Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinta pentru Domotec MS810

Vizitator Bogdan!

Postări Recomandate

Vizitator Bogdan!

Voi avea zilele astea un difuzor Domotec MS810, am gasit date tehnice despre el pe net si am constatat ca EBP=29.02 deci mai mic decat 50 => ca poate fi folosit doar in incinta inchisa. Ce volum ar trebui sa aiba? de unde iau un calculator pentru astfel de incinte? Dupa calculatorul in excel facut de catre un utilizator al forumului mi-a iesit incinta(bass-reflex) de 928 litri.0.0283 metri patrati = 28.30 cm patrati? :weedman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

3

• one

2

• cipa_maria

2

• expert

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Bogdan!

nu am mers pe dimensiunile date de ei deoarece am citit ca pentru incintele bass-reflex trebuie volum ceva mai mare decat a celor de compresie, ceea ce se cam bate cap in cap cu ce scrie in foaia cu detalii ale difuzorului

Link spre comentariu

eu am pus un domotec ms-812 in incinta bass-reflex recomandata de producator si suna excelentdaca producatorul recomanda asa ..... tu te crezi mai cunoscator decat el in ceea ce priveste calitatea difuzorului ? eu iti recomand sa mergi pe mana lor

Link spre comentariu

nu am mers pe dimensiunile date de ei deoarece am citit ca pentru incintele bass-reflex trebuie volum ceva mai mare decat a celor de compresie, ceea ce se cam bate cap in cap cu ce scrie in foaia cu detalii ale difuzorului

ii exact pe dos! la bas reflex volumul incintei este mai mare decat la cea inchisa! citeste mai cu atentie sau mai bine da jos de pe net winisd, free si arunca un ochi pe acolo; nu crede tot ce vezi sceis! :yawinkle:
Link spre comentariu
Vizitator Victorash_00

uite aicea un proiect care zic eu ca o sa sune bine cu difuzoru ala ;)eu am 2(doua) difuzoare d`alea si vreau sa-mi fac 2 incinte ca in proiectu ala cu prima ocazie cand fac rost de bani..

Link spre comentariu

Nu ai citi rau, dar nici bine...nu este o regula generala...deci nu trebuie sa fie neaparat asa cum zici tu...sau ma rog cum ai citit.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Rezultate bune pentru acest difuzor se obtin pentru un volum al incintei mult mai mare decat cel scris in acea lista de parametri (care nu prea sunt reali). Volumul recomandat acolo este un compromis economic, adica incinta cu volum mic care sa sune bine.Am facut un subwoofer cu acest tip de difuzor si m-am speriat cat de mare trebuia sa fac incinta, era cam de 3 ori mai mare decat e scris acolo, raspunsul in frecventa, simulat cu WinIsd parea bun, dar am decis sa sacrific acest raspuns, pentru a reduce volumul incintei.Pot spune ca subwooferul suna destul de prost, dar e mult mai bun decat orice subwoofer care il poti lua gata facut, la acelasi cost. Motivul principal este calitatea slaba a difuzorului. Asta este insa si o problema de gust. Mai am 2 incinte de 40 wati cu 3 cai si, desi nu coboara atat in frecventa, au un raspuns mult mai liniar si au un bas placut, acest subwoofer insa are un bas dur si la o frecventa destul de mica, rezultatul reducerii volumului incintei.Puterea difuzorului este relativ redusa, la 20W deja amplitudinea oscilatiei este destul de mare, este adevarat ca la puterea asta imi vibreaza geamurile cu tot cu jaluzele. Nu am incercat cu putere mai mare, pentru ca inca nu am avut timp sa experimentez, dar o voi face in zilele urmatoare.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

stiu ca e vechi topicul dar totusi am si eu o intrebare... la ms-812 as putea pune 2 tuburi de bass? si daca da sa imi spuneti si mie dimensiunile... (si la ce frecventa e acordajul)eu m-am gandit la 2 tuburi de 10 cm diametru.. iar la lungime va las pe voi! :partyman:

Link spre comentariu

asa cum este dat in prospect - adica cu port de 3" diametru si 9.85" lungime - incinta este acordata la 33 hzca sa pui doua porturi de 10 cm diametru - aceste 2 porturi nu pot acorda incinta atat de joscel mai jos acordaj este la 43 hz si asta cu porturile lungi de 1 metru (ceea ce e aberant) ...... iar daca pui porturi si mai lungi (presupunem prin absurd) frecventa de acordaj incepe sa creascaeu am facut incinta cu portul dat in proiect si suna bine - chiar f bine pt un dif de 120 ron (atat e prin iasi)

Link spre comentariu

merci adi pt raspuns... am facut incinta si vreau sa pun 2 tuburi asa cum sunt in imagine... :partyman: mai dati si voi cate o idee pe unde sa amplasez tubul rezultat si diful... am eu o idee dar v-o spun mai tarziu ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări