Vizitator aurici Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 Recuperarea unor metale se realizează dintr-o soluţie apoasa de azotați, ce conţine Au+ (150 mg/L), Ag+ (25 mg/L) şi Cu2+ (300 mg/L).Procesul se realizează prin electrodepunere catodica în următoarele condiţii:- volumul de soluţie este de 1000 litri (densitatea 1kg/L);- tensiunea la bornele reactorului electrochimic: 3 V;- randamentul de curent pentru electroextracţia Au: 5 %;- durata electroextracţiei: 1000 ore;- suprafaţa catodului a fost de 200 cm2.După electrodepunere s-a recuperat 90 % din Au, 90 % Ag şi 20 % din Cu din soluţie.Să se determine pe baza bilanțului de materiale:- cantităţile de metale recuperate;- concentraţiile reziduale din soluţie, ale ionilor celor trei metale după electroextraţiei;- compozitia procentuala (% masa) adepozitului catodic- intensitatea curentului continuu ce alimentează reactorului electrochimic;- consumul de energie electrică pentru fiecare din metalele extrase;- densitatea de curent catodic.Masele atomice ale metalelor: AAu = 196,97, AAg = 107,87, ACu = 63,55Au+(l) + e- Au(s)Ag+(l) + e- Ag(s)Cu2+(l) + 2e- Cu(s)Are cineva vreo idee? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 manualul de scoala ce spune? Link spre comentariu
Vizitator aurici Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 manualul de scoala ce spune?Nu prea multe ...Faza e ca am facut ceva calcule dar m-am impotmolit si nici nu stiu daca sunt bune sau nu, si vroiam o a doua, treia etc...parere, idee Link spre comentariu
Vizitator aurici Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 nimeni? nimic? idei...ceva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum