Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VU-METRU(Proiect comun)

sonic11

Postări Recomandate

Mi se pare interesant daca s-ar putea face analizor pe benzi, verticale.

Daca te mai intereseaza, vezi asta: http://www.waitingforfriday.com/index.php/Real-Time_Audio_Spectrum_AnalyserPosted Image
Da, interesant, mai ales ca am si ceva display grafic portocaliu cu 240*64 pixeli...

Studiez, e mult mai spectaculos decat 2*16.

Ar fi util daca ar testa cineva pe un breadboard, eu as pune piesele la dispozitie, mai putin timpul...

Multumesc!

:aplauze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

15

• vcdec

8

• nustiunimic

2

• Bandi Szasz

2

Top autori în acest subiect

Lucrez la acest lucru, am la dispozitie lcd-ui de 128x64 pixeli, dar ma lovesc de o problema!Nu pot pot incarca hexul in dspic30f3014Arata ca-l scrie dar la verificare........programing failed at program memorry address 0x000000Stie cineva care ar putea fi cauza?

Link spre comentariu

Lucrez la acest lucru, am la dispozitie lcd-ui de 128x64 pixeli, dar ma lovesc de o problema!Nu pot pot incarca hexul in dspic30f3014Arata ca-l scrie dar la verificare........programing failed at program memorry address 0x000000Stie cineva care ar putea fi cauza?

Ce program, ce programator?
Link spre comentariu

S-a procedat după cum urmează Pic kit2 dspic30f3014  1Vpp conectat la pin1, pinul MCLR 2vdd conectat la pin11, 21, 32,40 VDD 3gnd conectat la pin12, 20, 31, 39 VSS 4pgd conectat la pin9 PGD / emud 5pgc conectat la pin8 PGC / EMUC Toti pinii VDD sunt decuplati cu un condensator de 100nF la GND PS. Eu folosesc un adaptor cu soclu ZIF și nu am avut probleme până acum cu nici-un microcontroler Nu am folosit dsPIC și nu i-mi este foarte clar dacă biții de configurare sunt bine setaticonfig 0711 003F 8700 310F 330F FFFF C003

Link spre comentariu

Ce program, ce programator?
Repet... daca se poate raspunde la intrebari... sau e monolog? :nebunrau:
Link spre comentariu

Scuze daca nu am fost destul de explicitLucrez la spectru analizer cu dspic30f3014 si ecran grafic 128x64 pixeli,soft care va fi postat aiciLucrez cu flow code v6 SI programez cu pic kit 2gLCD tip controler KS0180 (circa 45lei)dspic30f3014 (circa 14 lei)Deci respect cea ce am spus in titlu topicului Cu ce informtii pot sa-ti mai fiu de folos?

Link spre comentariu

Omu zice ca programeaza in " flow code v6 " , asta e in loc de mplab.

E un limbaj de programare grafic pentru microcontrollere, pe bani.

http://www.matrixmultimedia.com/flowcode.php

Zic ei ca e ideal ptr incepatori fara experienta, eu zic ca tot incepator fara experienta ramai cu el, si legat de solutiile lor, in plus.

Eu unul n-am de gand nici sa platesc ptr asa ceva, nici sa piratez, cand MPLAB e standard industrial si gratuit pe de-asupra.

Link spre comentariu

Eu unul n-am de gand nici sa platesc ptr asa ceva, nici sa piratez, cand MPLAB e standard industrial si gratuit pe de-asupra.

Si care anume pentru seria 16F de exemplu , este numai Hi-tech ul dupa cate stiu eu , si dupa experienta mea cu el e cam naspa , acelas cod compilat in hi-tech este aproape de 3 ori mai mare decat compilat in mikroC.Daca exista un alt compilator pentru seria 16F si este mai eficient m-ar interesa si pe mine. Bineinteles in limbaj C , fara _asm si gen ca este cam complicat de invatat.
Link spre comentariu

Gratis zici, ce spui de faptul ca pentru 16f trebuie hi-tech care costa peste 500E si pentru dspic trebuie C30 alti 500EDaca i-mi dai dumneata bani astia ma dau pe MPLABPentru micile mele proiecte este destul de bun FLOW CODE

Link spre comentariu

Gratis zici, ce spui de faptul ca pentru 16f trebuie hi-tech care costa peste 500E si pentru dspic trebuie C30 alti 500EDaca i-mi dai dumneata bani astia ma dau pe MPLABPentru micile mele proiecte este destul de bun FLOW CODE

Pentru MPLAB intradevar exista cateva compilatoare , care pot fi folosite gratis , asa numitele editii pentru studenti. De exemplu C18 pentru seria F18 poate fi descarcat / folosit gratis. Dar la seria 16F este numai hi-tech- ul la randul sau poate fi folosit gratis cu limitari , dar este cam naspa pt ca fata de mikroC care are demo limit de 2k , face niste hex -uri uriase , daca nu incape in mikroC programul in limita de 2k , acelas cod in hi-tech devine 4+k acea ce este deja prea mare pentru a fi pus in PIC care are numai 4k ( seria 16F ). De pretul de 500E nu stiu dar daca este adevarat merita mult mai bine mikroC cu 250$ unde ai o gramada de biblioteci gata facute , + este foarte bun cand vine vorba de optimizarea marimii hex- ului. De flowcode nu stiu , am un proiect pe care incerc sa-l inghesui in 2k in mikroC , dar implica si un menu , etc .. , nu stiu daca reusesc daca nu atunci incerc si eu flowcode sa vad cam cat de mare iese hex- ul.
Link spre comentariu

Hm, la cat costa nisipul acum, inca n-am avut probleme cu dimensiunea programului. De exemplu, cand un proiect nu mi-a mai incaput in 16F877, l-am portat la 18F452. Ce-i drept, programe pentru 2K flash n-am incercat sa scriu, da' de ce m-as chinui? Prefer sa dau cativa centi in plus pe un controller mai mare si sa economisesc cateva sute pentru licente. Asta inseamna ca folosesc varianta free a compilatorului de la uChip - XC8. Asta pentru ca e de fapt e continuarea picc de la Hi-Tech, compilator cu care am inceput "joaca". Dupa ce uChip a cumparat acum cativa ani Hi-Tech, a combinat picc cu compilatorul propriu pentru familia 18F, C18, rezultand XC8 care "stie" acum seriile 12F, 16F si 18F. Asa ca momentan de picuri ma ocup cu MplabX/MPLAB8 si XC8. MPLAB8 pentru ca mplabx e inca in dezvoltare si mai are bube.Pentru un proiect mai vechi cu stiva USB de la uChip am folosit si C18, varianta pentru studenti. Inca nu m-am prins daca-mi lipsesc optimizarile pe care nu le-am putut activa.dsPIC/PIC32 n-am folosit inca, da' uChip are compilatoare si pentru astea.

Link spre comentariu

Ma refeream variantele full HI-TECH si C30.Pe viitor o sa trec la MPLAB, in momentul de fata sunt in studiu (tutoriale....etc.) iar in prezent lucrez cu FLOW CODE pt. ca este mai prietenos in utilizare.Vreau sa-mi realizez ceva automatizari prin casa si asta este varianta cea mai ieftina si cea mai rapida (daca ar fi sa fac softurile care le-am facut pana acum cu FLOW CODE in MPLAB, artrebui sa mai studiez inca cel putin 2 ani )Se poate descarca si inregistra ca versiune demo, versiune care nu are nici o limitare timp de 30 zile si include PIC12; PIC16, PIC18, PIC24, DSPIC30,33, PIC32, ATMEL; AVR...Nu este la fel de versatil ca MPLAB dar i-ti faci treaba mai ales daca nai prea multe tangente cu microcontrolerele

Link spre comentariu

Am gasit buba la problema cu dsPIC30F3014.Portul USB nu asigura curentul necesar pt. programare si este necesara alimentarea dintr-o sursa auxiliara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări