Vizitator magnodevilus Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Buna ziua.Zilele trecute am reusit sa pun mana pe niste benzi de magnetofon pe care am incercat sa le imprim pe batranul meu magnetofon 2405. Am observat ca inregistrarea se face defectuos pe stereo. Se aude 90% infundat si din cand in cand are fluctuatii sonore (se aude cum ar trebui sa se auda). Pe mono, inregistrarea se face, insa pe fundal se aude muzica veche, ceea ce inseamna banuiesc, ca acel cap de stergere nu mai "calca" banda corespunzator. Stie cineva cum as putea remedia problema? Tin foarte mult la aparat si imi surade ideea de a mai avea niste benzi "proaspete" la colectie. Link spre comentariu
BUGHIU Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Daca mai gasiti undeva componente de schimb.....poate aveti sanse sa-l ''reconditionati''....Ar trebui inceput cu schimbarea capului respectiv ,care se ocupa cu inregistrarea,apoi mers pe ''firul'' parti de inregistrare din aparat si schimbat,daca e necesar,electrolitici..... Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Sa nu uitam si de " cauciucaria" , care'i precis uzata. http://elektrotanya.com/unitra_m2405s_s ... nload.html Link spre comentariu
Vizitator magnodevilus Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 curelele au fost recent schimbate. problema e ca nu as vrea sa-mi bag eu nasul la schimbatul capetelor. nefiind de meserie, nu as vrea sa-l stric mai tare. ma gandeam ca acele capete sunt respunzatoare de inregistrarea proasta. nu am gasit pe cineva dispus sa il repare. e plin Bucurestiul de "meseriasi" dar rad cand aud de asa ceva. si chiar vreau sa-l pun pe "picioare". ghena de gunoi nu e o optiune. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Pe moment inteleg ca nu sterge cum ar trebui ... cauta in zona aceea . Inregistrarea infundata poate fi si din cauza de lipsa premagnetizare . Capul de stergere e robust , are spire putine la infasurari , si e foarte rezistent mecanic ... ma rog , se poate aspecta cu o lupa , masura ohmic , inductantele masurate , etc . ... E si un comutator de verificat , cauta traseul cu un osciloscop . Oscilatorul de stergere si premagnetizare se poate " forta " sa functioneze si separat , fara sa cuplezi inregistrarea . Cauta defectul ( defectele ) , nu te apuca sa - l macelaresti ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Daca omul a recunoscut ca nu-i de meserie degeaba i se explica ce si cum cu acel cap si curentii de premagnetizare Singura treaba pe care o poate face fara dificultate ar fi sa stearga bine cu vata cu alcool tot ce vine in contact cu banda,si sa vada ce a obtinut.Altfel,trebuie sa caute un pasionat pe la sectiunea servicii care sa fie din aceeasi locatie cu el si dispus sa-l ajute,mai mult sau mai putin contracost,asta ramane de vazut ce e de crosetat acolo. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Ar putea fi chiar capul oxidat, ptr înregistrarea înfundată şi banda coaptă şi ondulată ptr înregistrarea cu fluctuaţii. Link spre comentariu
Vizitator magnodevilus Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 va multumesc pentru ajutorul acordat, o sa incerc zilele astea sa-mi fac niste timp si sa curat temeinic capetele, poate poate se schimba ceva. daca nu, trebuie neaparat sa gasesc pe cineva care are rabdarea si cunostintele necesare sa se inhame la asa munca. nici o grija, nu ma bag sa-l distrug facand cine stie ce "reparatii" in el. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Ptr lustruirea capului, există un fel de ţesătură abrazivă de 1200-1600, folosită iniţial ptr curăţarea tamburilor de sticlă la xerox, dar se folosea pe vremuri şi banala hîrtie igienică ''dură''. Sigur că mai sînt şi altele, astea mi le amintesc. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Erau oamenii mai sanatosi cu asa hartie Eu foloseam stofa(atunci nu aveam grija ca nu ar fi lana) si pasta de dinti. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Ah da, desigur am uitat de pasta de dinţi Cristal (ce făcea dinţii de cal...). Cu ea putea zîmbi magnetofonul ca la dentist. ...........Sper să nu se înţeleagă că se folosea şi periuţa de dinţi cu multă apă. Link spre comentariu
Vizitator magnodevilus Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 am revenit sa las o concluzie la curatatul capetelor: se prezinta, in momentul de fata, la modul "luna". cu toate astea problemele legate de inregistrare nu au incetat. singura solutie viabila, ar ramane mana unui priceput in domeniu. de indata ce mai adun niste fonduri, ca de... traim in Romania si banii nu ma dau afara din casa, intentionez sa-l fac. mai ramane sa gasesc si un mester care sa aiba placerea sa ma ajute cu asa corvoada... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Va salut! As dori sa va dau un sfat. Curatati cu WD40 blocul de contacte, prin spalaturi repetate (de 3,4 ori) si prin comutari succesive dupa ce a fost spalat (cam pana se evapora substanta) si dupa aceea verificati atat redarea cat si inregistrarea. Comutatorul este acesta: Spor ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 nu e bun WD40 pt curatit contacte,e acid si in timp le termina de tot chiar daca aparent merge o bucata de timp. Initzial trebuie desfacut comutatorul si spalat cu WL adica asta: http://www.ebay.de/itm/KONTAKT-WL-UNIVERSAL-REINIGER-FUR-ELEKTRONIK-KONTAKTSPRAY-SPRAY-ELEKTRO-200ML-/400471924825?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item5d3dfca059 apoi se dau cu un spray special pt contacte,eu folosesc asta de la Caig: http://store.caig.com/s.nl/it.A/id.1534/.f?sc=2&category=292 Dupa 10 minute se curatza cu betze cu vata imbibate tot cu spray si apoi se poate monta la loc Merge pt curatzire si protejare si asta: http://www.ebay.de/itm/TESLANOL-Kontaktspray-Tunerspray-200ml-/400623823396?pt=DE_Computing_Reinigungsger%C3%A4te_sets&hash=item5d470a6a24 K60 nu este bun,in timp ataca contactele. In legatura cu defectul pe inregistrare...trebuie verificat oscilatorul de stergere si premagnetizare si bias_ul...uneori daca nu e reglat corect apare defectul asta.Capul de stergere chiar daca e uzat fizic,vizibil,isi face treaba.Trebuie insa verificata si alinierea capetelor pe orizontala,azimutul la rec si play...si asta se face cu osciloscopul si banda de test.Daca e cineva interesat de procedura de recalibrare capete si reglaje in magnetofoane am material destul pt studiu. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Acum 30 de ani nu aveam nici o bandă de test şi osciloscop, reglajul se făcea cu o bandă trasă bine pe un mag bun. La ăsta vînd doar două capete e mai dificil un pic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum