Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare acumulator bormasina

Postări Recomandate

Daca nu doriti incarcari rapide e simplu de incarcat acumulatorii Li-ion.Toata smecheria e sa nu aplicati pe bornele acumulatorului o tensiune mai mare de 4,2V !!. Pentru acumulatorii din laptop curentul de incarcare trebuie limitat la maximum 0,4 din curentul nominal, asadar pentru a incarca acumulatori litiu este necesara o sursa de tensiune stabilizata capabila sa limiteze curentul. Daca sunt mai multi acumulatori inseriati bine ar fi sa existe un egalizator, in bateriile de laptop exista asa ceva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

nu stiu ce acumulatori sunt in capsula, dar se incarca la RECE. nu pot spune ce marca sunt elementii pt ca sunt inveliti in hartie, acumulatorul este dewalt, de ex makita utilizeaza samsung dar se topesc la 2 luni.

Si...cum anume se opreste incarcarea? :nas: De la celula pana la exteriorul carcasei, exista o diferenta de temperatura destul de mare.Daca tot incarci acumulatorii intr-un mod periculos, da toate detaliile, ca poate cineva care habar n-are citeste in dunga si ii bubuie in fata!
Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

salut, chiar azi am terminat si eu  un acumulator de facut 5s3p  cu celule de laptop  si mufa de balansare   se comporta foarte bine si nu se incing acumulatori  ,numai ca randurile care sunt in parallel nu au  aceiasi tensiune  diferenta nu este enorma  ceva de genul 4.06 ,4.03 ,4.04 ,4.10, 4.07 , oricum nici celule nu cred ca au aceiasi capacitate  , am vazut ca o celula de laptop are maxim 2c la descarcare  eu daca am legate 3 in parallel am 6 c   6c x1800ma  =10800 ma pe buton am vazut ca scrie 24 v si 10 amperi  deci zic ca este foarte bine . am incercat si cu 5s  cinci celule in serie dar nu merge  cu 3 randuri in paralel merge perfect  ,incarc acumulatorul pe un accucel 6  si pe modul charge and balance  . acum sa ved cat ma tine in timp  nici nu ar fi mare cheltuiala  6 celule sunt in targ 5 lei toate .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am mai modificat azi o bormasina de 18v  ,am facut un acumulator 5s2p toate celule sunt identice si nu mai am nici o diferenta  de tensiune intre celule ,merge perfect toate celule au fost dintrun acumulator de laptop de 8400mah   au fost incarcati fiecare  la 4.20 si dupa o luna  aveau 4.19  toti,  ai azi am realizat packul .ca putere de lucru am dat am dat 60 de gauri in cornier de 4-5mm cu spiral de 5  am infiletat in pal cam 50 de horzusurburi de 4x6cm  si am strans vreo 20 de dibluri  de 6  ,incepuse sa se simta ca pierde putere toate acestea au fost facute una dupa alta fara pauza ,cand am masurat packul  ajunsase  la 3.89 v ,acum este la incarcat. eu zic ca este destul de bine . a fost folosita  cam aproximativ o ora fara pauza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări