Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 Amplificatoare -o pereche boxe

Vizitator Depecher

Postări Recomandate

Vizitator Depecher

Va salut! Se da urmatoarea situatie .Detin un amplificator si un receiver.Din lipsa de spatiu si buget am doar o pereche de boxe.As putea folosi cele doua amplificatoare cu un fel de switch(comutator) pentru o singura pereche de boxe,fara a mai fi nevoit sa schimb mereu cablurile de la boxe?

post-32122-139829760319_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Poţi adapta schema postată mai sus la un comutator rotativ, vreo 3 poziţii sînt suficiente (amp1, liber, amp2) şi trei galeţi, cîte unul ptr fiecare boxă şi unul îl poţi folosi ca indicator cu cîte un led pe poziţie. E simplu. Doar să reziste la curentul debitat de amplifuri. Evident că se pot pune mai mulţi galeţi în paralel ptr un curent mai mare.

Link spre comentariu

La amplifurile moderne cu alimentare dublă nu e nevoie, la multe există un divizor rezistiv ptr căşti la ieşire plus alţi consumatori mărunţi (vu-metre, protecţii), asta era necesar la cele antice cu ieşire prin condensator, ptr descărcarea lui.E aceeaşi situaţie cu comutarea în funcţionare a sistemelor de boxe la ieşire A ori B, cînd unul din ele e în aer, nu se întîmplă nimic chiar la volum mai mare.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator Depecher

S-ar putea sa fi gasit ceea ce imi era necesar.

Am uitat sa fac si pozele din interiorul lui.Dar am vazut ca sunt vreo 4 rezistente patrate albe.(oricum sunt praf in electronica).L-am cumparat cu 20 ron din targul Vitam

post-186624-0-74073200-1408904896_thumb.jpg

post-186624-0-68158700-1408904905_thumb.jpg

post-186624-0-08308700-1408904911_thumb.jpg

Editat de Depecher
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări