Vizitator mihaiGR Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 SalutAstept un sfat/schema electrica pentru realizarea unui redresorAtasez poze cu piesele care le-am primit si schema electrica (care nu o inteleg) Link spre comentariu
Vizitator mihaiGR Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 continuare poze Link spre comentariu
Electronicserver Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 viewtopic.php?f=21&t=45121&start=30#p404857 Link spre comentariu
homer Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 63VA pentru un redresor auto mi se pare cam putin. Link spre comentariu
Vizitator mihaiGR Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 stie careva ce inseamna -10%, -5% si E la transformator? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 -10% si -5% sunt prize de reglaj a tensiunii in bobinajul primar.Practic se aplica tensiunea retelei intre borna 220 si una dintre cele doua borne, in functie de valoarea tensiunii retelei.Borna (E) e legata la ecranul electrostatic dintre primar si secundar si se leaga la impamantare de obicei, sau se poate lasa in aer. Link spre comentariu
Vizitator mihaiGR Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Multumesc pentru raspuns Link spre comentariu
Vizitator fig Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Salutare tuturor,Detin transformatorul din pozele alaturate si as vrea sa stiu daca pot face din el un redresor auto.Transformatorul este de 24V si eu am nevoie de 12v si cca 15A pentru a putea incarca baterii de 150Ah.Alte date despre transformator nu cunosc.Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si eventual vreo schema cu piesele necesare.Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 17, 2014 Partajează Postat Februarie 17, 2014 Acel transformator poate da cam 10A si pentru a-l putea folosi, trebuie data jos jumatate din infasurarea secundara de 24V, se trage o priza mediana la 12V si se bobineaza la loc spirele date jos.Se va obtine un secundar de 2x12V cu priza mediana, va fi nevoie de doar doua diode gen RA220 recuperate de la un alternator defect, sau orice diode de minim 20A/100V. Alta varianta ar fi sa dai toata sarma din secundar si sa o imparti pe jumatate, bobinand cu doua fire simultan, ulterior se face fazarea celor doua infasurari legand inceputul uneia cu sfarsitul celeilalte.Se obtine acelasi lucru, un secundar cu priza mediana.Schema de redresare bialternanta cu doua diode si priza mediana e utila aici fiindca fiecare infasurare va utiliza doar jumatate din alternante, in felul acesta solicitarea bobinajului fiind mai mica.Pun mai jos si schema redresorului, specific faptul ca le redresorul auto nu e nevoie de condensator ca in schema. Link spre comentariu
Vizitator fig Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Multumesc pentru raspuns.Nu exista totusi alta solutie pentru a reduce tensiunea de la 24v la 12v?N-as vrea sa ma duc cu transformatorul la bobinator.Poate cu un LM....nu sunt sigur. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Se poate binenteles si pe alte cai, dar puterea disipata va fi mare si va necesita radiatori voluminosi si incomozi.O sursa in comutatie ar complica prea mult schema, cel mai simplu e sa dai jos din spire, in cel mai rau caz, lasi transformatorul montat si scoti pe rand cate o spira-doua din secundar, masurand continuu tensiunea pana ajungi la 13V.Atunci vei avea nevoie de o punte cu patru diode, se poate gasi insa una monolitica de 25A la preturi decente. Ultima spira din secundar e chiar cea cu tub varnis negru.Incepi scoaterea spirelor cu aceasta ultima spira, cand lungimea devine incomoda, tai sarma aproape de transformator, in felul asta nu trebuie sa desfaci tot transformatorul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Nu exista totusi alta solutie pentru a reduce tensiunea de la 24v la 12v?N-as vrea sa ma duc cu transformatorul la bobinator.Incearca sa abordezi reglajul cu tiristor si ai scapat de bobinator,insa chiar si asa,nu vei putea cere mai mult decat poate da traful,fara sa-l prajesti...daca 10A da,atat vei putea stoarce din el fara pericol,deci vei putea incarca si baterii de 150Ah cu cresterea corespunzatoare a timpului de incarcare.Aici s-a discutat mult(poate prea mult) pe marginea acestei scheme relativ usor de reprodus si de reglat.Personal am folosit traf de 24V cu aceasta schema si n-au fost probleme.viewtopic.php?f=21&t=45121 Link spre comentariu
Vizitator fig Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Multumesc pentru raspunsuri.O sa mai citesc si revin cu intrebari daca este cazul. Link spre comentariu
Vizitator mihaiGR Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Am legat de la 0 si 26 doua diode pozitive iar intre radiatorul diodelor si oricare dintre bornele 0, 24, 26, 28, aparatul imi indica intre 13,1 si 13,4 (oscileaza) Link spre comentariu
Vizitator mihaiGR Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Credeti ca este suficient pentru un redresor? Am masurat 12 amperi.Ce as putea sa fac sa nu mai oscileze tensiunea? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum