Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Replica Subwoofer Logitech Z560 cu dif. TB W8-670Q

Vizitator css_cristian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Binu

21

• xragon

2

• Dominicue

2

• Mircea Crisan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator css_cristian

Avand in vedere ca nu este finisaj gen piano black ci este o vopsea neagra auto aplicata cu pistolul avand si cateva defect ede cand vopseaua era uda..eu zic cu am de ce sa ambalez prea mult: D Eventual pentru banii platiti..:d

Link spre comentariu
Vizitator css_cristian

S-a chinuit cel care a vopsit-o..m-am chinuit si eu la inceput cu sprayul si n-a iesit decat gaura in buget.

Inca odata, vopseaua este normala auto bicomponenta/2k, cel putin asa zice vopsitorul (si pare a fi). Efectul de oglinda este cel care se vede pe orice element de caroserie plus coaja de portocala aferenta :d

Link spre comentariu
Vizitator gxg24fun

Am terminat proiectul la bandpass si am ajuns la concluzia ca winisd nu este chiar asa de exact cum credeam eu in sensul ca incinta coboara in frecventa asa cum arata graficele winisd dar ca sa ating spl unei incinte vented trebuie sa dau putere de vreo 3 4 ori mai multa.

Abia cu volumul staiei pt subwoofer aproape de maxim incinta bandpass atinge nivelul sonor atins de incinta vented cu volumul la un sfert

Link spre comentariu

Eu l-am avertizat pe Cristi in privinta simularii in WinISD. Vezi postul #12...

WinISD "greseste" la acordaj. Asadar, trebuie sa te joci cu lungimea porturilor dupa ce ai terminat incinta.

@Cristi: ... cum ramane cu amplificarea? :)

Link spre comentariu
Vizitator css_cristian

Amplificarea ma gandeam s-o fac totusi cu tda7294 schema cu LPF inclusa..am gasit pe un site 320volts. Are pcb..layout tot.Cat despre Fet100 am cumparat 2 module plus protdctii la cc si un trafo Billion 2x32.7v si 2x 10v de vro 300va sa incerc sa vad cum se aud pe MR4 :) Daca vad ca sunt oke poate imi iau si unul pentru subwoofer!Apropos, stie cineva cum pot face un circuit de.protectie la scurtcircuit pentru fet100? Dar fara sa-l integrez in circuitul de amlificare/mosfet etc?

Link spre comentariu
Vizitator gxg24fun

Eu sunt de parere ca winisd nimereste acordajul incintei, frecventa incintei construite de mine e in parametrii anticpati pe winisd dar decibelii nici macar nu se apropie de ce a spus plotul winisd

Link spre comentariu
Vizitator css_cristian

Acordajul incintei din cate stiu se poate masura cu un multimetru analog..si un generator de frecventa.Asta dupa ce afli frecventa Fs a difului..daca nu ai parametrii T/s. Aberez?

Link spre comentariu
Vizitator css_cristian

Amplificarea ma gandeam s-o fac totusi cu tda7294 schema cu LPF inclusa..am gasit pe un site 320volts. Are pcb..layout tot.Cat despre Fet100 am cumparat 2 module plus protdctii la cc si un trafo Billion 2x32.7v si 2x 10v de vro 300va sa incerc sa vad cum se aud pe MR4 :) Daca vad ca sunt oke poate imi iau si unul pentru subwoofer!Apropos, stie cineva cum pot face un circuit de.protectie la scurtcircuit pentru fet100? Dar fara sa-l integrez in circuitul de amlificare/mosfet etc?

Link spre comentariu

Ba....fugi ba d'aci ca ti-a iesit misto ... :aplauze

Bravo man ...felicitari.

DAr vezi ca nu ai terminat :rade:

Am pentru tine o idee in ceea ce priveste aspectule final: dupa cate vezi, difuzorul ala nu are nici o "garnitura"/margine care sa ii dea un aspect mai placut. E facut ca sa fie acoperit de o plasa metalica. Exact cum este el pus in incinta de la logitech.

Ai putea ,spre exemplu, sa ii gasesti un inel din metal sau plastic pe care sa il pui peste marginea difuzorului. Sau daca nu,...sa ii confectionezi tu unul din material lemnos acoperit cu o panza neagra. Iar la final sa arate ceva de genul asta:

Posted Image

sau asta:

Posted Image

Sa nu ii pui asa ceva pentru ca vei strica tot aspectul: http://www.audiovideo4me.com/v/vspfiles/photos/GW12BK-2.jpg

:wretre

P.S.: picioruse de cauciuc i-ai pus? ... :rzb

Editat de tragaci
Link spre comentariu
Vizitator css_cristian

Salut, mersi de aprecieri :)!

Plasa ma gandeam sa-i pun, sau macar un inel care sa acopere frumos flansa difuzorului..sau daca nu o sa ii fac un cadru din mdf de 10mm-16mm, cu o raza pe margine si plasa acustica..este cam singura varianta..trebuie sa-i cumpar si mufe mama/tata pentru a o face demontabila.

Deci vorba ta, nu am terminat (dar pentru moment este OK).

Plasa aia metalica din link se pune doar la boxe cu lock profesional nu home cum mi-a iesit mie :) deci nu voi pune asa ceva.

Picioruse, urmeaza sa-i pun ceva..trebuie sa dau o fuga prin magazine.

Va trebui sa fac niste teste de sunet mai ample, ca i-am bagat burete cofrat si mi-a iesit un volum dislocuit (la ochi calculat) de vreo 3L. Incinta am acordat-o la 43hz pentru volumul rezultat si imi dadea un f3=38Hz..dar parca nu coboara pana acolo..deci trebuie sa mai bibilesc lungimea portului sa aud cum suna :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări