Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE paralel 6P6S x 2 , ECC83

romicap

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• romicap

9

• zal

4

• Badman

3

• THOMAS

3

Top autori în acest subiect

Poate fi si aceasta schema chiar daca-i PP...,intr-adevar,tubul 6P6S este un tub foarte "melodios",ar trebui pus imediat in vecinatatea lui EL84,daca nu chiar pe acelasi loc ! :daSursa are si intarziere la cuplarea tensiuni anodice,(un montaj ce poate fi utilizat la toate amplificatoarele realizate de dv.) deci este o schema completa.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Sunt interesat si eu cum merge(nu am gasit schema pe forum sau nu am stiut unde sa o caut)ca am cateva 6p6s si 6n2p-ev

Tuburile 6P6C sunt in paralel ,ampul e SE nu PP6P6C SE ,se poate ataca cu ORICE trioda,dubla trioda,pentoda ,cu amplificarea mai mare de 20.Se poate copia etajul final de la un aparat de radio, e banalul banalului,o schema pentru incepatori ,o sa functioneze din prima.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Eu nu vreau banalul banalului... ca asa am gasit si eu sute de scheme

Pai nu ai cum sa nu faci ceva banal,pui o trioda in fata lui 6p6c si gata ampul,simplu .... te deranjeaza ca e banala schema??6P6C SE se adapteaza foarte bine pe trafuri de iesire din radio ROSSINI , CAPRI,GERUFONAsta e ampul meu cu 6P6C&6H9C&EZ81Trafurile de iesire sunt de la radio CAPRIPoate te ajuta cu ceva...fa abstractie de cutia de conserve.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Da, si eu sunt interesat de schema.

De auzit, trebuie sa se auda foarte bine, deoarece tubul 6p6s este un tub audiofil prin excelenta.

Te rog sa ne comunici si noua citeva din caracteristicile unui tub audiofil,sa stim si noi cum sa facem diferenta intre ele,de ex intre EL34 si KT88.

Multumesc

Link spre comentariu

O schema de la HASIMOTO pe care mi-am permis sa o verific,o schema SE cu 2X6P6S in paralel,pentru care autorul ii declara o putere de 9W (THD<5%),bineinteles pe niste trafuri (OT) adevarate...,teoretic schema este OK ! Tubul 6N9S poate fi inlocuit cu succes cu tubul 6N2P,ECC83,12AX7,cu filamentele conectate corespunzator.

Link spre comentariu
  • Administratori

Eu aseara am avut cam mult la bord(m-am intors de la psihiatru care ma tratat cu bere si vin) si nu am fost atent ca este SE si nu PP, eu caut o schema PP cu aceste lampi, cu cat mai putine piese.

Link spre comentariu

Am spus eu ca nu mai postez scheme pe forum da `asta`i ultima oara .

Posted Image

Foarte interesanta schema propusa de domnul Lazaroiu,dar ma indoiesc de puterea

de 9W . Un 7 W cu un sinus rezonabil e mai aproape de adevar.

Link spre comentariu

Teoretic este posibil sa avem pe sarcina cei 9W declarati,ca de altfel si in practica si sa nu uitam ca este vorba de trafuri de top (in schema HASIMOTO),din datele pe care le am eu trafurile de iesire pentru cele doua tuburi in paralel au o suprafata a sectiuni de 16cmp. In schema postata de mine,Pda pentru fiecare tub este de 12W,deci pentru cele doua tuburi in paralel Pda=24W si cum in SE in regim DIY putem merge pe un randament in SE de 45%,ar insemna o putere in anod de 10.8W,iar pe sarcina cu un randament al OT de 0.88 (poate fi si mai mult in cazul OT-urilor japoneze!),inseamna pe sarcina Ps=9.5W,totul depinde de transformatoarele de iesire. Realizarea dv. imi place foarte mult,va felicit pentru munca depusa si... nu va opriti aici!Felicitari ! :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări