Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema temporizare "555"

Vizitator ionutz4u92

Postări Recomandate

Vizitator ionutz4u92

Va salut. Am nevoie de un temporizator simplu asa ca am decis sa folosesc "Lm555" datorita usurintei de utilizare.

Am folosit urmatoarea schema pentru realizarea montajului:

Posted Image

Toate bune si frumoase alimentat la 6V led-ul cupleaza si decupleaza in functie de cum il programez. Problema apare cand inlocuiesc led-ul cu un releu de 6v. Releul cupleaza dar nu mai decupleaza dupa trecerea timpului setat. Se aude doar un ticait ca si cum ar incerca sa decupleze dar cupleaza iar.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gab19

4

• validae

2

• doru3160

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai dioda se pune in conductie inversa, nu in sensul conductiei !!! Rolul ei e sa inchida prin releu tensiunea de autoinductie, daca o pui in sensul conductiei va pune practic la masa tensiunea de iesire a lui 555.

post-21106-139829760287_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ce rezistenta are bobinajul releului folosit de tine ? Sursa din care ai alimentat montajul suporta curentul total fara sa-i scada tensiunea ? Monteaza un condensator de 10nF intre pinul 5 si masa.

Link spre comentariu
Vizitator ionutz4u92

Nu stiu daca am facut bine dar am pus un condensator in paralel cu releul si acum vad ca se comporta normal. Cupleaza apoi decupleaza. Afecteaza circuitul in vreun fel modificarea facuta de mine?

Link spre comentariu

Indiferent ce mai pui tu pe acolo,dioda aia e obligatoriu sa existe in circuit,altfel integratul ala nici cu flori de busuioc n-o sa mearga mult timp.Tine cont de sfaturile primite daca tot le-ai cerut,si pe urma mai vezi tu ce mai faci pe acolo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări