Vizitator ionutz4u92 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Va salut. Am nevoie de un temporizator simplu asa ca am decis sa folosesc "Lm555" datorita usurintei de utilizare. Am folosit urmatoarea schema pentru realizarea montajului: Toate bune si frumoase alimentat la 6V led-ul cupleaza si decupleaza in functie de cum il programez. Problema apare cand inlocuiesc led-ul cu un releu de 6v. Releul cupleaza dar nu mai decupleaza dupa trecerea timpului setat. Se aude doar un ticait ca si cum ar incerca sa decupleze dar cupleaza iar. Link spre comentariu
gab19 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 salut. pune o dioda in paralel cu bobina releului Link spre comentariu
Vizitator ionutz4u92 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Am incercat sa pun o dioda dar atunci nu mai are releul suficienta tensiune pentru declansare si doar bazaie. Link spre comentariu
gab19 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 ai alimentat releul cu rezistenta aia montata adica r3? Link spre comentariu
Vizitator ionutz4u92 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Nu, am conectat releul direct la pin-ul 3 fara rezistenta. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Pai dioda se pune in conductie inversa, nu in sensul conductiei !!! Rolul ei e sa inchida prin releu tensiunea de autoinductie, daca o pui in sensul conductiei va pune practic la masa tensiunea de iesire a lui 555. Link spre comentariu
gab19 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 adica practic a facut un scurt intre iesirea integratului si masa tu cum ai montat dioda? Link spre comentariu
Vizitator ionutz4u92 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Exact ca in imaginea de mai sus am incercat sa pun dar aceeasi problema. Link spre comentariu
gab19 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 inseamna ca lm nu poate sa comande releul si ai nevoie de un tranzistor care sa primesca comanda de la lm si sa comande releul Link spre comentariu
validae Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Ce rezistenta are bobinajul releului folosit de tine ? Sursa din care ai alimentat montajul suporta curentul total fara sa-i scada tensiunea ? Monteaza un condensator de 10nF intre pinul 5 si masa. Link spre comentariu
Vizitator ionutz4u92 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Nu stiu daca am facut bine dar am pus un condensator in paralel cu releul si acum vad ca se comporta normal. Cupleaza apoi decupleaza. Afecteaza circuitul in vreun fel modificarea facuta de mine? Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Indiferent ce mai pui tu pe acolo,dioda aia e obligatoriu sa existe in circuit,altfel integratul ala nici cu flori de busuioc n-o sa mearga mult timp.Tine cont de sfaturile primite daca tot le-ai cerut,si pe urma mai vezi tu ce mai faci pe acolo. Link spre comentariu
Vizitator ionutz4u92 Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Am pus si dioda in circuit dar am lasat si condensatorul pentru ca doar asa am reusit sa il fac sa decupleze. Va multumesc tuturor pentru sfaturile date. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum