Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator solar pentru telefonul mobil.

Untold

Postări Recomandate

Doua celule solare recuperate de la lampi de gradina inseriate (cam 6v pe soare), doi condensatori de 10.000uF in paralel, un LM7805, un cablu cu mufa de incarcare pt telefonul tau recuperat de la un incarcator defect si putin silicon pentru fixare.Testat de mine pe Nokia, vreo 5 modele si pe un "spartfon" Samsung :rade: ...functioneaza perfect, in max 2 ore bateria e full.Have fun!

post-71315-139829759502_thumb.jpg

post-71315-139829759504_thumb.jpg

post-71315-139829759506_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

9

• Dr.L

3

• Alexutz

2

• molioa

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am omis o dioda, impiedica ca tensiunea bateriei sa intre in celula solara. Normal ar trebui o dioda Schotky, eu am pus 1N4007.P.S. Nu cred ca e nevoie, integratul stabilizator face asta.

post-71315-139829760283_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ma mira ca acele module fotovoltaice de pe lampi de gradina, care sunt cu siliciu amorf pot furniza 2-300mA, de pot incarca un telefon...eu am vazut la unul din acelea, in plin soare, abia scotea 4-5 mA in scurt...si nici nu era necesar vreun regulator, ajungea o dioda 1N4007, caderea de pe ea ar fi adus un panou de 6V la 5,35V, 0,35V in plus peste tensiunea USB-ului nu pune probleme la incarcarea unui telefon.

Link spre comentariu

Cand o sa prind soare la max, o sa masor curentul de scurt al celor doua celule si caderea de tensiune cu telefonul conectat, sunt curios si eu. Condensatorii de 10.000uF cred ca au si ei un rol in afacerea asta.Am zis ca se incarca in doua ore, dar acc nu era descarcat complet, mea culpa :jytuiyu .. o sa refac testul cu un acc descarcat, sa vad cat dureaza. @Dr.L...pana acum vad ca n-a murit 7805-ul...mai incerc.. :rade:P.S. O sa fac si-un filmulet despre cum se incarca telefonul de la cele 2 celule solare, putina rabdare, va rog.Si inca ceva: fara 7805, cu tensiunea scoasa de cele 2 celule inseriate, am reusit sa prajesc un radio chinezesc cu autoscan care mergea la 3V.

Link spre comentariu

Eu as pune macar un LDO, de ex LM1117, de 5V.Are 1,1-1,3V cadere, ceea ce ajuta la soare mai slab. Si, probabil, la scoare mai puternic, curentul va creste nitel.E normal sa se arda radioul, daca ai bagat >6V in el! Trebuia sa-l testezi cu doar o celula.

Link spre comentariu

Eu as pune macar un LDO, de ex LM1117, de 5V.........................................................................................E normal sa se arda radioul, daca ai bagat >6V in el! Trebuia sa-l testezi cu doar o celula.

Nu am, din pacate LM1117 de 5V.Am testat radioul cu o singura celula si mergea f prost...ar fi trebuit sa pun cele doua celule in paralel pentru dublarea curentului.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

@Untold

Pentru incarcarea telefonului, da, sunt in serie. Ziceam pentru radio ca sa nu-l prajesc, ar fi trebuit sa le leg in paralel.

Inca n-am prins componente care sa se arda la curentul furnizat de un panouas ca ala. Poate un led smd...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări