Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV - VORTEX

gigi56

Postări Recomandate

Buna ziuaDomnilor am in lucru acest TV VORTEX Model:V14N-A3 / , cu sasiul P 2170A02 , 14" cu diagonala de 34 cm,si are urmatoarele componente:- Memoriea N702 FT24CO3- Multifuctional N702 TDA 1110GP8/V3/3- Sunet N602 UTC 2003- B-V N401 UTC 78040 cu 7pini - Sursa cu tranzistri V512 2SD 5287- Mod vedio cu tranzistori - Baleaj orizontal V401 1803DFX-Trafo linii BSC 25-T1010A Acest TV fuctioneaza are sunet, dar nu se desfasoara pe orizontala (are dunga orizontala la centrul ecranului). Nu cunosc ce tensiuni are acest TV pentru B-V , am verificat cateva componente in jurul lui N 401 UTC 78040 dar nu am gasit nimic defect.Si va rog daca bine voiti sa ma ajutati cu o schema pentru TV-ul mentionat,si in caz ca e defect N401 din B-V cu ce se inlocueste ?? . Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigi56

5

• leoncris

2

• elmar

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Va multumesc mult domnule loncris pentru schema , dar nu se potriveste cu sasiul TV-ului .De exemplu la sursa e notatiea cu N501 si circuitul 5Q0765 ,pe sasiul care il am in lucru sursa e cu tranzistiri, si la B-V notatiea pe sasiu e cum am mentionat ,ear in schema data de dvs la B-V e notat N301 nu corespunde!!Astept o schema sa corespunda cu notatile cum am mentionat.Va multumesc

Link spre comentariu

Domnule loncris am descarcat schema postata de dvs din topicul respectiv si nu corespunde schema cu sasiul TV-ului pe care il am pe masa in lucru, si cosider ca trebue ca schema sa corespunda cu toate notatile de pe sasiu TV-ului si a componetelor mentionate.Da domnule miticay am masurat direct pe pini circuitului si sunt tensunelePin -1 =1,75v; pin 2 = 3,49v; pin 3 = 3,47v ; pin 4 =13,47v ; pin 5 =0,05v ; pin 6 = 0,69v; pin 7 = 1,71v .Va multumesc .

Link spre comentariu

Cand sant integrate cunoscute la ce este nevoie de schema?Circuitul de cadre este cam cea mai simpla parte din tv.Da, fara osc nu se poate vedea semnalul de intrare.Dar tensiunile pe pini te directioneaza.

Link spre comentariu

D-le gigi56 nu in totdeauna se gaseste schema exacta pentru un sasiu!poate difera notatiile dar schema e apropiata de ce va trebuie dvs!cred ca ne-am invatat sa tot cerem scheme "exacte"!in loc sa va multumiti ca totusi aveti o schema si ca nu lucrati ca orbii!nu uitati ca acum 7-8 ani schemele erau pe bani! acum nu va multumeste nici una gratis? chinezi modifica sasiile (poate) o data pe luna ...credeti ca se mai obosesc sa scoata si alta schema? trebuie sa ne adaptam noi ...ca de aceea suntem meseriasi!nu? :da

Link spre comentariu

Domnule leoncris va cer mii de scuze fata de dvs si nu va suparati , nu am fost atent eu am gresit cand am descarcat schema .Prima schema era de la Dan-cod sursa cu circuit integrat care nu corespundea cu sasiul mentionat.Am descarcat a doua schema postata de dvs din topicul respectiv si corepunde cu sasiul TV-ului, si va multumesc foaret mult ,si fara suparere.La revedere .

Link spre comentariu

Buna dimineata Ma scuzati domnilor ca va deranjez cu subectul de sus mentionat ,dar am o mica rugaminte la dvs pentru B-V N401 UTC 78040 si este originalul ,si se inlocueste cu LA 78040, dar am gasit LA 78040 N ,si intreb se poate inlocui cel original cu treminatie N ??.Va multumesc .

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Paraschiv Nicolae

D-le gigi56 nu in totdeauna se gaseste schema exacta pentru un sasiu!poate difera notatiile dar schema e apropiata de ce va trebuie dvs!cred ca ne-am invatat sa tot cerem scheme "exacte"!in loc sa va multumiti ca totusi aveti o schema si ca nu lucrati ca orbii!nu uitati ca acum 7-8 ani schemele erau pe bani! acum nu va multumeste nici una gratis?chinezi modifica sasiile (poate) o data pe luna ...credeti ca se mai obosesc sa scoata si alta schema?trebuie sa ne adaptam noi ...ca de aceea suntem meseriasi!nu? :da

cand stii meserie nu e nevoie de schema niciodata!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări