andreivlad1999 Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Am un frigider Indesit de vreo 500 de litri care consuma cam 2kWh pe zi. Mie mi se pare cam mare consumul. Poate sa fie din cauza ca nu mai are freon? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Poate fi din cauza ca e setat pe temperatura cea mai mica, ori la ambele agregate, ori la unul.La capacitatea lui nu pare chiar asa mult consumul, eu am o lada de 200L care consuma cam 1,5kW/zi la reglaj minim (temperatura mai mare interna -15*C). Conteaza si temperatura ambianta, daca e prea mare, merge mai mult. Daca e deschis prea des si stai mult in fata lui sa te hotarasti ce scoti, iar consuma aiurea.Gheata in exces pe serpentina congelatorului creste si ea consumul. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 E setat la 2.5 din 5. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Nu e chiar asa mare consumul lui totusi, raportat la volum.Depinde si de eficienta lui energetica, ce clasa economica este.Tine cont si de ce am scris mai sus. Link spre comentariu
Vizitator Edward Elgar Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Conform unei analize bazate pe mai multe surse din industria de profil, aparatele frigorifice noi, eficiente energetic (clasa energetică A+ şi peste), înregistrează economii semnificative faţă de aparatele vechi de 5 până la 15 ani. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Da,la fel ca in treaba cu marmota...Caz concret,firgider zil,fabricatie 1980,fara clasa,consuma 1kw/zi.Frigider indesit,clasa A,fabricatie 2009,consum 1kW/zi.Masurarea a fost facuta cu acelasi contor de energie,instalat special in acest scop.Restul e folclor. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 11, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2014 Frigiderul este model TAA5 cu volum util de 415 litri. Fabricantul da un consum de 324 kWh/an ceea ce inseamna cam 0.89kWh/zi. Al meu consuma mai mult decat dublu. Este amplasat in bucatarie unde temperatura nu depaseste 20 de grade Celsius. Este posibil ca usa sa fie deschisa prea des si din cauza aceasta sa am consumul crescut. O sa urmaresc acest aspect. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Consumul dat de fabricant are mare iz comercial,si aproape niciodata in conditii de exploatare normala nu va putea fi atins...vezi si consumurile la auto,mai ales cele urbane Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 11, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2014 Banuiesc ca acest consum se masoara in conditii standard. In mod cert acele conditii standard nu sunt reproduse in bucataria mea. Totusi nu ma asteptam sa consume mai mult decat dublu in conditiile in care termostatul este pus la jumatate. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Fara suparare, dar mie nu mi-ar parea prea costisitor sa dau 1 leu/zi(2KWh), pentru consumul unui frigider de 500 l. Chiar ma mira ca e atat de mic consumul...Daca era alimentat la un panou fotovoltaic sau altceva, poate... Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Daca mai lungim mult discutia,o sa-ti dai seama ce frigider bun si economic ai Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 11, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2014 Fara suparare, dar mie nu mi-ar parea prea costisitor sa dau 1 leu/zi(2KWh), pentru consumul unui frigider de 500 l. Chiar ma mira ca e atat de mic consumul...Daca era alimentat la un panou fotovoltaic sau altceva, poate...Nu e vorba ca este costisitor sau mai putin costisitor. Eu am sesizat intamplator ca frigiderul merge mult mai mult decat mergea acum 3-4 luni. Cand intru in bucatarie il aud cum functioneaza. Chestia aceasta nu se intampla acum cateva luni. De aceea ma gandeam ca poate ar trebui completat cu freon.PS. 2kWh nu sunt 1 leu. Sa nu uitam taxele pe care ni le trece EON pe factura si care se adauga la costul kWh aducand-l undeva spre 0.75 lei. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Baga un termometru la interior si monitorizeaza temperatura...daca merge mult si nu ai temperatura scazuta,in conditiile in care nu umbli la usa,atunci te poti gandi si la agent frigorific evaporat.Daca se deschide des,atunci inseamna ca isi face treaba,si vazand cum creste temperatura la fiecare deschidere,o sa-l judeci dupa alte criterii decat facand comparatie cu lunile din urma. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 11, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2014 Corect ! Am sa pun un termometru ca am prin casa. Nu e special pentru frigider dar cred ca-si va face treaba. Link spre comentariu
dumitru_a Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Daca nu ati rezolvat pana acum un sfat ar fi scoateti produsele din congelator puneti undeva la racoare (produsele congelate nu se dezgheata asa repede) lasati congelatorul sa se dezghete cu usa deschisa intr-o ora ar trebui sa se dezghete si apoi produsele puneti la loc , daca are multa gheata creste consumul foarte mult .Succes ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum