Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

beeper semnalizare

cristi71

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristi71

3

• alfabit

1

• validae

1

• pop_ady44

1

Top autori în acest subiect

multumesc de oferta,insa buzzere am cu nemiluita din senzori de gaz defecti. m ar interesa o schema...intr un final m am gandit sa alimentez cu 12v buzzerul cand becul de semnalizare e aprins si cu o tensiune mai mica cand e stins. asa ar semana cat de cat sunetul cu beeperul de logan..sau o sa combin 2 astabile daca nu gasesc schema originala.

Link spre comentariu
cristi71, o varianta foarte simpla si ieftina de beeper poate fi obtinuta inseriind buzzerul piezo (cu oscilator incorporat) cu un led clipitor.Vei obtine intermitenta sunetului, dar si clipirea ledului, doi intr-unul :rade: Stiu din experienta ca un sunet cu ton continuu e suparator iar unul intermitent e mai eficient.
Link spre comentariu

...schema...asa ar semana cat de cat sunetul cu beeperul de logan... gasesc schema originala.

Beeperul la logan e din UCH - care pe linga multe alte functii face si comanda semnalizari - schema e cu un uP care face toate functiile UCH ( immo, cen.lock, wipers etc ) si schema efectiv nu ai de unde sa o gasesti, Siemens nu furnizeaza scheme, si chiar daca ai avea acea schema nu-ti sta la indemina sa o realizezi.Mai bine gasesti un UCH sh si-l instalezi la tine pe masina sa se ocupe de semnalizari, iesi mai ieftin.Si daca iti place asa mult cum e la Logan in ultima instanta se poate vinde Polo si cumpara un Logan si ai si masina in pret... :da
Link spre comentariu

Impulsul pt functionarea buzerului trebuie dat printr-un monostabil,altfel e enervant tare sa bipuie in ritmul si pe durata becului aprins...pana la urma nu doarme nimeni ca sa fie nevoie sa se comporte ca o alarma.Cat despre anularea acelui semnal sonor la cei care il au,nimic mai simplu,se identifica sursa si se decupleaza,numai ca am vazut destule loganuri care merg cu semnalizarea pusa juma' de oras.Imi inchipui ca daca nu are acea avertizare sonora ca are semnalizarea cuplata,pana nu schimba directia de mers,nu-si da seama ca-i merge semnalizarea aiurea,si mai are si martorul luminos din bord...mai depinde si de sofer,nu doar de avertizari,eu de ex la specimenele alea,le-as pune pe scaun o perna cu socuri electrice in paralel cu buzerul,poate asa se obisnuiesc sa foloseasca semnalizarea doar cand e nevoie. :rade:

Link spre comentariu

...schema...asa ar semana cat de cat sunetul cu beeperul de logan... gasesc schema originala.

Beeperul la logan e din UCH - care pe linga multe alte functii face si comanda semnalizari - schema e cu un uP care face toate functiile UCH ( immo, cen.lock, wipers etc ) si schema efectiv nu ai de unde sa o gasesti, Siemens nu furnizeaza scheme, si chiar daca ai avea acea schema nu-ti sta la indemina sa o realizezi.Mai bine gasesti un UCH sh si-l instalezi la tine pe masina sa se ocupe de semnalizari, iesi mai ieftin.Si daca iti place asa mult cum e la Logan in ultima instanta se poate vinde Polo si cumpara un Logan si ai si masina in pret... :da
nu mi place loganul deloc, am dat doar exemplu de sunet asemanator! daca tu imi spui ca imi trebuie UCH ca sa sune un amarat de beeper, inseamna ca vorbim de lucruri diferite! e totusi un amarat de beeper,comanda se leaga prin 2 diode la becurile din bord...se gasesc relee de semnalizare cu beepere separat,cred ca o sa achizitionez unul.e mai simplu..
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări