adrian lucian Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Ani de zile am facut garnituri cu foarfeca, cutter, din fel de fel de materiale, coala buret, cordon poliuretan, carton (unde flush-ul era prea adinc). Consumatoare de timp si rabdare. Solutia tehnica pe care o folosesc in prezent este stupid de simpla si eficienta. Pe scurt, pe fundul flush-ului din incinta aplic un cordon continuu de 2-3 milimetri diametru silicon sanitar. (buninteles incinta cu fata in sus) Pe partea din spate a ramei basket-ului (sau rama ) sterg cu ulei mineral (cu un colt de carpa). Introduc difuzorul si las timpul sa lucreze in favoarea mea. Scot difuzorul dupa citeva ore si am o garnitura perfecta ramasa in decupare, vesnica, elastica. Spor sa aveti Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Frumoasa idee Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Foarte tare!!! :aplauzeSau poti merge la Atelier 13, sa le tai cu laser, din ce poftesti... Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 hehehe, e buna metoda, am aplicat-o la etansarea unor geamuri. Link spre comentariu
enderman Postat Martie 21, 2016 Partajează Postat Martie 21, 2016 Metoda mea de garnitura de etansare la difuzoare e din foaie cauciucata, se gaseste la dimensiuni A4, A3 sau la metru la magazinele hobby-art. Nu e groasa, e ca un burete cauciucat ce se pliaza usor pe contur neregulat. In poze niste Jazz-uri cu garniturile de la joase, medii si cele de inalte montate. Link spre comentariu
zal Postat Martie 21, 2016 Partajează Postat Martie 21, 2016 Io făceam din folie de parchet. O bucată ceva mai mare decît diful, cu o gaură mai mică decît decupajul cutiei şi marginile le tăiam cu lama după strîngerea difului Link spre comentariu
enderman Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Eu am ales varianta asta fiindca am gasit pe negru si nu se observa in cazul meu. Sunt si alte culori pentru cine are boxe in alte culori. La decupaj am masurat diametrul la gaura cutiei si diametrul exterior al difuzorului, e suprafata de etansare si am considerat ca e inutil surplusul. Am trasat cercurile concentric cu un compas si am decupat astfel incat sa ramana liniile trasate, mai bine sa ramana mai mult decat sa fie prea putin. La difuzoarele de joase si medii nu sunt probleme cu surplusul fiindca in interior are loc oricum, iar in exterior e acoperit de ornamente. Intr-adevar la inalte am folosit cutter ca sa elimin surplusul care iesea de pe margine, mai mult pentru confortul meu psihic. Cel mai important pentru mine e sa faca compresie incinta. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Martie 23, 2016 Autor Partajează Postat Martie 23, 2016 (editat) Daca va uitati la solutiile tehnice profesionale de etansare (vorbesc de firme cu nume in bransa) garnitura este foarte subtire si putin elastica. Daca materialul folosit e gros si elastic, in afara de deformarea cosului la strangere, se anuleaza prinderea ferma pe baffle (care inseamna in primul rand masa mare deci inertie mare). Legea actiunii si reactiunii e clara si imuabila, cand echipajul mobil (de masa m1) e impins in fata, cosul difuzorului (de masa m2) e impins in spate. m1a1=m2a2. Pentru asta m2 trebuie sa fie cat mai mare ca a2 sa fie aproape 0. Daca cosul e prins quasi elastic pe baffle m2 e mic si a2 creste. Consecinta imediata, eficienta scade (energia mecanica transferata conului scade pentru ca o parte e transferata deplasarii cosului) si sunetul e namolos. Nu degeaba incintele mari si foarte grele suna bine (cand sunt realizate bine ) Deci Sergiule, sa faca compresie bine nu e totul, detaliile fac diferenta si mai binele e dusmanul binelui . Editat Martie 23, 2016 de adrian lucian Link spre comentariu
enderman Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 Cred ca o dam in overthink si ne pierdem in derizoriu. In primul rand ai citit in diagonala ce am scris, eu comparam aspectul cu functionalitatea cand vorbeam de compresie, dar clarific pentru altii. In al doilea rand inainte de a emite pareri ar trebui sa fim informati asupra acelor detalii tehnice despre care vorbim: grosime, elasticitate, masurarea lor, deformari, etc... faptul ca aruncam formule teoretice fara sa le stim aplica si expresii academice nu garanteaza promovarea unui examen de exemplu... poate doar in cazul in care le stapanesti. In al treilea rand daca cunoastem solutiile profesionale si facem versus cu fizionomia Jazz-urilor se poate deduce izbitor de evident ca solutia profesionala nu se poate aplica Jazz-urilor la nici una dintre cele 3 cai. Prelucrarea lemnului are tolerante imense la medii, inca nu e sigur ca am scapat cu aceasta garnitura. La inalte fiind schimbate si lemnul fiind ondulat in zona fostelor gaurilor acesta e materialul perfect care ermetizeaza o suprafata plana cu una neregulata(cum se intampla de obicei in viata sa mai dai peste...). La fel si la joase deoarece gaurile la holzsuruburi sunt umflate, plus finisajul lasa de dorit, daca pui o garnitura care nu e elastica cum e la Cantoane nu faci decat sa "traga aer fals difuzorul". Jazz-urile sunt facute "pe genunchi din briceag", solutiile profesionale le lasam celor care doresc o linie ca atare. Deci Adriane practic aici nu facem teoria chibritului, si daca ai idei geniale si realizabile le-ai putea expune mai bine, offtopic facem la bodega. Ok? Oricum material care sa se muleze mai bine pe doua suprafete neregulate(si se gasesc treburi deastea foarte des) cum sunt aceste cutii si difuzoare nu ai sa gasesti! Link spre comentariu
adrian lucian Postat Martie 23, 2016 Autor Partajează Postat Martie 23, 2016 Nu trebuie sa o iei personal, mi se pare ca te-ai atacat si nu asta a fost intentia mea si nici nu era cazul. In plus nu esti singurul cititor, s-ar putea sa ajute pe un altul. Am postat pentru ca s-a ivit ocazia si pentru ca e topicul initiat de mine, ca un exemplu despre cum trebuiesc privite lucrurile. Din pacate ...vorba domnului Lazaroiu, lumina se aprinde pentru cei care vad, nu pentru orbi. Pentru cazul in speta, nu ti-am criticat sau amendat lucrarea, daca te multumeste, foarte bine. Emoticoanele folosite de mine in postul anterior sugerau ca nu e nimic condescendent la adresa ta. Tot la cazul in speta, nu te opreste nimic sa faci cum trebuie, sa corectezi deficientele amintite de tine. Wooferul e chiar OK la banii lui si merita. Rezultatul final insa depinde de amanunte. Inchei fara regretul ca am frecat tastele degeaba, cuiva sigur ii va folosi. Link spre comentariu
enderman Postat Martie 23, 2016 Partajează Postat Martie 23, 2016 (editat) Nu m-am accidentat deloc, poate trebuia sa deschid un alt topic... ideea e ca tot pentru ca sa fie de ajutor celorlalti am postat clarificarile si eu, si nu am dorit sa fie rastalmacite. Daca studiezi putin materialul folosit de mine, el nu arcuieste, pastreaza "memoria" urmei care l-a presat (de ex. pus sub piciorul unei mobile devine repede materialul neelastic din scule de prestigiu), de aceea cred ca il face alegerea perfecta in multe cazuri, exceptie scule de sute si mii de euro unde detaliile conteaza si e obligatoriu sa folosesti materiale scumpe sa nu le pice gradele. Editat Martie 23, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
tudor_x19 Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Pentru mine postul lui @adrianlucian a fost de bun augur,si eu trebuie sa-mi refac cumva vechile garnituri de etansare,mai ales ca in spate,la placuta cu borne nu am inca nimic pus.Pana la urma orice solutie prezentata aici,se poate mula cumva pe personalitatea incintei/propietarului. Link spre comentariu
enderman Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 (editat) Si pt. mine e de bun augur, dar unde difuzoarele se strang pe incinta cu ornamentul lor (ex. mediile si joasele la jazz) poate sa ramana un anumit joc al difuzoarelor intre ornamente si lemn pe care nu ai cum sa-l strangi din holzsuruburi. Asta se poate intampla dupa ce e curatata garnitura veche chiar daca difuzorul sta flush mount sau nu. Daca puneam silicon cum reuseam sa fac ca difuzorul sa ramana strans perfect daca siliconul e moale si difuzorul are joc si placintea de tot siliconul? Aici trebuie tinut cont si ca siliconul se contracta foarte mult la uscare, am avut un tub de silicon sanitar inceput care s-a uscat complet in timp, si cand l-am strans o treime era aer in tub, atat s-a contractat de tare. Daca puneam la inalte nu ramanea nici o garnitura din acel silicon fiindca noile Monacor au doar o nervura circulara pe margine, la strangerea plastic pe o suprafata vopsita lucios se rupea la demontarea difuzorului nu ramanea nici o garnitura si nici etansare nu aveam garantia ca face, dar fiind nervura pe marginea fetei difuzorului iesea siliconul pe langa difuzor si lasa mazgaleala in urma... Garniturile facute de mine au ramas "lipite" de incinta si cu forma difuzorului "impregnata" o bucata de timp, ceea ce mi se pare ideal ca nu trebuie sa memorezi pozitia difuzorului la demontare, lucru greu de realizat unde difuzorul se prinde cu ornamentul si nu ai gauri de prindere dupa care sa cunosti cel mult o pozitie din 4... Spor fiecaruia indiferent de metoda, eu am considerat utile informatiile pt. cei interesati, si sunt puncte de vedere personale care nu trebuie adoptate decat benevol. Editat Martie 24, 2016 de danciusergiu84 Link spre comentariu
alcon Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Multumesc pentru hint. Link spre comentariu
Vizitator andrewboyp Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Metoda mea de garnitura de etansare la difuzoare e din foaie cauciucata, se gaseste la dimensiuni A4, A3 sau la metru la magazinele hobby-art. Nu e groasa, e ca un burete cauciucat ce se pliaza usor pe contur neregulat. In poze niste Jazz-uri cu garniturile de la joase, medii si cele de inalte montate. danciusergiu84, spune-mi te rog daca mai ai boxele ale caror poze le-ai postat aici, si daca nu cumva vinzi un difuzor de bass pentru eleam lucrat pt scurt timp la o fabrica de boxe unde am vazut ca foloseau o banda auto-adeziva pe care o lipeau de difuzor ca sa etanseze, era ceva cam de 5mm latime, vreo 3-4mm grosime(dar se lăsa, evident, la montarea difuzorului) si de multi metri lungime, ei ii ziceau MDM, acuma sigur nu se numea asa pentru ca n-am gasit nicaieri denumirea de MDM care sa coincida cu aplicatia asta. stie cineva de unde pot cumpara asa ceva, sau daca gasesc in magazinele de bricolaj? danciusergiu84, imi poti spune unde gasesc foaie cauciucata? un nume de magazin m-ar ajuta mult. multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum