Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

V, W - exploatare Onkyo Integra

Vizitator gnrmarius

Postări Recomandate

Vizitator gnrmarius

Salutare, forumisti!De curand mi-am cumparat un Onkyo Integra A-8290 SH, cu o putere aproximativa de 2*150W(poate mai mult, nu stiu pt. ca nu am gasit date tehnice oficiale pe niciun site. Nemtii zic ca ar avea 175W in 4Ohmi.)Momentan il tin cu semnal de intrare de la placa de sunet - ascult mp3-uri. La un moment dat il voi duce in alta locatie, unde mi-ar placea sa ii adaug un tuner si un cd-player. Si asa ajung la problema mea: din cate stiu, cd-playerul/tunerul nu are potentiometru de volum, iar amplificatorul, teoretic, trebuie sa livreze puterea maxima pentru respectivul semnal de intrare, cand ajunge potentiometrul la maximum. Gresesc?Ei, la calculator exista volumul din winamp/windows/etc. Cu cat il tin mai jos, cu atat aplificatorul va reproduce sunetul mai incet si trebuie sa rotesc de potentiometru cat mai mult. Deci, nu ating cei 150W specificati la putere maxima. Pe de alta parte, daca dau volumul din windows, la maximum, si aplificatorul va livra putere mare la volum mai mic. Ce se intampla daca dau potentiometrul la maximum? Se ard boxele? Cum stiu ca se afla oarecum in parametrii de putere si THD? Ce combinatie de volume sa folosesc? Va multumesc!PS: corectati-ma, va rog, daca am aberat pe undeva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ca sa nu arzi boxele ar trebui sa ai boxe cu puterea RMS cel putin egala cu cea livrata de amplificator. Eu pentru Onkyo ti-as recomanda boxe de 8 ohmi si nu de 4 ohmi.O alta conditie ca sa nu arzi boxele ar fi sa nu aduci amplificatorul in clipping. Cum faci asta? Prima optiune ar fi sa-l echipezi cu un indicator de clipping iar a doua ar fi sa rotesti butonul de volum cu prudenta, evitand sa-l duci prea mult catre maxim. Nu-ti trebuie combinatie de potentiometre de volum. Unul este suficient. Faptul ca ai doua-trei sau mai multe nu e un avantaj. Poti sa arzi boxele si daca ai 10 potentiometre de volum. :da

Link spre comentariu
Vizitator gnrmarius

Am o pereche de Magnat MS 1002 de 190W/buc., 4...8 Ohmi cf. producator, deci nu cred ca s-ar pune problema sa le ard. Nu se pune problema nici macar de volum maxim, pentru ca nu se poate sta langa ele, in camera...la bloc. Dar la un moment dat vor pleca spre alte zari, fara vecini, cu potential marit de exploatare.Intrebarile mele erau mai mult teoretice, cum sa exploatez amplificatorul in parametrii lui "ideali" de functionare. De-asta intrebam de comportamentul lui vis a vis de volumul din Windows. Sa inteleg ca daca "dau mai tare" din soft, amplificatorul va trimite mai multa putere si astfel nu mai pot duce potentiometrul de volum la maximum?!Cum imi dau seama, dupa auz, ca ar trebui sa opresc rotirea potentiometrului, pentru a nu defecta difuzoarele?

Link spre comentariu
Vizitator gnrmarius

Producatorul spune ca au 190W, cel de la care am cumparat amplificatorul spune ca "scoate" 150W/canal in 4 Ohmi si putin peste 100W in 8 Ohmi. Asta inseamna ca merg. Cel putin pana acum.

Link spre comentariu

Nici ampliful nu rezistă la maxim pe 4 Ohmi, nici acele boxe nu au mai mult de 100W reali, iar cu impedanţa, mai sigur e că sînt pe 4 Ohmi, deci verifică-le bine înainte, fă o probă la volum cît rezistă boxele fără să facă urît şi difurile să se lovească cu bumbul de bolţ.

Link spre comentariu
Vizitator gnrmarius

Sa stii ca m-ai pierdut: ampul livreaza 100W in 8 Ohmi(rotunjit) si 150W in 4 Ohmi(tot rotunjit). Boxele au cf. producatorului 190W RMS cu 380W muzical(probabil) in 4...8 Ohmi(scrie si pe site). Unde e nepotrivirea?PS: n-am de gand sa il/le ascult la maximum, dar macar la 3/4 din putere...cand s-o putea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări