Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie de Lipit Solomon (Wolf) cu Carcasa a la Manolo

Adamath_2006

Postări Recomandate

Vazand ca proiectele de statie de lipit sunt numeroase si avem de unde alege variante in functie de posibilitati, necesitate, activitate m-am gandit sa incerc si eu varianta de statie de lipit propusa de Wolf - Statia de Lipit Solomon. Pentru a face lucrurile un pic mai altfel am ales ca "housing-ul" statiei sa fie unul special si aici ma voi inspira de la maestrul nostru in lucrul cu Komatexul si anume domnul Manolo.

Deocamdata am inceput sa adun piesele in paralel pentru ambele parti ale proiectului si anume statie si carcasa statie.

Mi-am permis sa atasez informatiile proiectului de statie initiate de domnul Wolf si domnul Geomar.

Carcasa va avea ca baza acest proiect :

viewtopic.php?f=14&t=73364

http://www.elforum.info/download/file.php?id=19019

La care voi adapta urmatorul suport de letcon si de burete, separandu-le si adaptandu-le ca parti separate, suportul de letcon in lateral dreapta, suportul de burete in stanga.

Posted Image

Letconul folosit va fi un PENSOL-SL30CE-I sau PENSOL IRON-N

Posted Image

Posted Image

Sper sa reusesc sa construiesc cu forte proprii o Statie Pensol mai ceva ca Statiile Pensol :)

Statie de lipitwolf.zip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adamath_2006

4

• albasete

1

• rosmarin

1

• mma

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am gasit un Burete super bun pe care vi-l recomand si voua sa il folositi in "bucataria" voastra electronica :)E genial materialul din agave ! :101 Si pretul e mai mult decat decent... 10~12 Lei 2 bucati la pachet.Cred ca o sa modific forma suportului dupa el ca sa nu trebuiasca sa ciopartesc la ei cand ii pun. :)

post-81537-139829759299_thumb.jpg

post-81537-139829759302_thumb.jpg

post-81537-139829759305_thumb.jpg

Link spre comentariu

Later update : Componentele statiei incep sa se adune si proiectul prinde contur.Azi am incheiat lista de cumparaturi cu tot ce inseamna accesorii. Ciocanul de lipit a ramas Pensol-SL30CE-I achizitionat de la ade....comSuportul de lecton a ramas Pensol-SR-SH814B achizitionat de la adelaBuretele fibre-agave achizitionat de la kauf marketS-au adaugat la conectica de carcasa (led verde si rosu, buton potentiometru, mufa ac, mufa din5) si la traful de 24v/3,5A.Astept componentele pentru cablaj si komatexul.Placa de suport va fi un pal de 10mmConsider ca este util sa aproximez si o valoare a investitiei pentru aceasta statie pentru cei ce vor sa inceapa si ei un proiect similar. Nu am sa pun valoarea fixa+transport sau valoarea produsului si biletele de autobuz, cartelele de metrou consumate pentru a le ridica. Am sa pun o valoare cu +10% mai mare decat a produselor pentru ca oricum in functie de unde le cumparati preturile variaza.Incepand cu cele mai importante : Ciocan de lipit - 55 Lei, Suport - 35 Lei, Burete - 8,5 Lei, Conectica - 25 Lei, Cablaj + Componente Cablaj 40 leiTraf 24v/3,5A - 5 Lei (am luat 3 bucati la o lichidare de stoc, de aici pretul de 5 Lei)Totalul se apropie de 170-180 Lei Daca nu emiteti prea multe pretentii in privinta carcasei proiectul se finalizeaza undeva sub, poate aproape de pragul de 200 de lei.Carcasa la mine o sa fie ceva mai scumpa decat o carcasa casual din comert datorita materialelor folosite : komatex, chit, sprit chit, vopsea, lac, pall de 10mm, etc.Initial vroiam sa adaptez si o scala de intensitate pe 10 Leduri dar cum "simplitatea" ramane cel mai complicat lucru, am ales sa renunt la scala.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

"Pentru doritori sau fanii Gordak atasez o varianta pentru statie Gordak 936A". De mai bine de 3 ani folosesc statia facuta home made dupa schema postata de tine si functioneaza impecabil. Felicitari pentru realizari ! Succes !

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
  • 5 ani mai târziu...

Ce echivalent la Pensol SL30CE-i sa caut?

Din amintirile mele de acum 12ani, este un letcon cu termocupla de tip K, putere parca sa zic ca e 60W, tensiunea de alimentare e 24V, 

Gresesc?

a cedat dupa 12 ani de utilizare :D

Multumesc!

Editat de mma
Corectare greseli gramaticale de la autocorrect
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări