Untold Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Doua celule solare recuperate de la lampi de gradina inseriate (cam 6v pe soare), doi condensatori de 10.000uF in paralel, un LM7805, un cablu cu mufa de incarcare pt telefonul tau recuperat de la un incarcator defect si putin silicon pentru fixare.Testat de mine pe Nokia, vreo 5 modele si pe un "spartfon" Samsung ...functioneaza perfect, in max 2 ore bateria e full.Have fun! Link spre comentariu
Alexutz Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Ce curent la scurt furnizeaza panourile? Dar in sarcina? Si daca prin 7805 trec mai mult de 300mA (zici ca se incarca in 2 ore accu) de ce n-are radiator? Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 16, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2014 N-am masurat nimic, iar integratul stabilizator se incalzeste cam pe la 50 gr, inca pot tine degetul pe el, nu are nevoie de radiator. Link spre comentariu
molioa Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Salut? Nu pui o schema cum ai legat sarmele pe-acolo? Ce lampi ai folosit, din alea ieftine de 6 lei bucata? Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 16, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2014 Celulele solare sunt de la lampi tip "piatra" (ca cele din poza de mai jos) ce aveau 2 acumulatori si 3 leduri, deci o celula debiteaza cam 3v in soare, curentul nu l-am masurat. Schema de legare in imaginea de mai jos. http://shopu.allshops.ro/produs/1496436 ... lare.html# Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 16, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2014 Am omis o dioda, impiedica ca tensiunea bateriei sa intre in celula solara. Normal ar trebui o dioda Schotky, eu am pus 1N4007.P.S. Nu cred ca e nevoie, integratul stabilizator face asta. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 integratul stabilizator face asta.Si moare... Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Ma mira ca acele module fotovoltaice de pe lampi de gradina, care sunt cu siliciu amorf pot furniza 2-300mA, de pot incarca un telefon...eu am vazut la unul din acelea, in plin soare, abia scotea 4-5 mA in scurt...si nici nu era necesar vreun regulator, ajungea o dioda 1N4007, caderea de pe ea ar fi adus un panou de 6V la 5,35V, 0,35V in plus peste tensiunea USB-ului nu pune probleme la incarcarea unui telefon. Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2014 Cand o sa prind soare la max, o sa masor curentul de scurt al celor doua celule si caderea de tensiune cu telefonul conectat, sunt curios si eu. Condensatorii de 10.000uF cred ca au si ei un rol in afacerea asta.Am zis ca se incarca in doua ore, dar acc nu era descarcat complet, mea culpa .. o sa refac testul cu un acc descarcat, sa vad cat dureaza. @Dr.L...pana acum vad ca n-a murit 7805-ul...mai incerc.. :rade:P.S. O sa fac si-un filmulet despre cum se incarca telefonul de la cele 2 celule solare, putina rabdare, va rog.Si inca ceva: fara 7805, cu tensiunea scoasa de cele 2 celule inseriate, am reusit sa prajesc un radio chinezesc cu autoscan care mergea la 3V. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Eu as pune macar un LDO, de ex LM1117, de 5V.Are 1,1-1,3V cadere, ceea ce ajuta la soare mai slab. Si, probabil, la scoare mai puternic, curentul va creste nitel.E normal sa se arda radioul, daca ai bagat >6V in el! Trebuia sa-l testezi cu doar o celula. Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2014 Eu as pune macar un LDO, de ex LM1117, de 5V.........................................................................................E normal sa se arda radioul, daca ai bagat >6V in el! Trebuia sa-l testezi cu doar o celula.Nu am, din pacate LM1117 de 5V.Am testat radioul cu o singura celula si mergea f prost...ar fi trebuit sa pun cele doua celule in paralel pentru dublarea curentului. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Aveam impresia ca celulele sunt in serie Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2014 Pentru incarcarea telefonului, da, sunt in serie. Ziceam pentru radio ca sa nu-l prajesc, ar fi trebuit sa le leg in paralel. Link spre comentariu
Marius Badea Postat Februarie 27, 2014 Partajează Postat Februarie 27, 2014 Asteptam filmuletul,bafta. Link spre comentariu
Alexutz Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 @Untold Pentru incarcarea telefonului, da, sunt in serie. Ziceam pentru radio ca sa nu-l prajesc, ar fi trebuit sa le leg in paralel. Inca n-am prins componente care sa se arda la curentul furnizat de un panouas ca ala. Poate un led smd... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum