Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistenta unei roti dintate din Al pt rotirea unui DSLR 3kg

ovisopa

Postări Recomandate

Salutare.

Vreau sa imi fac un slider motorizat pt camera (DSLR) si deocamdata cele mai mari progrese le-am facut la partea electronica si la programarea efectiva a microcontrolerului care va comanda (deocamdata) doua stepere, si va afisa informatiile utile pe un LCD (mi-am facut un meniu, in care ma plimb folosind un joystick, meniul principal este pt a selecta modurile de functionare: Timelapse , Timelapse A-B, Video, Follow object, etc )., iar apoi in fiecare meniu ai setari specifice pt operatia respectiva

Legat de partea mecanica (nu ma prea pricep la asta) am incercat sa fac ceva cu ce am gasit prin sertare :) dar nu sunt multumit si sunt hotarat sa imi iau un profil de aluminiu (60x20 sau 80x32), pe care o sa culiseze camera si unul din motoare, sau camera si ambele motoare, inca nu m-am hotarat, mi-am desenat mai multe variante si in functie de avantajele/dezavantajele fiecareia o sa ma hotarasc cu ce continui.

Problema mea este legata de motorul care va rotii camera, pt ca vreau sa il ascund in interior, iar pt asta trebuie sa gasesc o solutie sa invart placa de aluminiu care va strange rulmentul de presiune din interior, si nu stiu daca are rost sa incerc sa fac in aluminiu dinti (pe un CNC) , nu stiu daca va rezista in timp.

Orice sfaturi sunt binevenite ...revin cu detalii maine, acum se gata bateria laptopului....

multumesc

post-43016-139829756384_thumb.png

post-43016-139829756398_thumb.png

post-43016-139829756406_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ovisopa

3

• 78ATI

1

• cristelu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca sunt facute corect este OK.Dar cel mai bine daca aveti loc tot cu roti dintate dar prin curea astfel se inlatura orice vibratie.Sa nu uitam ca marea majoritate a axelor A de la CNC-uri sunt cu roti dintate si curea si acolo in afara universalului (destul de greu) care trebuie rotit stanga dreapta (in functie de program) mai sunt si fortele de prelucrare in functie de material freza avans etc.

Link spre comentariu

Multumesc pt raspuns. Eu imi fac griji in privinta frecarii rotii de alama, sau alt metal (ma gandeam sa o cumpar online) pe piesa de aluminiu care va avea acelasi tip de dinti, daca nu am alta varianta probabil voi incerca sa fac si aceasta rotita tot la cnc. Curea cred ca pot pune doar daca maresc piesa de aluminiu cu role, sa scot motorul inafara piesel rotunde (albastra in desenul de mai sus) dar in principiu imi doresc sa fie totul ascus in interior.

Deocamdata trebuie sa vad cum rezolv problema cu spatiul pt ca nu prea am loc de rotita care va fi prinsa pe axul motorului, vroiam sa fac acel picior interior (culoarea alba in desen) cat mai solid, pt ca sliderul va fi pozitionat si vertical, in acest caz trebuie sa fie foarte solida prinderea aia .. din pacate a trebuit sa schimb recent desenul din cauza ca rulmentul dupa care am desenat initial acele parti se pare ca e ceva mai special, si nu am primit deocamdata nici pretul acestuia, cei de la Axis mi-au spus doar ca sigur e f scump ca nu le apare nici lor in sistem pretul si trebuie sa ceara si ei mai departe, initial am vrut sa folosesc un rulment cu 60mm diametru interior si 74 cel exterior, daca aveam acest rulment totul era mult mai simplu. Desenul de mai sus l-am facut pt un alt rulment cu diametru mai mic, 40 interior si 52 exterior, acesta il gasesc pe ebay la un pret f bun, sper sa il gasesc si la noi la sub 50 lei.

Legat de aliajul de aluminiu, am gasit in germania "Aluminium Platte 1000x100x15mm Zuschnitt AlMg3 Alublech Alu AW-5754 flach Leiste", este bun acest aliaj (AlMg3) pt acea piesa care va avea dinti ? Daca stiti persoane/firme care vand aluminiu in cantitati mici, am vazut zilele trecute un post pe forum, dar acum nu mai stiu unde e, cineva zicea de o firma in bucuresti care vindea si resturi de Al, cu 20% mai ieftin .. orice sfat este binevenit.

Multumesc.

Link spre comentariu

Cunosc sinele de la igus dar as dorii sa fac eu sistemul de role, in special din cauza pretului (un igus de 150cm e mai mult de 150 Euro), dar si pt ca sunt de parerea ca folosirea rotilor cu cauciuc este o solutie mai buna in acest domeniu.Am mai luat in considerare si MR15M-2000-N cu caruciorul MR15MN-S-V0-N (ambele sunt parca vreo 200 lei, dar ar trebui montate oricum pe un profil .. deocamdata am renuntat la aceasta idee)Acum sunt hotarat sa incerc cu un profil de 80x32 (Profil 8) sau 80x20 (Profil 5 - dezavantajul la acesta este ca nu au acele mici rotite care eu doresc sa le pun pe canturi, la Profilul 5 sunt doar niste ghidaje care culiseaza in spatiul acela de 5mm .. pun o poza mai jos sa vedeti de ce aleg profilul 8)Vreau sa merg pe varianta de Profil de aluminiu, pt ca vreau sa duc toate piesele la eloxat (negru) am vorbit cu cineva in bucuresti care lucreaza la 2.2 LEI/DMP+tvaMultumesc oricum pt sugestie, orice sugestii sunt binevenite :)

post-43016-139829756731_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări