MifTy Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 apropo de letcoanele solomon... are careva idee unde s-ar găsi vârfuri de schimb?că din câte căutări am dat, chinezii au obsesii cu hakko şi gordak, dar solomon, ciuciu... vre-o idee?şi uşor offtopic: ţin minte că făcuse cineva, când lucram la Depou, parcă, un letcon handmade, şi pentru vârfuri s-a mulţumit să folosească sârmă de cupru groasă, de 4 mm diametru! asta fără izolaţie! s-o mai găsi oare sârmă d-asta? că dacă pun mâna pe un metru-doi, nu mă mai interesează! Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 Pai cuprul nu e tocmai ideeal ca si varf de letcon, se "duce" destul de repede. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 ştiu... dar mai ştiu şi cum lipea ăla: cum era "liber de stăpân", cum puneam mâna pe el! ))) Link spre comentariu
comanici Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 SORNY ROONG la TME Link spre comentariu
relu01 Postat Decembrie 7, 2015 Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Am facut si eu statia si pot sa spun ca sant multumit de rezultat am folosit o carcasa de la un modemfax metalica asa ca am rezolvat si cu alunecarea merge bine cu un singur ,dar, variatorul folosit de mine urca si coboara tensiunea dupa bunul lui plac adica la teste temperatura varfului sa modificat in timp de o ora coborand si urcand cam cu 50 de grade de mai multe ori, fapt pentru care as dori sai aduc o mica modificare (anbunatatire ) zic eu as vrea sai adaptez un vumetru cu leduri 8 buc mai precis pentru a controla mai bine tensiunea letcomului ,stiu ca o sa spuneti ca e mai simplu sa folosesc alt variator o sa fac si asta dar tot vreau sai fac modificarea asa ca daca vrea cineva sa ma ajute cu o schema cu o idee ,ai multumesc anticipat, cu stima relu Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2015 Nu sunt sigur ca am inteles ce vrei sa faci mai exact, dar presupun ca vrei ca vu-metrul ala sa fie un fel de indicator tip bara pentru reglajul de la variator? Link spre comentariu
relu01 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 exact un numar de leduri aprinse corespunde cu o anumita temperatura Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Ok si cum amelioreaza asta precizia variatorului? Link spre comentariu
relu01 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) nu mam referit la faptul ca vumetrul ar inbunatati prestatia variatorului dar an momentul cand variatorul nu e stabil numarul ledurilor aprinse ar scadea sau ar creste dupa caz asa am vedea mai usor daca variatorul e stabil sau nu si daca un numar de leduri aprinse ar corespunde cu o anumita temp am lucra mai usor ,daca in urma testului la smduri ar merge bine cu 5 leduri am sti asta fara sa mai facem semne la cursorul potentiometrului ,an sensul asta mam gandit eu ,variatorul al voi schimba cu unul mai stabil am ziso din primul post Editat Decembrie 8, 2015 de relu01 Link spre comentariu
K1nderu Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Variatorul din topic functioneaza perfect. L-am realizat acum 1 an pentru statia mea, probabil ai gresit ceva. De ce nu folosesti un bec ca test? Si masori tensiunea pe el, asta ca sa te convingi daca functioneaza ok. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Ok Relu am inteles. Link spre comentariu
Stefan Stefan Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Poti pune si un acometru nu doar leduri. Oricum,ideea topicului este foarte buna. Te scuteste de investitia intr.o statie de lipit. Link spre comentariu
relu01 Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 sant de acord, ideea cu leduri era mai simpla acum sant foarte ocupat da sper ca an curand sa am timp sa atasez un vumetru statiei si va tin la curent Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 te uiţi la "audio", sunt acolo scheme de vumetre cu leduri câte vrei, începând cu cele clasice "lanţ de tranzistoare" şi terminând cu integratele dedicate. nu trebuie decât să fii atent cum faci divizorul de intrare, să nu arzi nimic, dar să fie totuşi suficient de sensibil ca indicaţia vumetrului să fie utilă... Link spre comentariu
relu01 Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 exact acolo as avea nevoie de putin ajutor ,ma orientez la o schema si o so postez aici si sant sigur ca un coleg ma va ajuta sa o adapez la statie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum