Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor auto

Vizitator mihaiGR

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• andrei_vasile

2

• homer

1

• Electronicserver

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Credeti ca este suficient pentru un redresor? Am masurat 12 amperi.

Ce as putea sa fac sa nu mai oscileze tensiunea?

Este mai mult decat suficient pentru redresor, si lasa tensiunea in pace ca ea variaza inevitabil din cauza retelei.

Curentul nu se masoara conectand direct ampermetrul la borne, fiindca curentul de scurtcircuit dat de sursa poate distruge instantaneu aparatul si poti fi chiar ranit. Daca ai facut asta deja, ai avut noroc probabil datorita rezistentei mari a cablurilor de masura cu care vin multimetrele ieftine, care a limitat drastic acel curent.

Daca vrei sa masori curentul , inseriezi ampermetrul intre redresor si acumulator.Curentul maxim debitat de un redresor tine de puterea transformatorului si grosimea sarmei de bobinaj si se poate estima prin calcul doar, practic nu se masoara direct.

Link spre comentariu

buna ziua!scriu aici pentru a nu incarca inutil forumul.am realizat un redresor dintr-un transformator de UPS, estimez curentul trnasformatorului la 30A.am pus o punde de 50A, pot folosi acest redresor pentru baterii de 70-100A ca fast charger?Multumesc!

Link spre comentariu

Poti sa-l folosesti, dar ai grija ce tensiune aplici acumulatorului, sa nu depasesti 13V in secundarul trafului in gol.Poti sa reglezi cat de cat tensiunea secundara, folosind infasurarile folosite la stabilizarea UPS-ului. Daca UPS-ul era de 12V vei avea de obicei cam 9-10V maximum pe infasurarea secundara, asta fiindca initial ea era folosita ca primar si era calculata la tensiune mai mica pentru compensarea pierderilor in infasurari si scaderea tensiunii acumulatorului. Ideal este sa folosesti cele doua infasurari identice ale secundarului montand doua diode in schema de redresor cu priza mediana. Cele doua diode vor fi montate pe acelasi radiator comun (un avantaj) si infasurarile vor fi solicitatemai putin, lucrand fiecare doar o alternanta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări