametru.Cineva care a mai montat, este dispus sa ma ajute cu o schema, o explicatie?

post-262598-0-49796300-1480518704_thumb.jpg

Link spre comentariu

În locul firului roșu dintre bornele 3 și 4 ale centralei legi un cablu cu două fire ce duc la contactele COM și NC ale termostatului. Când termostatul declanșează la atingerea temperaturii dorite, întrerupe contactele și centrala oprește flacăra.Cablul nu trebuie să fie foarte gros, unul gen telefonic (2 x 0,5mmp)e suficient.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări