Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vopsire PAL nemelaminat

florinangeru

Postări Recomandate

Salutare tuturor,Am construit o carcasa de PC din pal nemelaminat de 12mm, am facut un chit din rumegus fin cu aracet, am chituit toate imbinarile si muchiile apoi am slefuit toata carcasa. A iesit mult mai bine de cat ma asteptam dar am ajuns la finisarea finala si anume vopsirea. Am o vopsea acrilica (pe baza de apa) alba sidefata si as vrea sa stiu cum trebuie facuta pregatirea pentru vopsire si cu ce as putea sa intind vopseaua cat mai uniform intrucat nu am pistol de vopsit. 1. Ce bait sa folosesc si cum?2. Ca sa-mi iasa culoarea alba trebuie dat vreun fond alb sau exista bait alb sau cum procedez?3. Cum si cu ce e mai bine sa intind vopseaua acrilica pe suprafata pregatita?4. Dupa vopsire mai este necesar sa dau vreun lac transparent sau varnes pentru protectie?As vrea la materiale sa-mi faceti si recomandari ca sa ma duc sa caut un anume produs ca altfel ma pierd in fata raftului cu materiale....Multumesc de ajutor, cele bune.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinangeru

6

• avolocaru

2

• wally_gatter

2

• stefan94stefan

1

Daca palul este perfect uscat, cared ca poti trage peste pal un chit de finisaj auto si apoi vopsita cu vopsea auto. Ar fi avantajul ca vopseaua auto o gasesti in orice nuanta, metalizata sau nu etc. Eu asa as incerca.

Link spre comentariu

Cutia este imbinata foarte bine, am folosit cepuri de lemn si un aracet de la MOMENT de care sunt super multumit. Nu am folosit holtzsuuburi sau cuie. Capacul imi da ceva batai de cap.... inca ma gandesc la un sistem de prindere destul de facil si accesibil.Studiind pe net am dat peste un grund cu consistenta vascoasa ce acopera orice imperfectiune si ar rezolva problema chitului si grundului separate..... Maine o sa ma duc prin magazine sa vad ce gasesc :)

Link spre comentariu

interesanta ideea cu carcasa pc din pal ..... n-ar fi rau daca ai putea posta vreo poza ceva sa vedem si noi ca ne-ai facut curiosi ....totusi ce avantaje ar avea fata de una metalica ?..... doar aspectul ca poti s-o faci cum vrei tu ...sau ce anume te-a determinat s-o construiesti?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am vazut pozele . E f bine finisata cutia . Eu , daca as fi in locul tau m-as duce la un service auto , la un meserias bun care s-o vopseasca profesional cu vopsea de cea mai buna calitate.Mai ales daca alegi o vopsea lucioasa.

Link spre comentariu

Acolo in poze este data prima mana de vopsea, acum are trei maini date si arata mult mai bine dar tot mai am de lucru la ea. Copseaua este un alb sidefat, si este o culoare foarte inselatoare :)) se schimba in functie de umbre, lumina...... O sa revin cu poze mai recente :)

Link spre comentariu

foarte frumos realizata si bineinteles tin sa te felicit pentru design. Vopseaua daca ai aplicat-o in mai multe maini , si e uscata perfect , dar are asperitati , iti recomand sa o slefuiesti in sistemul polish-ului auto. in fabricile de mobila chiar si lacul se lustruieste prin folosirea unor panze abrazive cu o granulatie foarte mare , de ordinul sutelor de granule pe cm patrat (500-800) sau chiar mai mult , sau cu pasla si un praf fin . o sa obtii o culoare mata initial , dar dupa spalare curatare , o sa ramai foarte placut surprins de cum va iesi. in final poti slefui doar cu pasla fara nimic altceva si o sa fie luciul si mai pronuntat. experimentezi si vezi ce va iesi :da

Link spre comentariu

Multumesc pentru sugestii sunt binevenite in schimb trebuie sa-mi impac sotia si sa o las sa picteze ceva fluturasi si iarba verde ca sa se incadreze in peisaj :))). Om vedea ce iese, daca nu e placut ochiului pun smilgherul pe el si o iau de la capat cu vopsitul :))).Ca recomandare daca se mai gandeste cineva sa-si faca asa ceva as recomanda placajul tego care este mult mai ok pentru asa ceva. Cu PAL-ul eu m-am chinuit de am zis ca iese sufletul din mine, l-am dat cu grund si s-a facut foarte poros intrucat s-au umflat aschiile aglomerate, l-am dat cu vopsea s-a facut poros..... Am slefuit la el de am zis ca mor :(. Pana l-am chituit si am scapat de toate problemele.Acum trag tare sa o termin ca mai am un concept in cap, combinatie de lemn cu aluminiu....

Link spre comentariu

Inca o reteta de chit : pui intr-o cutiuta de cafea doua treimi ipsos (gips) ,adaugi aracet de mobila amestecand pana devine o pasta care se amesteca foarte greu si adaugi putina vopsea in ulei (ptr lemn) , si amesteci pana obtii consistenta dorita . vopseaua poate fi de orice culoare dar e indicat sa fie de culoarea finala care va urma sa fie dupa finisaj. asta e un superchit care l-am folosit de nenumarate ori cu brio. dupa uscare se finiseaza cam greu daca pui prea mult gips, de aceea atentie la aplicarea lui , sa nu fie surplus. chitul rezultat este asemanator chitului de cutit .

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Adrian Gheorghe_256499

Cel mai usor e sa o vopsesti cu vopsea speciala pentru PAL melaminat si tamplarie termopan din PVC.  Adera perfect la PVC si nu mai e nevoie sa slefuiesti suprafata sau sa grunduiesti, pur si simplu se aplica direct vopseaua.

Este semilucioasa si gaseste gata colorata in mai multe nuante, mai jos e un exemplu de nuanta maro, dar gasesti usor si alte culori:

http://traget.ro/ro/lacuri-si-emailuri/1978-vopsea-oskar-direct-pe-melaminat-si-plastic-maro-dark-chocolate.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări