Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat inlocuire acumulator bormasina Hitachi

Postări Recomandate

• Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 an mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

IMG-20200115-205527.jpg

IMG-20200115-205750.jpg

IMG-20200115-211032.jpg

Buna seara

Am acest incarcator pentru acumulatori masina de insurubat care se comporta ciudat

Daca bag incarcatorul in priza fara acumulator luminaza ledul culoare rosie intermitent(aproximativ 1/sec)

Cand bag acumulatorul in suport ledul este rosu ara intreruperi si acumulatorul se incarca cu 1A

Spre sfarsitul incarcari curentul de incarcare dpasste 2,A ,dupa scurt timp ledul rosu incpe sa palpaie intermitent  identic cu prima aza cand nu ava acumulatorul cuplat

Ledul este bicolor(rosu -verde)6+

Acumulatorul 12v are 4 ontacte (+ , - , T , S)

Intre minus si T  am 550 oh iar intre minus si S am 8,6koh cand acumulatorul ste rece

Am pus un bec de far auta la bornele acumulatoruluipana am vazut ca tensiunea scade sub 11v si am masurat din nou rzistenta celor doua termitoare (banuiec ca ambele sunt  termistoar)

Intre minus si T  am avut aproape aceeai valoare 50o oh,dar intre minus si S de la 8,k a coborat la 4,6k

Dupa o jumatat de ora Intr minus si masa 5,8k ,am incercat sa-l pun la incarcat ,dar nu se incarca

Dupa 10 min scos afara la frig intre minus si S 8,7k si a inceput sa incarce

Daca are cineva un incarcator identic va rog sa-mi spune-ti cum trebuie sa lumineze ledul in fiecare faza (fara acumulator cuplat, cu acumulator cuplat in timp ce se incarca si sfarsitul incarcari

Dasemenea ce rezistenta trebuie sa am intre minus siT si inter minus si S

multumesc

Link spre comentariu
La 16.01.2020 la 20:10, Sandu 64 a spus:

Daca are cineva un incarcator identic va rog sa-mi spune-ti cum trebuie sa lumineze ledul in fiecare faza (fara acumulator cuplat, cu acumulator cuplat in timp ce se incarca si sfarsitul incarcari

Pai asa dupa mine ar trebui sa lumineze cam cum e desenat pe el, adica:

- acumulator descarcat - rosu continuu

- acumulator incarcat - rosu intermitent rar

- lipsa acumulator - rosu intermitent des

- depasire temperatura - verde continuu.

Zic si io... :) 

Link spre comentariu

palpaie rosu rar fara acumulator

rosu continu cand pun acumulatorul la incarcat

palpaie rosu rar la sfarsit

cand nu fac contact toate lamelele palaie rosu des

comportara pare normala,dar incarca un timp cu 1A si pe urma trece la 2-2,5A,incarcatorul se incalzeste  si incpe sa palpaie rosu semn ca nu mai incarca

Faptul ca sar de la 1A la 2,5A nu pare in regula si nu stiu car este cauza,acumulator sau incarcator

multumesc pentru raspuns

Link spre comentariu

Am demontat  incarcatorul si am conectat acumulatorul cu fire si multimetru  ,sa masor curentul de incarcare

De incarcat se incarca ,dar nu stiu daca functioneaza corect

Incarcatorul meu nu fuctioneaza si am luat altul identic din targ si nu stiu daca asta functioneaza corect

Daca este defect maine pot sa-l returnez

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări