Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monoblocuri diy

felixx

Postări Recomandate

Ultimul meu proiect,care m-a cam "epuizat".Nu vreau sa scriu "telenovele"....doar ca am muncit mult,mult de tot.Este foarte greu sa reusesti o carcasa in regim de amator.Putine detalii.....Transformatoarele de iesire cit si cele de alimentare...sunt facute pe tole EI 25 siliciu orientat (granule orientate).La fiecare transformator de iesire bobinajul a durat ...de la ora 10 dimineata pina la ora 20 seara cu toate materialele linga mine si cu doar o singura pauza de un sfert de ora.Puteti spune ca este cu mult prea mult si nu prea ma pricep......din "pacate" eu lucrez in acest domeniu de ceva ani.....nu este lauda.Toate materialele pe care le-am folosit la trafuri au fost fara limita de buget.Dupa bobinaj au fost "scaldate" in parafina si tinute fiecare cam 45minute.Condensatorii sunt de tipul 105 grade formatati inainte.Se mai gasesc inauntru metal film,polipropilena,stiroflex.Tuburile...sunt ....6C33C-B(Ulianov),6BL7GT(RCA-SYLVANIA-BLACK PLATE-NOS)-USA,6H9C(NOS-1965).Dupa terminarea montajului am inceput sa testez.Conectind la intrare 0,93V sinus am obtinut pe 8 ohmi -48W- un cutt-off de 11hz.Deci la puteri mai mici.......Am avut ceva probleme cu armonica a doua si cu zgomotul de fond dar am reusit sa remediez extrem de eficient acest aspect.Generatorul de ton a fost unul de buna calitate si am masurat in sarcina un raspuns de la 11hz la peste 120khz cu o sinusoida perfecta....la 48W.La inceput ...hmmm....nu am fost prea incintat de sunet...era ceva obisnuit.Dupa citeva zeci de ore (cam 4 saptamini)am realizat ca merita o investitie in design-ul unei carcase care sa se ridice la nivelul sunetului.Eu nu sunt adeptul unui sunet specific de lampa asa ca am cautat sa obtin un sunet neutru.Eu zic ca am reusit.Urmatoarele proiecte vor fi incinte cu difuzoare Supravox si un preamplificator....cu tuburi.As vrea sa-mi dati note....accept si critici.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• felixx

28

• MiniTehnicus

4

• zal

3

• mișa

2

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări