Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema electrochimie

Vizitator aurici

Postări Recomandate

Vizitator aurici

Recuperarea unor metale se realizează dintr-o soluţie apoasa de azotați, ce conţine Au+ (150 mg/L), Ag+ (25 mg/L) şi Cu2+ (300 mg/L).Procesul se realizează prin electrodepunere catodica în următoarele condiţii:- volumul de soluţie este de 1000 litri (densitatea 1kg/L);- tensiunea la bornele reactorului electrochimic: 3 V;- randamentul de curent pentru electroextracţia Au: 5 %;- durata electroextracţiei: 1000 ore;- suprafaţa catodului a fost de 200 cm2.După electrodepunere s-a recuperat 90 % din Au, 90 % Ag şi 20 % din Cu din soluţie.Să se determine pe baza bilanțului de materiale:- cantităţile de metale recuperate;- concentraţiile reziduale din soluţie, ale ionilor celor trei metale după electroextraţiei;- compozitia procentuala (% masa) adepozitului catodic- intensitatea curentului continuu ce alimentează reactorului electrochimic;- consumul de energie electrică pentru fiecare din metalele extrase;- densitatea de curent catodic.Masele atomice ale metalelor: AAu = 196,97, AAg = 107,87, ACu = 63,55Au+(l) + e-  Au(s)Ag+(l) + e-  Ag(s)Cu2+(l) + 2e-  Cu(s)Are cineva vreo idee? :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator aurici

manualul de scoala ce spune?

Nu prea multe :d...Faza e ca am facut ceva calcule dar m-am impotmolit si nici nu stiu daca sunt bune sau nu, si vroiam o a doua, treia etc...parere, idee :d
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări