Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inverter 3KW

Vizitator Thorin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

16

• giongiu

10

• Dr.L

9

• gauss

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu știu dacă formula e bună sau nu ( nu stau acum să verific, oricum toate aceste formule sunt sau aproximative sau aplicabile unui caz concret ) dar 0,2T la 100kHz este foarte mult. 3F3 zice , la ”celebra” linie de 100mW/cmc și 60°C ( temperatura optimă de proiectare , după mine ) ceva mai puțin de 100mT la 100kHz.

N-am tras spuza pe turta mea. Am luat densitatea de doar 3A/mm patrati, dar chiar si cu 100mT se obtin cei 3Kw. Daca dublez densitatea, tot 6Kw imi da.Formula nu-mi apartine, e postata la teorie, aici si pe un alt forum, de un coleg cu ceva experienta in comutatie. Dar si el fiind om, poate ca se inseala. Nu sunt un teoretician, am recunoscut asta de fiecare data, asa ca nu exclud posibilitatea sa gresesc. Refa te rog calculul puterii, cand ai timp, sa vedem ce putere maxima obtii tu, in aceleasi conditii.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator aurel2013

Salut,

Am o mare problema cu un invertor de 3000W 12v - 220v ...tensiunea de iesire este de 174volti in loc de 220v.

I-mi puteti spune cam care ar putea fi cauza?

Multumesc si sper ca am nimerit unde trebuie.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator itgenmar

Salut,Am o mare problema cu un invertor de 3000W 12v - 220v ...tensiunea de iesire este de 174volti in loc de 220v.I-mi puteti spune cam care ar putea fi cauza?Multumesc si sper ca am nimerit unde trebuie.

Sinusoidala modificata iar aparatul tau de masura nu este true rms.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări