Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

R/C Logan

pegas

Postări Recomandate

Salut!Stie cineva daca si cum se poate conecta un MP3-player la R/C masinii?Pe unele forumuri am vazut ca se poate, pe altele ca nu. Si parca nu as vrea sa fac experiente pe o masina care nici nu e a mea.Multumesc anticipat. :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

4

• pegas

4

• Blind

1

Top autori în acest subiect

fara a interveni in instalatia electrica (adica in mufa din spate de la RC, raman doua solutii:

1. caseta adaptoare ... http://www.mediaconsum.ro/product/produ ... p3-player/

2. modulator FM ... http://www.digitalworld.ro/produs.php?i ... idcat=1119

Pt detalii despre conectarea la mufa din spate de la RC si folosirea funtiei de AUX a RC-ului uite-te pe forumul de la dacia http://www.daciaclub.ro/

Link spre comentariu

de solutiile cu caseta adaptoare si modulator FM stiam, dar am citit pe daciaclub ca nu sunt totusi de mare fidelitate (modulatoarele sunt mono iar capetele de la casete se pot deplasa).pe daciaclub nu am ajuns la nici o concluzie. unii ziceau ca e suficient sa faci scurt intre 2 pini, iar altii ziceau ca nu e deloc eficient pentru ca e vorba de un protocol de comunicatii acolo.mai caut.

Link spre comentariu

ok, in cazul asta sa o luam in alta ordine :) ... RC-ul are printre funtii .. funtia de AUX ? adica se poate selecta sursa de intrare .. gen Radio, Caseta .. Aux .. ? daca are asa ceva in meniu trebuie doar conectata iesirea de la player-ul mp3 la mufa de la RC la pini corespunzatori.

Link spre comentariu

pai, default nu are... stiu ca radio CD-ul de pe logan poate fi conectat la o magazie de CD-uri. dar functie AUX, propriu zisa nu are. ma gindeam ca poate fi pacalit sa creada ca are magazie de CD-uri, dar de fapt sa ia semnal de la un MP3 player.

Link spre comentariu

eu nu am logan dar din cate am vazut si am inteles de la cei care au, rc-urile chiar daca sunt la fel la toate masinile se impart in 2 categorii, si diferenta dintre ele e softul cu care sunt programate, astfel la un model din cele 2 exista selectia din meniu a intrarii AUX, iar celalalt model nu are asa ceva in meniu, chiar daca la nivel hard-ware sunt identice. De aici unica solutie ar fi reprogramarea rc-ului cu un flash pt modelul celalalt adica un upgrade se soft, dar sincer deja nu prea se mai merita bataia de cap.Daca tot am ajuns la modificari afective ala rc-ului mai profitabila solutie decat un upgrade este una mult mai simpla.Se desface rc-ul de capacul superio si pe partea mecanica se identifica capul de redare, acesta are 3 fire 2 pt semnal si unul pt masa. Ideal ar fi sa aiba preamplificarea pe partea mecanica, adica ori un integrat micut ori o preamplificare cu tranzistori(eu asa am intalnit in alte modele) Se ia un cablu ecranat stereo cu jack de 3.5 la un capat, si celalalt capat al cablului unde sunt accesibile firele se baga in interiorul RC-ului si se lipesc de preferabil dupa pramplificare, daca aceasta e pe partea mecanica; se asigura tot cu elemente de fixare si se inchide rc-ul.Pt redare casete se face ca si pana acum, iar pt redarea mel de pe mp3 player, se conecteaza playerul la mufa jack si in casetofon se baga o caseta goala ( fara banda ) care ore singurul rol de a activa partea de redare de pe caseta a rc-ului.Eu folosesc aceasta metoda de juma de an pe un rc pionner si totul e ok.Practic e acelasi lucru ca si cu caseta adaptoare, doar ca se elimina parazitii ce pot aparea la frecarea celor doua capete, sau la departarea lor. :smt006

Link spre comentariu

Nu e mai simplu sa iti faci un mic emitator stereo pe FM ? Scheme se gasesc din belsug pe net. Il acordezi pe o frecventa neocupata de vre-un post de radio, undeva la capat de banda, il plasezi langa casetofon si asta a fost. Gasesti si emitatoare stereo daca scormonesti mai mult.Sau, faci unul de putere mai mare insa il alimentezi la o tensiune mai mica sau ii pui un final mai slab, doar nu e nevoie sa bruiezi toate posturile de radio pe langa tine :yawinkle:

Link spre comentariu

multumesc tuturor pentru raspunsuri.

ionut20 voi incerca aceasta varianta. mi se pare mai "hack". chiar nu stiu cum nu m-am gindit la asta, ca in aceeasi idee facusem "line in" la un radiocasetofon...

Blind aceasta varianta e un pic cam "alien" pentru mine. nu am deloc experienta cu bobine, ecranari, antene, nu stiu cum se contruiesc, din ce material. insa, recunosc, e o varianta mai spectaculoasa si mai eleganta.

multumesc din nou tuturor pentru raspunsuri.

:drinkers:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări