Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Replica Subwoofer Logitech Z560 cu dif. TB W8-670Q

Vizitator css_cristian

Postări Recomandate

Un amplificator de maxim 100W este arhisuficient pentru difuzorul in cauza. Spun asta pentru ca in pdf-ul pe care l-ai atasat la topic, scrie clar ca poate suporta pana la maxim 150W in program. Adica sa ii aplici la borne un semnal procesat.

Dar nu te duce sa cumperi de la magazinul ala. Produsele lor sunt de o calitate foarte indoielnica.

Iti pot recomanda pe privat un modul de la un magazin de unde am cumparat eu si chiar il folosesc de peste 2 ani de zile.

Vis-a-vis de acel modul de amplificator: poti separa partea de amplificare de partea de "procesare"?

Sau cumva sunt puse pe aceeasi placa?

In cazul in care poti inlocui doar partea de amplificare, ar fi foarte util sa faci pasul asta si apoi sa integrezi intregul modul in incinta. Doar mai ramane sa adaptezi tensiunea de alimentare si racirea.....si gata.

Editat de tragaci
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Binu

21

• xragon

2

• Dominicue

2

• Mircea Crisan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator css_cristian

Nu-l pot separa..este pe aceeasi placa. Poti sa-mi dai link in pm cu modulul pe care-l folosesti! Dar daca este cu TDA7294 simplu, adica doar partea de amplif nu este nevoie ca am pe acasa si simple si punte :). Am mai vazut module cu TDA cu protectie si filtru pe aceeasi placa..alea ar fi intersante..

Asta este modulul pe care-l am..am gasit o poza pe net cu el :) cel putin in poza seamana cu ce am eu :)

post-178377-0-73020300-1409305663_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am inteles.

Ca sa il faci activ, vei avea mult de lucru la el ca sa iasa ceva aspectuos. Sa nu crezi ca vreau sa te descurajez :limb:

Ti-am trimis mail cu ce folosesc eu in prezent. Daca vrei sa vezi cum arata "sub capota", vezi ca am un topic deschis la vanzare. Vei gasi poze acolo.

Editat de tragaci
Link spre comentariu
Vizitator css_cristian

Pai, momentam am la indemana doua versiuni de amplificator:

1.Ampliful dedicat de subwoofer pe care l-am postat mai inainte aprox.40w zic eu.

2.Am un amplificator stereo facut cu 7294 in punte..ma gandeam sa-folosesc, avand in vedere ca am filtrarea in placa de sunet.(asta in cazut in care vad ca diful doreste mai mult de cei 40w).-stiu ca in Logitech avea un 7294 sau 7295..deci vro 50w acolo.

3.Cred ca ma apuc si de un amp stereo cu FET100 mai mult de curios !

Cred ca finisarea o voi face la cineva cu pistol de vopsit..ma deprima cum este acum:)

Link spre comentariu

Asta este rezultatul vopsirii la spray. Destul luciu, dar se gazeaza ..inca nu am reusit sa vopsesc fara sa gazeze.

Cand vopsesti cu spray-ul incearca sa pastrezi o distanta de pulverizare cat de cat uniforma , caci daca dai o mana sa zicem de la 25 cm si urmatoarea de 35 cm efectul este de gazare adica mai pe romaneste vopseaua ajunge semi-uscata pe suprafata !

Inca o chestie era bine sa folosesti inainte de vopsire un grund pentru lemn ( spray ) sau cu rezultate excelente un spray spritzchit auto, dupa care finisai cu smirghel de 600 sau 800 si vezi atunci cum iese ( bijuterie ) 

A si inca o chestie cand vopsesti incearca sa aplici vopseaua de la baza incintei spre partea superioara ( evident cu incinta culcata pe spate ) cu miscari de la stanga spre dreapta si dreapta spre stanga !

Nu sunt vopsitor de meserie , insa am practicat sportul asta ( vopsitul) cu pistol sau cu spray la diverse proiecte de ale mele printre care si propria masina :rade:  si culmea mi-a iesit foarte bine!

Editat de Dominicue
Link spre comentariu
Vizitator css_cristian

Am folosit spritz chit la spray, vreo 4 straturi..cu finisare de 800 intre..ideea este ca nici sprayul cu vopsea folosit, nu avea tocmai o duza buna..avea conul de dispersie prea inchis..gen 10grade..la un 25cm distanta facea  o dara cu latimea de 4-5 cm.

Nu mai dau banii pe spray ca nu ajuns nicaieri. Am vopsit cei drept piese de dimensiuni mici cu rezultate bune, dar pe suprafata mare vad ca nu-mi iese :(

Link spre comentariu

Am folosit spritz chit la spray, vreo 4 straturi..cu finisare de 800 intre..ideea este ca nici sprayul cu vopsea folosit, nu avea tocmai o duza buna..avea conul de dispersie prea inchis..gen 10grade..la un 25cm distanta facea  o dara cu latimea de 4-5 cm.

Nu mai dau banii pe spray ca nu ajuns nicaieri. Am vopsit cei drept piese de dimensiuni mici cu rezultate bune, dar pe suprafata mare vad ca nu-mi iese :(

Sincer eu nu am intalnit inca spray-ul care sa aiba o dispersie mai mare de 15 grade , la dintanta de 25 cm cam atat poate acoperi orice spray ( o fasie cu latimea de 4/5 cm) .

Apoi mai tine si de exercitiu , si bineinteles de indemanre nativa daca exista si din ce am vazut la tine exista indemanare !

Si in incheiere ca o sugestie daca-mi imi permiti , cred ca la subwoofer-ul tau s-ar fi potrivit un finisaj mat sau semi-mat , desigur tu faci cum iti place tie !

Link spre comentariu
Vizitator css_cristian

Pai in final cred ca va fi ceva semilucios..ca ascunde mai bine erorile si nu da rau deloc.

Apropos de indemanare..nu poti fii bun la toate, mai ales daca nu ai un minim de scule iar in cazul vopsitoriei..pistol si compresor pentru o calitate buna..ca mana ti-o faci dupa cateva incercari :)

Multumesc pentru sugestii, sunt binevenite..asta este si rolul postarilor pe un forum :)

Link spre comentariu
Vizitator gxg24fun

Felicitari pentru proiect css cristian. Nu vreau sa iti poluez topicul dar vreau si eu parerea celor care te-au ajutat in proiectul tau in legatura cu graficele facute de winISD la group delay este normal sa apara asa graficul

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Imaginea 2 este cea cu gain si as vrea o parere in legatura cu ea. O sa sune bine folosit ca un al doilea subwoofer care sa completeze spectrul de bass?
Editat de gxg24fun
Link spre comentariu
Vizitator css_cristian

Atasez o poza nu foarte calitativa cu incinta mea adusa de la vopsitorie..o voi mai lasa inca vreo 3 zile pentru a se intari bine vopseaua dupa care o inchid!

GXG nu-mi poluezi topicul stai linistit, sper sa te poata ajuta cineva, pentru ca eu nu sunt prea in masura sa-mi dau cu parerea..mai ales ca este un band pass.

Pot sa spun doar ca exista diferente de forma a graficului intre un bass reflex si un band-pass, la cel din urma existand o taiere "naturala" a capetelor de frecventa caracteristica acestui tip de incinta (din cauza aia cred ca arata asa graficele) in rest...asteptam mai multe raspunsuri:)

post-178377-0-75653000-1410209032_thumb.jpg

Link spre comentariu

@ Cristi:  arata foarte frumos incinta. A iesit super frumos.Pune te rog frumos o poza mai calitativa. As vrea sa o vad mai bine/clara. Mai ai de rezolvat cu amplificarea.

@ gxg24fun: nu reusesc sa accesez pozele atasate de tine. Asta din cauza internetului la care am acces. Dar pe masura ce voi reusi sa le vizionez, o sa incerc sa vin cu o parere.

P.S.: Cristi?...sa nu te enervezi prea tare la prima zgarietura :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări