Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monoblocuri diy

felixx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• felixx

28

• MiniTehnicus

4

• zal

3

• mișa

2

Top autori în acest subiect

• 5 luni mai târziu...

Salut! Felicitari!

Totusi nu inteleg de ce nu vrei sa pui niste poze cu interiorul amplificatorului. De asemenea, schema e secreta? Care ar fi problema sa ne dai si noua o documentatie serioasa nu numai sa ne arati poze si sa ne spui tot felul de dume cu alegerea lampilor? Oricum fi sigur ca nimeni nu iti va copia designul. Cine face o lucrare de acest nivel o va face cu design propriu.

Cu stima,

[email protected]

Link spre comentariu

De asemenea, schema e secreta? Care ar fi problema sa ne dai si noua o documentatie serioasa nu numai sa ne arati poze si sa ne spui tot felul de dume cu alegerea lampilor? Oricum fi sigur ca nimeni nu iti va copia designul. Cine face o lucrare de acest nivel o va face cu design propriu.

Vreau sa cred ca nu ai gandit cind ai scris aceste cuvinte de aceea o sa trec cu vederea cumva cele spuse de tine.-documentatie serioasa?....-dume cu alegerea lampilor?.....-copie la design?....Pai nici eu nu cred ca as mai reusi sa mai fac o copie la ele.Ce te face sa crezi ca altul ar reusi sa faca exact acelasi design,aceleasi dimensiuni, acelesi piese...etc.Fiecare alege si face ce-i place si ce poate sa faca.Deasemenea fiecare e liber sa-si aleaga configuratia de schema care crede ca e ok si e potrivita scopului propus.Alegerea lampilor-daca tu consideri ca ceea ce am scris despre alegerea lampilor sunt dume atunci de ce crezi ca as da detalii?De ce crezi ca noi doi o sa mai avem vreun dialog in care eu sa subliniez importanta si criteriile ce stau in alegerea lampilor pentru a avea un sunet bun si tu sa spui ca sunt dume?De ce crezi ca o sa mai vreau sa dau detalii vreodata despre importanta si modul in care se executa bobinajul unui traf de iesire cind unul ca tine va incepe sa zimbeasca?Schema este pe internet,nu este un secret,insa trebuie avut in vedere etajul driver cu 6BL7 care nu prea are inlocuitor....poate ECC99 cu usoare modificari(nu l-am incercat).Alimentarea este un pic modificata.Orice alta documentatie o sa gasesti aici pe forum si la cei care au lucrat cu acelasi tip de lampi.Precum am spus la inceput o sa trec cu vederea tonul tau si o sa iau in considerare ca lipsa ta de experienta te-a facut sa folosesti asa cuvinte.Numai bine si multumesc.
Link spre comentariu

Salut Felix! Nu trebuie sa mi-o iei in nume de rau dar nu mi-a placut de exemplu faptul ca ai spus ca nu pui poze pentru ca sa nu se creeze discutii despre transformatoare. De obicei discutiile sunt utile. Si altii vor sa afle informatii despre cum se realizeaza un amplificator de calitate.Faptul ca te pricepi si ai creat niste amplificatoare serioase nu justifica sa spui ca am un ton de baietas de cartier.Nu inteleg de ce ai interpretat asa. De asemenea faptul ca nu experienta nu este o vina. De ce aduci in discutie asta? Tocmai pentru ca nu am suficienta experienta sunt pe forum, nu ca sa ma dau mare.Intr-adevar am zimbit cind am citit ca ai lucrat 1 zi la un transformator de calitate si l-ai inmuiat in ceara dar nu ai dat specificatiile pentru a putea si noi sa construim un asemenea transformator. Eu stiu ca la un asemenea tansformator se lucreaza mult, (cred ca toata lumea care a bobinat transformatoare de iesire stie asta) dar as fi vrut sa stiu cum ai facut tu de merge asa bine!Referitor la alegera lampilor: intr-un SE cu EL84 am schimbat vreo 15 lampi la sugestia ta, dar diferentele sunt foarte mici! In orice caz mult mai mici decit daca schimb mai multe modele de incinte acustice. (eu proiectez si construiesc boxe).Presupun ca amindoi fiind "constructori" putem sa discutam normal si constructiv. Nu am nevoie sa treci cu vederea numic, trebuie sa intelegi doar ca exista si alte pareri.Cu respect

Link spre comentariu
Intr-adevar am zimbit cind am citit ca ai lucrat 1 zi la un transformator de calitate si l-ai inmuiat in ceara dar nu ai dat specificatiile pentru a putea si noi sa construim un asemenea transformator.

Nici nu le dau,pentru ca la cine le-am dat nu a facut nimic mai departe.Nu am spus ceara,am spus parafina.Ar trebui sa stii diferenta daca vrei sa te apuci sa bobinezi.

Se gasesc calculatoare si formule de calcul pentru asa ceva.Sunt sticky.Sunt la indemina pentru oricine.

Ceea ce nu este la indemina este aranjarea straturilor,alegerea grosimii si materialului de izolatie dintre straturi precum si dintre primare si secundare(care este direct raspunzator pentru un raspuns bun in frecventa),alegerea calitatii tolei si foarte multe alte detalii incepind de la intolare pina la tipul de CUEM folosit si timpul de cufundare in parafina. Numai vb. de bobinajul strins,spira linga spira ceea ce multi trec cu vederea.

Precum vezi timpul alocat bobinarii unui traf de iesire este mare.

Si altii vor sa afle informatii despre cum se realizeaza un amplificator de calitate.

La ce-ti trebuie un amplificator de calitate cind tu nu poti face diferente intre doua lampi de fabricatie diferita?...nu mai vb. de ani de fabricatie diferiti....de ce nu te multumesti cu un simplu amplificator fara pretentii?

La ce te ajuta sa faci asa ceva cind tu sau altii asculta mp3-uri de pe net dar vor amplificatoare cu muulte zero-uri?La ce-ti foloseste o inregistrare trasa prost(nu mai vb. de manele),comprimata,pe un astfel de amp?Acelasi lucru il poti asculta si pe un LM3886 fara bataie de cap.Acelasi lucru pentru cei care cauta putere mare in amp-urile cu lampi.

La ce te ajuta sa faci asa ceva si sa consumi bani,nervi si poate timp pretios si nu numai,cind acasa folosesti incinte (in cel mai bun caz de PA) sau difuzoare ordinare cu spl mic si/sau chinezesti facute pe genunchi sau incinte comerciale ?

Nimic din toate astea daca le ai sau le faci nu te ajuta sa percepi diferente prea mari.

Afirmatiile de mai sus sunt valabile nu numai pentru tine.Daca nu aveti si incinte pe masura nu va apucati sa cheltuiti bani pe componente foarte scumpe;deasemenea o sursa de sunet buna.

Este o imensa pierdere de bani sa vrei sa-ti faci un amp cu lampi cu o putere mai mare de max. 50W.Pentru ce?Se aude incet?...Asta inseamna ca nu ai incinte potrivite cu amplificatoarele ce folosesc lampi.Acolo trebuie intensificata atentia.

Faptul ca te pricepi si ai creat niste amplificatoare serioase nu justifica sa spui ca am un ton de baietas de cartier.

Faptul ca tu imi spui aici ca folosesc "dume" ce reprezinta?

Ce inseamna asta..."dume"?

Ce expresie este aceasta?...nu-i oare de cartier? ...si daca se foloseste in cartier....cum se numesc cei care o folosesc?

Referitor la alegera lampilor: intr-un SE cu EL84 am schimbat vreo 15 lampi la sugestia ta, dar diferentele sunt foarte mici! In orice caz mult mai mici decit daca schimb mai multe modele de incinte acustice. (eu proiectez si construiesc boxe).

Iarasi bati campii?

Sa fii sanatos.Ce legatura are schimbarea incintelor ?Poti schimba si amplificatoarele ca tot degeaba.Spunea cineva aici pe forum de multe ori..."de unde nu e,nici D-zeu nu cere".

La sugestia mea...nu cred ca ai schimbat nimic....cel putin eu nu-mi amintesc de tine.Eu nu te cunosc si nici nu cred ca am mai discutat vreodata si fii sigur ca nici nu o sa mai discutam.Si pentru ca m-ai facut curios...de ce ai schimbat lampile?Ca sa auzi ce?...si pe ce?...in ce conditii?...cu ce material sonor?...pe ce tip de sursa?....pe ce tip de incinta?...

Diferentele pot fi mici sau mari,nu?Un SE cu EL84 sper ca l-ai pus pe un 110db,nu?...ca doar ai zis ca esti constructor si deasemenea cred ca ai avut ca sursa test de sunet un CD-player macar,sau cu un DAC extern,ori un cd player mai vechi upgradat macar pe partea de alimentare si schimbati macar operationalii de pe iesirile analogice, si ai rulat un cd-audio de la vreo firma de mastering nu?Eu asa cred ca se face treaba si totusi nu sunt constructor.

Eu nu sunt nici constructor si nimic altceva.Sunt pasionat si atit.Insa muncesc.Citesc,iau legatura cu cei care au reusit sa faca cite ceva ..de aici si din afara..(LE VORBESC POLITICOS), s.a.m.d.Nu am pus acele fotografii pentru tine in mod special,sa stii.

Nu am nevoie sa treci cu vederea numic, trebuie sa intelegi doar ca exista si alte pareri.

Alte pareri referitoare la ce?

Acum...serios.....nu inteleg ce doresti de la mine si ce vrei sa spui insa daca tot iti place sa te uiti pe poze arunca o privire si aici:

http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=20332

...si aici...

http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=24451

...si aici...a doua poza:

http://www.quarter-wave.com/Gallery/Gallery.html

Asta a fost pentru ca ai zis ca esti constructor de incinte. :smt003

Link spre comentariu

Salut felixx, parerea mea este ca esti cam aspru cu cei care declara deschis ca nu au experienta ! Cred ca multi ar putea construi un transformator indrumati de cineva avizat si inca ceva: daca mai multe tuburi suna diferit inseamna ca numai unul mai are parametrii pt care a fost proiectat transformatorul !

Link spre comentariu
parerea mea este ca esti cam aspru cu cei care declara deschis ca nu au experienta !

...nu sunt aspru deloc.M-am simtit jignit si atit.Inca nu am folosit "dumele" de rigoare pentru a ma apara.

Cred ca multi ar putea construi un transformator indrumati de cineva avizat

...multi il pot face foarte corect,fara indoiala.Nici nu am afirmat lucrul asta.Orice lucru dificil este posibil de realizat.Nu inteleg de ce ma mai intreaba pe mine.....

inca ceva: daca mai multe tuburi suna diferit inseamna ca numai unul mai are parametrii pt care a fost proiectat transformatorul !

Esti gresit informat.Din cite stiu eu impedanta de sarcina a unui tub pus in raft nu se modifica.

Transformatorul se calculeaza in functie de impedanta tubului care ramine constanta.

Impedanta primarului in c.a. se modifica in functie de frecventa,dar asta o stiai deja.

De ce 300B de la Western Electric suna mai bine decit 300B de la JJ Electronic?...doar au aceeasi impedanta de sarcina,nu?

Si bineinteles ca nu ma crezi,priveste si citeste:

-dar prima data review-ul lui Thorsten;sunt sigur ca ai auzit de el si ce realizari are el in materie da lampi,nu-i asa?

http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... 1201/300b/

http://www.enjoythemusic.com/channel/ch300b/

Fiecare lampa are sunet specific.Asta este experimentul meu si nu cred ca tu esti in masura sa-mi spui ce aud si ce nu,right?

Timbrul oricarui difuzor tine mai mult de materialele folosite la constructie si nu poti sa-l afli dupa caracteristicile sale electrice sau dupa graficul dat de producator.

A se face o analogie cu cele spuse mai sus.Probabil stiai ca in anii urmatori de dupa 1985 procesul chimic de fabricatie a tuburilor impus de noile norme de mediu nu a fost tocmai unul identic cu ce se facea pina atunci.

De aici si pretul acelor tuburi NOS mult cautate de "urechile de tabla".

Insa o dam in off topic.

Daca mai aveti ceva de adaugat vis-a-vis de "pozele" de aici....cu placere daca nu,as dori sa deschideti alt topic cu subiectul respectiv.

Link spre comentariu

Insa o dam in off topic.Daca mai aveti ceva de adaugat vis-a-vis de "pozele" de aici....cu placere daca nu,as dori sa deschideti alt topic cu subiectul respectiv.

corect!
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator viobio

alte poze...

superb :aplauze ,arata ca monoblocurile pentru znobi cele de la 5000 de euroi in suseste posibil sa se construiasca ceva performant si cu bani mai putin dar multi nu inteleg astainca odata :aplauze :aplauze
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Superb !Este cuvantul care sintetizeaza toata munca ta .Am cateva cunostinte artisti , pictori , muzicieni .... ei bine , cativa dintre ei au amplificatoare cu tuburi catodice.Imi tot povesteau oamenii cat de placut e sa asculti o muzica simfonica pe un amplificator cu tuburi si boxe de calitate.Unul dintre ei , pictor , imi spune :" Bai nene , dau drumul la Bach sau Beethoven in surdina , imi aranjez sevalet-ul in balcon printre plante si incep sa pictez !!! Alta viata nene !!!"Sincer , nu am apucat sa ascult muzica pe un asemenea set dar tare as vrea sa traiesc feeling-ul unei asemenea bijuterii.Multumim Felix ptr faptul ca ne lasi sa ne delectam vizual ( macar ) cu niste jucarii facute in house.

Link spre comentariu

DA ! Am vazut , dar eu abia azi am luat a periat sectiunea asta !Nu este niciodata prea tarziu sa feliciti pe cineva ptr munca lui .Aici este vorba de priceperea , talentul si profesionalismul lui Felix. Iti dai seama de multe despre un om prin atentia si grija cu care lucreaza.Gresesc ?Am intrat pe sectiunea asta cautand diverse chestii si am gandit ca e bine sa lasi un mesaj de apreciere chiar daca timpul e trecut .De ce ? E interzis ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări