Bandi Szasz Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Vreau sa fac un mic montaj , care include si un display de 7 segmente cu 3 numere . Marimea ar fi undeva la 14mm/ segment. As dorii niste pareri despre culoarea acestuia , si anume care culoare se vede mai bine / frumos ?? O sa fie utilizat majoritatea timpului la lumina scazuta ( mai spre seara cand afara incepe sa se intunece ). Dar sa se vada cat de cat si pe timpul zilei la lumina. Mai mentionez ca o sa fie utilizat de la mica distanta ( in principiu o sa fie utilizat pentru realizarea unor setari deci o sa fie chiar in fata mea ). Ce anume vreau sa evit , este amestecarea segmentelor , am vazut in cateva cazuri unde era destul de greu de descifrat ce cifra este afisata din cauza ca segmentul stins langa unul aprins prelua lumina si parea ca este pe jumatate aprins. O sa incerc diverse rezistente pentru a obtine o lumina placuta pentru o descifrare usoara. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Iti recomand rosu de la Kingbright. De exemplu asta: http://www.tme.eu/ro/details/sa15-11srwa/afisaje-led-simple/kingbright-electronic/# Sau asta: http://www.tme.eu/ro/details/sa10-21srwa/afisaje-led-simple/kingbright-electronic/# Nu apare "defectul" de care pomeneai-amestecarea culorilor.Plus ca au o folie mata deasupra. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 De acord cu colegul - ”culoarea” numită super-red ( SR ) este foarte vizibilă și foarte eficientă - ajunge un curent mic pentru o vizibilitate bună. Amestecarea segmentelor poate să fie de la un afișaj de proastă calitate, de la un curent prea mare sau , uneori , de la greșeli de concepere a multiplexării. Se întâmplă la anumite scheme - de exemplu la cele cu regiștri de deplasare - să se aprindă pentru foarte scurt timp și segmentele care ar trebui să fie stinse. Asta face ca ele să aibă o ușoară strălucire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum