Kreator Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Exact pe ideea lui Marian, am facut acum cativa ani un letcon cu variator, dar are si un voltmetru micut gradat in procente numai bun pt a ne face o idee pe unde suntem cu puterea.E inseriat pe cablul letconului. Ca si suport folosesc unul din asta: Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 16, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2014 @Kreator imi place tare mult suportul ala al tau, eu numai in visele mele mi-as putea permite asa ceva La al meu am trasat cu marker cateva gradatii la intervale relativ egale si apoi am alimentat dintr-un stabilizator din ala de retea si in dreptul fiecarei gradatii am masurat temperatura varfului si mi-am notat-o, acuma evident ca reteaua variaza si deci si temperatura cu ea, insa macar aproximativ tot stiu cam pe unde ma aflu, si rezultatele nu au intarziat sa apara, asa cum e jucaria mea improvizata, imi place mult sa lucrez cu ea. Link spre comentariu
Kreator Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 @ MarianSuportul l-am luat din Lidl acum un an la un pret pe la 30 lei. Lupa contine 3 baterii AAA si leduri pt iluminare. Am scos bateriile am lipit doua fire si o R serie cu ledurile si le alimentez din alimentatorul universal. Link spre comentariu
enjoy Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 As fi adaugat si eu un led cutiutei mele daca m-as fi priceput, care sa imi arate ca functioneaza.Pentru prinderea firelor se pot folosi 2 furtune de la un sistem de racire strung sau freza, sunt flexibile si in acelasi timp destul de rigide + 2 crocodili. Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Daca tot deviem ... se poate folosi asa ceva : http://static.mivarom.ro/catalog/images ... tisori.jpg Nu e reclama ; eu si albasete ne-am luat si este foarte buna ! Link spre comentariu
CIBY2 Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Si daca tot deviem!Inainte de a-mi cumpara si eu un suport de la Li..l, citise-m pe forum ca sunt o gluma! Si mi-am luat :cry: Si da, sunt o gluma! Pentru atelier am recuperat bratul de la veioza copilului, pe care reusise sa o strice, si in locul lampii am montat o lupa de 5 lei cumparata dintrun magazin de scule. Si este cu mult mai buna! Link spre comentariu
dacianu11 Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Mariane, felicitari pentru realizare. O idee, daca imi permiteti....in locul prizei aplicate eu as fi pus o priza de perete. Decupezi carcasa si montezi priza ca intr-o doza de perete. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Sau montajul bagat intr-o priza aplicata :daAstea parca-s cu tiristoare si punte redresoare Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Am un Fierastrau pendular de 600w cu variator cu tiristor.as putea sa il folosesc la letcon?nu stiu ce putere are letconul,este un model mai vechii si nu stiu nimic despre el Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Da, sigur!Singurele probleme ar putea fi cu plaja de tensiune (daca-l reglezi la minim, nu letconul va fi caldut, la un moment dat ) Link spre comentariu
Alexutz Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 http://postimg.org/gallery/nzsznw60/37181be4/ am sacrificat o priza cu telecomanda Triac de 16A Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 este vorba de bt136.si am tot montajul scos din fierastrau.pe firastrau scria ca are 600w si il foloseam si la turatie mica cand tăiam ceva fin si nu a facut probleme variatorul.s-a defectat mecanic.in pdf spune ca rezista la 4 amperi. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 20, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2014 @Alexutz triac de 16A la alimentarea unui letcon e vorba aia "overkill", ce-i drept la cur4entul ala stii ca poti alimenta sarcini destul de maricele, nu un amarat de letcon. @Emil 1986 BT136 este suficient pentru alimentarea unui letcon, al meu e de 40W si setat variatorul la maxim, se incince varful letconului mult prea tare ca sa poti lucra cu el. Te poti uita in pdf-ul triacului sa vezi la un anumit curent de sarcina ce tensiune pica pe el si deci ce disipatie se produce la momentul respectiv. Link spre comentariu
Alexutz Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 Poti inlocui cu unul mai mare, schema e aceeasi. Multe variatoare de bec cu puteri intre 120...600W au acelasi triac, difera doar suprafata radiatorului.@marian da, l-am facut pt o rotopercutoare a unui amic si nu s-a plans pana acum. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Februarie 20, 2014 Partajează Postat Februarie 20, 2014 aa si nu v-am spus ca variatorul asta are potentiometru care la maxim face clic si se pune pe direct Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum