Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare sursa alimentare didactica

seichter

Postări Recomandate

Dragi colegi,am sursa din imagine,e functionala pe jumatate,lipseste un ceas de masurare tensiune,potentiometrele cam obosite,fire care sunt in aer.Doresc sa o fac functionala ca in tinerete si eventual sa maresc curentul de iesire prin inlocuirea transformatorului si dublarea finalilor care sunt 2n3055 cite 2 pe fiecare canal.Am cautat pe google dar nu reusesc sa gasesc aceasta sursa,nici macar schema de care am mare nevoie pentru depanare si modificare.

post-58862-139829759448_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

3

• seichter

3

• gab19

2

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

... nu ar trebui să fie prea greu de rezolvat, mai complicat o să fie să găseşti un "ceasometru" ca să-l înlocuieşti pe cel dus... şi să nu pară "din alt film"! :rade: o oră-două de ridicat schema, şi o să-ţi dai seama cu ce se mănâncă... oricum, o să stai ceva mai mult cu renovarea făţăului! :)

Link spre comentariu

Din cate i-mi amintesc se foloseau alte surse in scoli. Pe aceasta nu vad sa scrie "Didactica". Tot ce era fabricat pentru scoli avea aceasta inscriptie. Probabil a fost o sursa pentru laboratoarele din intreprinderi, cercetare, etc. Era bine de postat si ceva poze cu interiorul, montajele, etc.

Link spre comentariu

Cu alte cuvinte este o sursa dubla. Adica 2 X 30 Vcc. Poate fi si dubla nestabilizata. Ma asteptam ca cineva sa spuna ceva concret despre aceasta sursa, sau chiar autorul acestui topic sa posteze ceva mai multe poze.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări