Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema mouse

cav

Postări Recomandate

va salut am o problema cu folosirea mouse(optic) in sensul ca nu face scrool-ul pe intrarea PS/2 la un laptop ibm think pad 600e am reinstalat si win.98 .si tot nu vrea .. stie cineva ..de ce ..si cum se poate rezolva ??? ms ..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cav

4

• junior

1

• anton_yo

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

Instaleaza driverul sobolanului, apoi intra la setari si vezi la advanced meniul in care setezi ce face fiecare buton. De acolo tre' sa modifici in functie de ce ai nevoie.Eu pe laptop dupa ce reinstalez win trebuie sa imi rezolv mereu problema cu scroll-ul de la touchpad (am un aspire 3003 cu placa de baza de asp 5000)

Link spre comentariu

Am patit si eu asa ceva .Solutia este hardware si se rezolva foarte simplu prin desfacerea mousului .Trebuie sa scoti (cu letconul si o pompa de cositor) microcontactul circular care se ocupa de scrool.Apoi acesta se desface cu atentie ,se curata , se unge , se tensioneaza putin lamelele de contact si se monteaza la loc.Functioneaza ca nou.

Link spre comentariu

aceeasi problema o am si eu p laptopul meu fujitsu-siemens ...pe ps/2 scroll-ul in sus nu functioneaza iar daca dau in jos o data duce pana jos pagina..ai zis ca ai sobolanu` nou. pei scoate-i adaptorul verde pt ps/2 si baga-l intr-un port usb...si lasa-l acolo! o sa-ti mearga ca uns;) asta daca ai 3-4 usb-uri..eu am 5 :smt006

Link spre comentariu

da , pe usb merge perfect ... dar vreau sa-l folosesc pe ...p/s2 , am nevoie si folosesc toate usb -rile ..si nu vreau sa raman fara 1 usb ...eu am 2 la laptop INCA odata daca cineva stie cum sa rezolv ..ii multumesc anticipat deci mousul e nou ... ,am cautat si instalat un driver de mouse dar nu al lui ...si tot nu vrea ... (mouse logitech M-bt58)

Link spre comentariu

dacă pe usb merge perfect, şi ai nevoie de multe usb-uri, cea mai simplă soluţie ar fi să iei un hub usb extern, şi gata.dacă ai fi avut un desktop, ţi-aş fi zis să iei un controller usb pe pci (cum am eu... deşi l-am luat mai mult pentru că e usb 2, deşi are şi 2 ieşiri 1.1).dacă ţii neapărat la ps/2... verifică directx-ul, şi vezi că logitech are şi drivere "universale", adică merg cu orice mouse, pe ps-2 să fie, nu contează producătorul, însoţite de nişte intrări noi în control panel/mouse, de unde, dacă detectează scrollul (şi dacă nu l-a detectat, ori e defect, ori e greşită instalarea...) ai să ai nişte opţiuni de reglare...şi zici că e thinkpad?? atunci... ai văzut "chestia" aia mică şi roşie din mijlocul tastaturii??? ia foloseşte-o!!! :supz:

Link spre comentariu

merci .. ptr replay ... chestia aia rosie .... cum ai zis ..o stiu si o folosesc ...dar sunt cazuri cand treb sa lucrez cu mous-ul pe ps/2 (e mai comod) ,avand usb-urile ocupate cu stima si consideratie ,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări