Kosmin Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Da ,trafurile arata cam asa...Intreb si eu: textolitul din care e facuta carcasa bobinei a fost corodat doar pe o fata? cea exterioara (dinspre tole) inca mai are cupru pe ea? Se poate considera "spira in scurt" ? Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 16, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2014 Partea exterioara pe care se vede folia de cupru este intrerupta la mijloc(cam 1,5 cm,in dreptul tolelor)iar intre tole si carcasa bobinei, pe lateral, e o distantade 1mm Link spre comentariu
simson Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 In schema din download/file.php?id=57194 eu nu vad rolul /modul/ de a conecta grilele triodelor la potential pozitiv prin divizorul format din R10,11,12.Poate ma lumineaza cineva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 In schema din download/file.php?id=57194 eu nu vad rolul /modul/ de a conecta grilele triodelor la potential pozitiv prin divizorul format din R10,11,12. Poate ma lumineaza cineva. "grilele triodelor la potenţial pozitiv" în raport cu masa. Grilele de comandă sunt la potenţial negativ în raport cu catozi pentru schema dată. Astfel dacă urmărim schema cu atenţie ,grila (pin7) etaj de intrare se afla la -2V în raport cu catodul(pin8) şi pentru defazor situaţia se repetă grila(pin2)se afla la -8V în raport cu catodul(pin3) în conformitate cu notaţiile şi marcajele din schemă. Aşadar grilele de comandă se găsesc la potenţial pozitiv în raport cu masă(în raport cu catozi avem altă situaţie a polarităţi grileleor de comandă...). Link spre comentariu
simson Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Am inteles functionalitatea.Dar acelasi lucru(tensiune) nu se putea rezolva simplu doar prin negativare automata? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Păi negativarea chiar este automată(cazul dat/discutat/) nu contează la ce potenţial fix stă grila de comandă 0V sau xxV(ECCXX) ,orice tendinţă de fugă a curentului anodic modifică potenţialul din catod... Link spre comentariu
simson Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Nu vreau sa par carcotas dar eu ma refer la altceva;daca de exemplu la prima trioda leg R3 la masa si in loc de R5 47K schimb cu R5=2,6k,astfel ca U k-g ramane tot -2V teretic nu se schimba nimic,nu?Atunci ce rost are smecheria cu divizorul R10,11,12 si implicit ridicarea tensiunii pe catod ? Link spre comentariu
RockDok Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Se schimba tensiunea anodica a primei triode, se translateaza dreapta de sarcina. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Care e rolul bandajului de cupru la trafo de ieşire? Acel ecran se foloseşte în general la trafo de reţea. Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2014 Care e rolul bandajului de cupru la trafo de ieşire? Acel ecran se foloseşte în general la trafo de reţea. Se aseamana cu rolul capacelor metalice, un fel de ecran,...n`ati avut ocazia sa apropiati(in carcasa )un drosel de trafurile de iesire ? Daca nu , incercati si veti realiza singur ca ecranarea OTurilor e mai mult decat binevenita . Link spre comentariu
zal Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Folosesc desigur cîte drosel între un trafo de ieşire şi cel de alimentare din cauza posibilităţilor reduse de poziţionare pe un şasiu şi totuşi nu am observat fenomene de genul ăsta, poate findcă le poziţionez pe toate cu 90* faţă de celelalte. De asemenea, construcţia droselului e importantă, modul de izolare al pachetelor de tole, strîngerea. Dar probabil e un caz particular acolo şi condiţiile nu sînt uşor de repetat în altă parte............P.S. Acel ecran are efect doar la cîmpuri electrice, nu şi la cele magnetice, acolo tabla de oţel moale de minim 1mm grosime e şefa. Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2014 Sunt nehotarat in privinta butoanelor...in rest , nu caraie nu maraie ,se aude curat...si culmea ,se aude mai bine (mai cald, mai rotund ,mai domestic...) pe boxe rusesti Tento 10W decat pe Focal (opal) 80W!!! Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 P.S. Acel ecran are efect doar la cîmpuri electrice, nu şi la cele magnetice, acolo tabla de oţel moale de minim 1mm grosime e şefa.Acea spira reduce câmpul de scapari al transformatorului pe care este montata si are efect mult mai redus asupra câmpurilor din exterior. Pe OT se monteaza pentru a reduce interactiunea câmpului acestora cu tuburile. Exista tuburi (de ex cele rusesti din seriile 1J... sau schimbatoarele de frecventa cu fascicol dirijat) la care aceasta interactiune este pronuntata. Bineînteles ca aceasta interactiune se poate folosi si în mod intentionat. (No ca iar am divulgat un sicret.;-) Link spre comentariu
zal Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Sunt nehotarat in privinta butoanelor...Parcă cele din ultima poză arată mai bine. Link spre comentariu
George Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Si mie tot cele din ultima poza imi plac cel mai mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum