Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

volumul unei incinte dupa marimea unui difuzor

kasanova11141

Postări Recomandate

Salutaream si eu o intrebare.. mi-am luat niste difuzoare cu dimensiunea de 28,8 cm si vreau si eu sa aflu ce volum tre sa aibe incinta ca sa se aude bine, si implicit sa aflu si dimensiunile incintei. ma puteti ajuta cu ceva? Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

4

• Sharky

3

• kasanova11141

3

• dividivus

2

Top autori în acest subiect

Incinta inchisa de vreo 80L.Am pus mana pe un dif, nu mia stiu ce parametrii TS are, dar stiu ca e indicat sa il folosesti in incinta inchisa.Poti sa il folosesti si in bassreflex, dar va suna oribil, pt gustul meu..tie poate iti place.

Link spre comentariu

Sharky nu fi rautacios cu bass reflexul care va suna "bine" pt kasanova11141 pt ca poate omul nu stie nimic despre cum se proiecteaza un subwoofer folosind parametrii thiele/small (exista denumire romaneasca pt asta? de exemplu incinta sub-bass??? :rolleyes: ). Imi aduc aminte ca acum 3 ani habar nu aveam ce inseamna parametrii T/S si ziceam cat de bine se aud niste difuzoare OEM dintr-un Opel Astra (ceva 8 VA-asa scria pe ei).

Link spre comentariu

Nu-s rau....gusturile nu se discuta. Poate lui ii va placea basul scos dintr-o cutie bas reflex cu acel difuzor. Mie unul nu imi place basul prea lung si moale. Oricum in bass reflex cantitatea de bas va fi mult mai mare.Nu ii ramane decat sa incerce. Daca nu ii place bass reflex sa astupe gaura. :weedman:

Link spre comentariu

Sharky nu fi rautacios cu bass reflexul care va suna "bine" pt kasanova11141 pt ca poate omul nu stie nimic despre cum se proiecteaza un subwoofer folosind parametrii thiele/small (exista denumire romaneasca pt asta? de exemplu incinta sub-bass??? :rolleyes: ). Imi aduc aminte ca acum 3 ani habar nu aveam ce inseamna parametrii T/S si ziceam cat de bine se aud niste difuzoare OEM dintr-un Opel Astra (ceva 8 VA-asa scria pe ei).

Stai linistit ca gusturile evolueaza...Fac pariu ca ce-ti palce acum peste cativa ani nu-ti va mai palcea deloc, vei avea gusturi mai sofisticate... :rolleyes:
Link spre comentariu

salutare!!de paramerii TS ai difuzorului nu prea am cum sa fac rost ca nu am tot ce-mi trebe sa-i masor, dar.. cand am sa-mi fac o incinta, o sa vad cum o sa sune inchisa, si daca nu-mi place o sa ii fac si un bass reflex.am niste planuri de incinta pe care vreau sa le folosesc. o sa le pun sa le vedeti si voi si.. sa va spuneti parerea.

Link spre comentariu
Vizitator VeGaATS

kasanova11141,

http://www.audiokit.it/ITAENG/KitDiffus ... vace94.htm

Ştiu că Vifa Vivace 94 folosea un woofer cu membrana de pastă de celuloză acoperită manual cu pastă de carbon, cred că membranele veneau tot de la tipul ăla din Germania care face membrane şi suspensii pentru Usher şi Scan-Speak. Era un woofer Vifa 25CF-300 care mai tîrziu a fost înlocuit cu M25WP-00-08. Nici unul din astea nu se mai fabrică. Tot ce ştiu e că aveau Qts-ul sub 0,35, fs pe undeva pe la 25Hz, sensibiltate măricică şi Xmax de vreo 5-6mm. Le-au scos ca să nu facă concurenţă liniilor 25W şi 21W ale lui Scan-Speak.

Dacă vrei să faci boxa aia ar trebui să foloseşti un woofer cu Qts coborît, Vas de cel puţin 100litri şi fs pînă în 30 de Hz. Scan-Speak 25W/8565-01 ar fi perfect. Pe undeva am un desen care arată o boxă proiectată de http://www.art-audio.com .

E acelaşi design, adaptat pentru difuzoare din zilele noastre.

Midrange-ul e un Vifa MP-130, înlocuit cu P13MH-00-08 (le am pe amîndouă şi părerea mea, şi nu numai a mea, e că seria P13WH e o clasă peste P13MH). Tweeter-ul tot Vifa era, un D27TG-35-06 (olandezii îi zic HT-275D2), de care am avut şi eu şi nu prea am fost încîntat.

Uite desenul...

VeGa

Link spre comentariu
Vizitator droghy

am si eu sa va arat un dif dar nu stiu sa pun poza pe forum... alta data mergea ,dar acum nu pot sa o salvez p net ca sa ii pun url-ul...helpe tot vb d incinta in functie de marimea difuzorului

Link spre comentariu

nu exista absolut nici o formula care sa-ti calculeze un volum dupa marimea unui difuzor...Iti dau uns fat: fa mai intai o incinte de vre-o 30-40 L inchisa...daca nu-ti palce cum suna pune-i un port...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări