Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

opampuri si filtre active

Vizitator sparcorel

Postări Recomandate

Vizitator sparcorel

Vreau sa ma apuc sa-mi fac un crossover activ...scheme am gasit...dar...as vrea sa inteleg si cum e calculata fiecare parte de acolo...ideea este ca vreau sa-mi fac un filtru "personalizat" partea de calcul a frecventelor am reusit sa o invat...acum...ceea ce nu stiu este partea de buffer pe intrare si pe iesire (daca trebuie) cand trebuie si cum se calculeaza...mai apoi m-ar mai interesa combinarea a doua canale...summing-ul care se face tot cu un opamp...ce valori trebuia sa ia rezistentele de acolo si de ce...etc...am cautat pe net...si am gasit o gramada de documentatii...poate daca as fi cautat mai putin...nu eram in ceata...dar am citit si de pe situl lui rod elliot de pe linkwitz-lab etc...si sunt cam in ceata...daca ma poate ajuta cineva...aka tvicol...am inteles ca se pricepe...multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator sparcorel

de exemplu in poza atasata care varianta este corecta...eu le-am vazut pe ambele...dar as vrea sa stiu diferentele 1. prima figura...C1 este pt a bloc DC, iar gainul este dat de R2/R1 in cazul asta 1 ok...am inteles 2. in figura 2 la fel doar ca...apare acea rezistenta la masa...si semalul pleaca dinaintea ei...sau in locul rezistentei se pune un pot si semnalul pleaca de pe cursorul potentiometrului....acum...care varianta este buna...daca amandoua...cu ce influenteaza acea rezistenta din figura 2 si cum se calculeaza...si daca in locul ei se pune potentiometru...de unde stiu de cati K trebuie? multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări