Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

marire tensiune alimentare amplificator

Vizitator adrian90ro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

adrian90ro, ar fi de preferat să pui altceva decît BD139 la superdiodă, de exemplu un KSE340 (MJE340 izolat).

MJE/KSE340 are amplificarea în curent mai mica decât BD139 iar superdioda realizata cu el va avea rezistenta interna mai mare decât a celei cu BD. Daca se doreste o îmbunatatire a stabilitatii curentului de mers în gol fata de variatia curentului de polarizare al etajului pilot, atunci trebuie redusa rezistenta interna a superdiodei, fie prin folosirea unui tranzistor cu h21E mare (de ex un Darlington sau CFP), fie prin includerea unui rezistor de compensare în colectorul tranzistorului din superdioda.
Link spre comentariu

Pe măsurate sînt în aceeaşi gamă, de obicei la limita de jos a beta din pdf-uri. Nu mai e BDxxx de pe piaţă ce era o dată. Am BD-uri originale care nu au beta cît KSE-urile sau MJE-urile, e la nimereală. Oricum, l-am recomandat ptr uşurinţa folosirii pe radiator, capsula TO126 normală are unele probleme la gaură. Şi nici cu Uce la BD139 nu sînt liniştit... iar ruşii au alte piese pe piaţă, dezvoltate din KTxxx şi subevaluate ptr siguranţă.Evident că există şi reversul, piese supraevaluate, cum erau KT8101/8102 vîndute ca 2SA1302/2SC3281 într-un celebru raion dintr-un celebru magazin de muzicale pe vremuri.

Link spre comentariu
Vizitator adrian90ro

Buna seara am realizat aceasta schema http://www.elforum.info/download/file.php?id=34606&mode=view si am o problema se incalzesc cam repede finali si pre finali cu 2 perechi cum este in schema daca mai adaug inca 2 perechi se incalzesc si mai repede tin sa precizez ca rezistentele de 10 omi l-am pus de 22 de omi si cele din baza finalilor de 4r7 in rest am respectat schema off setul este de 2 mili volti aproape de 0 si daca sta mult cu intrarea la masa iar se incalzesc finali nu inteleg de ce?

Si in cablajul prezentat http://www.elforum.info/download/file.php?id=34673&mode=view R11 si c7-3 c7-1 c7-2 sunt puse altfel poate aceasta sa fie cauza si cum sunt puse corect in schema sau in cablaj? Multumesc

Link spre comentariu

Rez alea nu au nimic dacă le-ai pus de altă valoare. Cîrnatul de cond de la intrare redu-l la unul singur dar bun, cu folie metalizată, gen mkt, mpp, mkp, mks... oricum nu văd ce legătură ar putea avea acel cond de la intrare şi încingerea trz finali, nici cu intrarea la masă, nici cu ea în aer.Înainte de a te ocupa de etajul final, ai nevoie neapărat de siguranţe pe alimentări şi cum isteţul de rusnac nu a prevăzut aşa ceva, trebuie să pui tu, întrerupi traseele pe + şi - cam între cond de filtraj mari şi acele rez de 10 Ohmi schimbate cu 22 Ohmi. Lipeşti cumva socluri de siguranţe acolo, îţi vor trebui şi la teste şi reglaj.La etajul final, ai un radiator corespunzător ptr toţi trz finali? Eşti sigur că nu oscilează cumva ampliful? (legături de alimentare prea lungi, masă defectuoasă...) Verifică prin legarea pe alimentările + şi - a cîte două becuri de 24V/5W înseriate (la soclurile de siguranţe), ar trebui să nu se aprindă vizibil filamentele, dacă şi curentul de repaos e mic, aşa cum ar trebui să fie în clasa AB ca să nu încingi trz finali în gol. Ce tensiune ai între b-e la trz finali?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări