moro Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Va salut, am intrat in posesia acestui integrat care nu este listat in device list in pickit2 software. Am inteles ca trebuie modificat baza de date a pickit-ului... Care este diferenta intre 33fj256MC710 si 710A? Link spre comentariu
moro Postat Februarie 13, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2014 Stie cineva care este device id-ul pt terminatia 710A ? si Config Blank/Config Mask?Nu am foarte multa experienta in a citi mapping-ul adreselor date in datasheet....Am inteles din cautari pe net ca in pickit2 device data file trebuie configurat cei 3 parametrii de mai sus, respectiv device id, config blank si config maskHeelp !!! Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Device ID la pagina 55 din pdf-ul din link. Configuration bits ar trebui sa fie cei de la pagina 251 in data-sheet. La mask marchezi bitii activi cu 1 si pe cei inactivi cu 0. De ex. la adresa 0xF80000 ar trebui sa ai mask: 0xCF (sau 0x00CF daca-ti trebuie 16 biti,ca adresele sunt din doi in doi). Sper ca te-am putut ajuta putin. Posteaza te rog rezultatul, ca e un subiect interesant. Link spre comentariu
moro Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 Hai sa zicem ca cu device id am rezolvat-o, in general part numbere-le cu A in coada au un 07 in plus pe langa ultimul byte, cel putin asta am observat din device list dspic33FJ256MC710 are device id 0x00BF dspic33FJ256MC710A are device id 0x07BF Acum legat de registrii aia o sa atasez un mic print screen cu device-uri tot pe 256kb flash, unul cu terminatie simpla si unul cu A Am atasat si editorul pentru pickit 2 device list si device list`ul Cum ziceam, singura diferenta intre A si "Non-A" sunt cei doi Config Mask si Config Blank si device id-ul, pe care sa zicem ca l-am aflat din link-ul dat de tine Liviu. Eu tot nu pricep de unde iau informatia acelor configuri, ar fi super daca cineva mai in domeniu ar face putin lumina peste asta... Am observat ca toate pic-urile cu A in coada si care is de aceasi capacitate la flash ( 256k in cazul meu) au acei bytes la fel. Momentan is la servici, o sa incerc maine sa vad. Mii sa nu-mi fi prajit pic-ul intre timp, pic-ul meu setat pe 3,3 scotea 4.6 V, l-am alimentat intre timp separat la 3,3v PK2DFE 1.0.0.7.zip PK2DFUpdate-1-62-14.zip Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Dupa parerea mea, e nevoie de 5 modificari:- Numele - adaugat A- DeviceID: 0x000000BF -> 0x000007BF - vezi pdf-ul din linkul de sus- ConfigMask[5]: 0x00EF -> 0x00FF - data sheet- BlankMask[3]: 0x00A7 -> 0x0000 documentul din link, valorile default in tabelul de la pagina 42- BlankMask[5]: 0x00EF -> 0x00FF documentul din link, valorile default in tabelul de la pagina 42In alte locuri nu cred ca trebuie modificat, sper ca scripturile folosite se potrivesc. Daca nu... PK2DeviceFile_elforumMod.zip Link spre comentariu
moro Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 Modificasem dimineata doar device id-ul, apoi mi-a vazut dspic-ul, numa ca... cand incerc sa dau read sau orice comanda catre pic imi da eroare cu "download programe executive faild"La fel face si cu fisierul de la tine, acuma eu pic-ul asta il am alimentat pe toti pinii de VDD am masa pe fiecare pin de masa, pe pinul VDD core este un condensator ceramic, am xtal de 10 mhz pe el.Ce nu am pus is niste ceramici pe cracii quartzului Link spre comentariu
moro Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 i-am dat disable la program executive din pickit2 ini, respectiv pe linia " PE33: Y" am pus N in loc de Y, care cica "disaible`uieste" program executive ( am citit ca-i un fel de enhanced ICSP) si nu e critic, practiv o sa-i faca icsp normalDupa ce i-am dat disable vad ca-l citeste,sterge ok ( mai nasol ca dureaza ceva cand ii dau read, la 256 kile....)O sa-i scriu un programel simplu cu led-uri sa vedem cum se comporta Link spre comentariu
moro Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 My greteast creation it's working )))))I-am dat un simplu led blinking pe 2 porturi si vad ca functioneste Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum