alexcristi Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 am o placa video 8800gtx . are dungi pe ecran. ma gandeam sa fac ca in acest clip .poate isi revine. daca cineva a mai facut asa ceva va rog sa imi spuneti temperatura si timpul si daca trebuie incalzit cuptorul inainte de a baga placa video. in clip zice 400 Fahrenheit adica 200 grade celsius. nu e cam mult? nu risc sa se desprinda ceva piese de pe ea la temperatura asta? Link spre comentariu
shark020 Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 incearca, temperatura 200Gr e cea la care se fare un amarat de reflow, nu ai de pierdut decat placa video . Asteptam sa ne spui si noua cu arata condensatori dupa acest proses Link spre comentariu
alexcristi Postat Februarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2014 nu e cam mare temperatura 200 grade celsius? sau sa o pun la 190 grade celsius? Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Daca ar fi fost asa simplu toti am fi facut reflow acasa fara nici o grija ... Link spre comentariu
gigiones Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 fa un reflow la buzunar si cumpara alta ca te costa triplu incarcand resuscitarea! ...la cuptor se baga doar friptura, orice alta incercare are 100+-% reusita Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 fa un reflow la buzunar si cumpara alta ca te costa triplu incarcand resuscitarea! ...la cuptor se baga doar friptura, orice alta incercare are 100+-% reusitaDe ce sa coste triplu?Te auzi ce spui?N-are ce pierde, placa oricum e compromisa, daca are noroc faza cu cuptorul poate sa mearga iar afacerea te costa o pasta termica schimbata si cativa vreo 2 kw de curent consumati Link spre comentariu
gigiones Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 eu nu ma aud, ci sunt patit ! daca vrea experiente poate incerca orice... Link spre comentariu
George(sb) Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 treaba cu reflow-ul e fix pix, cine a conceput statiile de reballing cu curba de temperatura nu a facut-o de prost, mi-a luat 2 ani sa inteleg cum functioneaza, in momentul in care il bagi la cuptor sau dai cu suflanta stresezi chipul, pentru mine reflow facut pe chiuveta in bucatarie inseamna fara doar si poate un chip distrus, chiar daca mai functioneaza o perioada, garantat 110%, daca crezi ca e o placa care merita pune-o pe posta si iti fac eu un reflow pe statie cu 50 de lei (dar fara garantie), cat va tine dumnezeu cu mila, daca e mai rasarita placa putem face si un reball iese mai ieftin ca la un laptop. mi se intampla de multe ori sa dau jos un chip la care bilele ajung in stare lichida, si sa ramana paduri fara cositor pentru ca nu prinde, din cauza oxidului format Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 am o placa video 8800gtx . are dungi pe ecran. ma gandeam sa fac ca in acest clip .poate isi revine. daca cineva a mai facut asa ceva va rog sa imi spuneti temperatura si timpul si daca trebuie incalzit cuptorul inainte de a baga placa video. in clip zice 400 Fahrenheit adica 200 grade celsius. nu e cam mult? nu risc sa se desprinda ceva piese de pe ea la temperatura asta? Se baga intr-adevar la cuptor dar la o temperatura mult, mult mai mica, MAXIM 80 GRADE CELSIUS altfel toti condensatori se vor face POPCORN LA PROPIU.Se introduce intr-adevar placa video / laptop in cuptor (maxim 80grade C) pentru a elimina umezeala asta inainte de a face reballing-ul altfel datorita umezeli acumulate in PCB risti curbarea placi in zona chipului video / northbrige / southbrige iar bilele BGA nu vor mai face contact intre PCB si chip. Link spre comentariu
riderinblack Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 La 80 de grade degeaba o mai bagi la cuptor Link spre comentariu
George(sb) Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 eu le mai bag la cuptor la 130C in momentul in care nu sunt sigur ca e caz de reball, nu se umfla nimic, pe la 200 daca sunt condensatori electrolitici se umfla, daca sunt uscati n-au niic Link spre comentariu
radu14m Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Tot la un 8800gtx am avut si eu astfel de probleme.solutia cu bagatul in cuptor functioneaza dar efectul e de scurta durata.la mine dupa 3 saptamani iarasi au aparut dungile...a urmat inca o bagare la cuptor dupa care placa iarasi a functionat bine insa doar o peroada limitata de timp.dupa acest doilea experiment am cumparat o placa noua Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 La 80 de grade degeaba o mai bagi la cuptor Nu fac reflow in cuptor, placile video si placile de laptop le bag la 80-85 grade celsius (cel putin atat arata termometru) timp de 45-50 de minute, DOAR ELIMIN UMEZEALA DIN PLACI. Pana acum nu am curbat nicio placa, inainte de a avea cuptorul curbam placile cu gramada. E adevarat ca si cuptorul are 2 rezistente, una sus si una jos ambele setate la aceeiasi putere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum