mac640 Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Daca am postat gresit rog moderatorul sa mute postarea Pe un raft am gasit o sursa de alimentare cred ca de xerox avea ceva robleme pe la lipituri dar le-am chirpit,am ma-i vazut un cond in secundar lovitAm bagat-o in priza si am conectat pe iesire (are 2 iesiri) un bec 12v/21w ,se comporta ca un releu de semnalizare(becul se stinge si se aprinde la un interval de aprox. 1 sec)Am incercat sa indentific piesele documentindu-ma pe net ,unde am gresit rog sa fiu corectat (asa ma-i invat cite ceva )Sursa este comandata de un UC3844N,are un tranz de putereK794,triac MAC 2286, foto tranzistorTPL732(asta in primar)Dioda schottky MRB760(8A cred),regulator de tensiuneKIA 7805Psi o dioda rapidaFES8DT(tot de 8A)La nivelul la care o inteleg eu (aproape de 0) atit cit am putut masura datoita" pulsatiilor""ar scoate 5v(datorita regulatorului 7805)si aprox 12-15v undeva la 5A din moment ce diodele sunt de 8A (tra)ful destul de maricel Din datele de ma-i sus poate cineva sa ma ajute cu un diagnostic?(de ce merge ca un releu de semnalizare)multumesc anticipat Link spre comentariu
mac640 Postat Februarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2014 Nici o sugestie in legatura cu sursa prezentata ? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Ar trebui sa puneti o poza cu respectiva sursa (desfacuta).Primul lucru care trebuie facut este inspectarea vizuala a lipiturilor si cablajului, astfel se vor vedea defectele clare si vizibile.Urmatorul pas ar fi verificarea si/sau schimbarea condensatorilor electrolitici din secundare.Masurati si diodele redresoare.E posibil ca sursa sa necesite un consum constant minim pe iesire, si daca detecteaza un consum prea mic, trece in modul economic (impulsuri).Puneti un consumator mai serios pe iesiri (becuri de far auto de exemplu). Link spre comentariu
mac640 Postat Februarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2014 O sa incep cu schimbarea cond in secundar(unul se vede lovit)O sa pun si 2 becuri de far i pentru fiecare iesire sa vad rezltatulMultumesc pentru raspuns voi reveni Link spre comentariu
mac640 Postat Februarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2014 am schimbat toti cond electrolitici si o dioda pe care am gasit-o intreupta (intre tranz de putere si regulatorul de tensiune7805 in coltul trafului) din pacate fara rezultat_daca alimentez sursa cu un bec100 inseriat pe alimentare fara sa pun sarcina in secundar becul de 100 se aprinde si se stinge-cu sarcina in secundar(un bec12/21w)puseaza si becul din primar si cel din secundar -daca pun pe ambele ramuri din sec sarcina pulseaza si pe sec si primar-cu sarcina mica (ventilator de sursa) nu se mai vad pulsatii la bec primar dar ele exista daca masor intrare in traf tensiunea nu este constanta ,iar in secundar la fel exista pulsatiiSe pare ca nu-i chiar atit de simplu(cel putin pentru mine) cu toate ca nu pare o sursa prea stufoasa Am masurat diode si nu am gasit alta defecta Link spre comentariu
valica Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Verifica condsensatorii din primar, daca ai avea un ESR-metru ar fi mai usor. Link spre comentariu
mac640 Postat Februarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2014 nu am ESR-metru dar sunt noi toti electrolitici Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum