Vizitator ALEX60 Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Va salut. Am un transformator 2x36 v ca si dupa redresare ajung la 51 v cc. Ma gandesc ca transformatorul scoate 2x36 volti la mers in gol , treaba asta cu mersul in gol e valabila si dupa redresare ? As vrea sa alimentez un montaj unde condensatoarele sunt la 50 v cc.Am cautat un consumator ca sa vad daca mai scad cei 51 v dar nu am gasit. Va rog, un sfat ceva. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Nici macar o rezistenta nu ai gasit? Link spre comentariu
EDDIY Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 ce fel de montaj vrei sa alimentezi? sa nu plangi si dupa alte piese daca condensatorii fac "boom" ..indicat ar fi sa lasi o diferenta cam de 10v intre tensiunea de alimentare si tensiunea maxima suportata de condensatori..daca montajul functioneaza in parametrii si la o tensiune mai mica,stabilizeaza sursa undeva la 40 Vcc..daca nu,schimbi condensatorii..(63V Umax e suficient),, ia in calcul fluctuatii de retea,provenienta indoielnica a condensatorilor,vechimea lor....scaderea tensiunii in sarcina nu rezolva nici pe departe problema..nu e cale de mijloc..ori modifici sursa,ori schimbi condensatorii.. Link spre comentariu
Vizitator ALEX60 Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 In primul rand multumesc pentru raspunsuri. Despre ce este vorba, am cumpat placa cu partea finala de la un amplituner Onkyo care scoate 2x70 w. Are redresarea pe placa. Am cumparat de pe forum un transformator de 2x35 , dar scoate 2x38 in gol iar redresat se duce la 51 v cc. Cred ca trebuie un alt transformator ,undeva la 2x30 v .Pe placa respectiva nu se poate modifica nimic, ramane sa caut un alt transformator. Ce parere aveti ? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 E cel mai bine aşa. Doar dacă trafo respectiv nu se poate desface să mai scoţi nişte spire din secundar, dar totul depinde de construcţia lui. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Daca este loc, cel mai bine se adauga spire in primar. Link spre comentariu
Vizitator ALEX60 Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Nu se poate interveni in transformator, este cu priza mediana . As vrea sa va intreb daca am transformatorul de 2x30 nu risc sa am la adevar 2x27 atunci cind intra in sarcina ? Asta nu inteleg eu. Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 De miez , sectiune sarma , nu ne spui nimic ?viewtopic.php?f=41&t=89&hilit=totul+despre+transformatoare Link spre comentariu
zal Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Nu se poate interveni in transformator, este cu priza mediana . As vrea sa va intreb daca am transformatorul de 2x30 nu risc sa am la adevar 2x27 atunci cind intra in sarcina ? Asta nu inteleg eu.Crezi că e vre-un trafo care să nu-i scadă tensiunea din secundar la consum mare? De asta au apărut cond. de filtraj de capacitate tot mai mare pe măsură ce trafo au devenit mai economice. Acum 40 de ani aveai ditamai fierul şi cond. de pînă-n 4700uF, acum sînt unele cît o ceşcuţă şi cond. de zeci de mii de uF.Pe urmă, -10% din tensiunea în gol la sarcină mare poate fi în unele zone chiar variaţia reţelei de alimentare. Principalul e ca ampliful să fie alimentat într-o plajă acoperitoare ptr funcţionarea fără distorsiuni la minim şi fără fum la maxim. Link spre comentariu
Mondan Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Nu se poate interveni in transformator, este cu priza mediana . As vrea sa va intreb daca am transformatorul de 2x30 nu risc sa am la adevar 2x27 atunci cind intra in sarcina ? Asta nu inteleg eu.Ceea ce tu masori in curent alternativ cu aparatul de masura se numeste - tensiune efectiva.De aici printr-o forumula treci la tensiune maxima, sau maximul pe care il poate atingea acea tensiune care este o sinusoida cu frecventa de 50Hz. http://ro.wikipedia.org/wiki/Curent_alternativDe exemplu daca la priza masor 220V tensiune efectiva, sinusoida are un maxim pe la 300 si ceva VAcum daca o redresez este normal sa obtin mai mult. Adica condensatorul se incarca la tensiunea maxima Uef*1.4142V Daca am gresit pe undeva, te rog sa ma corectezi.Ca sfat ar fi bine sa masorori tensiuni/ instensitati doar cu osciloscopul, dar probabil nu iti permiti (nici eu nu am). Link spre comentariu
zal Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Simplificînd toată teoria, de aia se obţine în gol prin redresare şi filtrare o tensiune continuă mai mare cu circa radical din 2 faţă de cea alternativă. Link spre comentariu
Vizitator ALEX60 Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Va multumesc tuturor pentru lamuriri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum