Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De la ce este placa asta?


Vizitator raven

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • almarghi

    2

  • mihaighe

    2

  • znecula

    1

  • devdas_india

    1

Top autori în acest subiect

Vizitator raven

Fonta sau fier turnat , cert este ca este destul de grea.Nu cred ca este capac ca are suprafata foarte dreapta este prelucrat la suprafata sa poti face ceva pe el.

din ce material e ?sa nu fie vrun capac ,la

Link spre comentariu

Nu este o placa de otel, ci un platou turnat din fonta cu grafit nodular, sau lamelar, special facuta pentru operatiuni de rodare plana - lepuire. Platoul a fost candva rectificat cu o rugozitate mica - de obicei 0,1...0,4 um. Cu timpul, datorita lepuirilor succesive, el capata concavitate si trebuie din nou planat, prin rectificare plana.

Link spre comentariu

Nu este masa de trasat. Un dispozitiv de trasat ar fi trebuit sa aibe un suport pentru subler de trasat, sau cel putin o tija pe care sa culiseze un cursor cu suport pentru varf de trasat, ori asa ceva nu se vede acolo.

Link spre comentariu

Acele mese au blatul din granit, nu din fonta. Acest amanunt este esential. Fonta cu grafit lamelar sau nodular (uneori se mai utilizeaza si fonta alba, sau chiar cea cenusie) netratate termic, sunt materiale moi. Ele permit granulelor abrazive sa se fixeze in suprafata rectificata a platoului si realizeaza astfel un suport abraziv pentru oteluri tratate termic. Ori asa ceva, este evident ca nu se poate intampla cu suprafetele din granit.

Link spre comentariu

Nu este masa de trasat. Un dispozitiv de trasat ar fi trebuit sa aibe un suport pentru subler de trasat, sau cel putin o tija pe care sa culiseze un cursor cu suport pentru varf de trasat, ori asa ceva nu se vede acolo.

Sant dispozitive de trasat sau de masurat cu prindere magnetica sau chiar de gaurit cu prindere magnetica(asta am vrut sa spun cand am spus trasat )dar ola ca de obicei... este contra.
Link spre comentariu

Nu sunt contra - si nici nu este un obicei. Dar eu am intalnit peste tot, pe unde am lucrat aceste platouri de lepuit si deci la asta stiu ca sunt bune. De altfel aceste tipuri de dispozitive sunt exclusiviste. Adica nu se mai folosesc si la altceva. Motivul este lesne de inteles. Orice contact cu piese dure le poate deforma suprafata perfect plana. Asemenea dispozitive se gasesc pe langa orice atelier mecanic care se respecta. Spre exemplu, pe astfel de platouri se lepuiesc suprafetele plane ale duzelor injectoarelor motoarelor Diesel, sau clapetii de inchidere ai compresoarelor de tot felul. In atelierele de reparatii din industrie, se utilizau la planarea organelor de distributie a pompelor hidraulice cu paleti, sau a capacelor si capetelor de pinioane la pompele hidraulice cu angrenaje, ..., etc. Era un "sacrilegiu", atunci cand cineva avizat sau nu, folosea aceste platouri in alte scopuri.

Link spre comentariu
Sunt placi din granit precis prelucrate pe care se fac masuratori.La mine la job sunt vreo 5 bucati de diferite dimensiuni si sunt dotate cu cate un subler vertical cu talpa grea incat sa-i confere o stabilitate suficient de mare.Suprafetele sunt prelucrate incat abaterea de la planeitate e de doar 3-4 microni.Doua bucati sunt trase pe dreapta deoarece au abateri de una doua sutimi datorita uzurii. Stima.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări