Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 9V DC

Human

Postări Recomandate

Va salut,

Am nevoie de o schema buna de 9v DC pentru alimentarea unui DAC.

DAC-ul a venit cu o sursa micuta in genul incarcatoarelor de telefon cu o tensiune de 9 volti si o putere de 1.3 amperi.

As vrea sa fac o sursa cu transformator si cat mai bine filtrata.

Din ce am vazut pe net pare ca LM 338 este o varianta buna.

http://worldtechnical.blogspot.ro/2008/ ... vnUgvvLOKF

Intrebarea mea este daca exista ceva mai bun, dedicat mai mult pentru audio.

Iar daca schema aia din link-ul meu este buna, ramane asa sau mai inlocuiesc ceva pe acolo.

mentionez ca nu am nimic cumparat si piesele am sa le cumpar de la TME, transformatorul este suficient sa fie de 12 V ?

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Human

4

• djlove

1

• Marian

1

• laur_12

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mi se pare mai ok schema postata chiar de catre autorul subiectului si daca nu se cer mai mult de 1,5-2A atunci poate fi la fel de functionala si cu LM317.@Human schema gasita de tine este arhisuficient de filtrata si "curata", daca iesirea doresti sa fie 9V atunci un traf de 12Vca la minim 3A este ok, C1 sa fie la minim 4700uF, C2 si C3 100n, C4 10uF, C5 100uF. R1 pui 270, 330 sau 390 Ohm depinde de care ai, iar potentiometrul de jos il poti pune de 5k sau 10k si reglezi tensiunea la cat ai nevoie cu el.

Link spre comentariu

În lumea audiofilă este o veche și încă netreminată dispută despre surse ”low noise”. În orice caz LM317, LM338, LM7815 etc. sunt printre perdanții siguri cu 40-50 µV/V zgomot la ieșire. Mult mai bine stă TL431 cu circa 15 µV pentru 2,5V. Cel mai bine - dintre soluțiile ieftine - stă LM329 cu sub 7µV la 6,9V.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am avut ceva timp liber si am desenat cablajul ptr. sursa.

pana la urma o sa folosesc un LM 338 si schema atasata aici, am marit numarul transformatoarelor [sper sa fie suficient]

chestia este ca as vrea sa pun si un LED pentru a-mi indica starea ON/OFF si nu stiu pe unde sa-l pun.

pe cablaj as mai avea loc pe langa transformator si sa-l alimentez cu 9V AC, nu stiu ce trebuie sa mai pun pe langa LED-ul ala si daca este bine sa-l pun acolo. rog ceva sfaturi.

transformatorul este cel din link.

http://www.tme.eu/ro/details/tszz30_12v ... z35005m5/#

ignorati puntea de pe cablaj, a mea are alternativul in mijloc, pe asta asa am gasit-o in libraria Layout Sprint.

la intrarea in transformator am un filtru CLC.

post-133-139829781614_thumb.jpg

post-133-139829781624_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări