Andrei87 Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Buna seara. As dori sa fac un incarcator pentru 5 celule litiu-ion. Celule vor fii conectate in serie, pentru a avea 21 volti. Vreau sa incarc celule inseriate,deci am nevoie de un incarcator pt 20 volti. Am incercat o schema care a fost conceputa pentru 2 celule, dar nu a fost un succes. Schema este aceasta http://shdesigns.org/pdf/lionchg2.pdf Ce schema imi recomandati, oarecum simplista. Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Am incercat o schema care a fost conceputa pentru 2 celule, dar nu a fost un succes.Ar fi in interesul tau sa fii mai darnic cu detaliile. Ce te asteptai sa faca si ce nu a facut?Schema este foarte buna, doar ca trebuie adaptata ptr noile conditii. Ca sa incarci 5 LiPo in serie, schimba asa:R3=200 OhmiR2=2.7KOhmisi incearca din nou, dar fii mai generos cu detaliile, ca e in interesul tau.Cirip Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Daca vrei sa faci un incarcator pentru 5 celule dar cu incarcarea separata a fiecarei celule (si protectia implicita), iti pot da detaliile proiectului asta: http://www.sonsivri.to/forum/index.php?topic=54683.0. Nu ai nevoie de PIC decat pentru afisare, totul este facut de MCP73811. Am dezvoltat acest proiect cu un coleg de forum. Link spre comentariu
chrysty Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Am incercat o schema care a fost conceputa pentru 2 celule, dar nu a fost un succes.Ar fi in interesul tau sa fii mai darnic cu detaliile. Ce te asteptai sa faca si ce nu a facut?Schema este foarte buna, doar ca trebuie adaptata ptr noile conditii. Ca sa incarci 5 LiPo in serie, schimba asa:R3=200 OhmiR2=2.7KOhmisi incearca din nou, dar fii mai generos cu detaliile, ca e in interesul tau.CiripDaca fiecare acumulator are 2A, in cat timp vor fi incarcati?Multumesc. Link spre comentariu
cirip Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Acumulatorul nu poate avea 2A. Probabil ca are 2Ah. Curentul incarcatorului este de 650mA. Timpul de incarcare t=2Ah/650mA=3 ore si vreo 5 minute. Daca mai pui la socoteala si randamentul, probabil ca se intinde pe vreo 3 ore jumate incarcarea. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Buna seara. As dori sa fac un incarcator pentru 5 celule litiu-ion. Celule vor fii conectate in serie, pentru a avea 21 volti. Vreau sa incarc celule inseriate,deci am nevoie de un incarcator pt 20 volti.Am incercat o schema care a fost conceputa pentru 2 celule, dar nu a fost un succes.Schema este aceasta http://shdesigns.org/pdf/lionchg2.pdfCe schema imi recomandati, oarecum simplista.Iata o schema foarte simpla si foarte buna .R2 se calculeaza in functie de curentul de incarcare dorit,deobicei 10% din capacitatea acumulatorului.Cu acesta sursa de curent constant se poate incarca o singura celula de 1.2v sau mai multe inseriate,pina la 24 volti.R2(ohmi)=1,25(v)/I(A) Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 @NOSTALGIC -si limitarea de tensiune unde e?Ca doar stii, ca la Li-Ion, daca depasesti 4,2V pe celula, vor exploda!Schema postata initial e cu mult mai buna: are si limitare de curent, si de tensiune. Trebuie doar recalculata lumitarea de tensiune.La curentul asta, nu e nevoie de tranzistor extern... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum