Vizitator sparcorel Postat Octombrie 16, 2006 Partajează Postat Octombrie 16, 2006 Vreau sa ma apuc sa-mi fac un crossover activ...scheme am gasit...dar...as vrea sa inteleg si cum e calculata fiecare parte de acolo...ideea este ca vreau sa-mi fac un filtru "personalizat" partea de calcul a frecventelor am reusit sa o invat...acum...ceea ce nu stiu este partea de buffer pe intrare si pe iesire (daca trebuie) cand trebuie si cum se calculeaza...mai apoi m-ar mai interesa combinarea a doua canale...summing-ul care se face tot cu un opamp...ce valori trebuia sa ia rezistentele de acolo si de ce...etc...am cautat pe net...si am gasit o gramada de documentatii...poate daca as fi cautat mai putin...nu eram in ceata...dar am citit si de pe situl lui rod elliot de pe linkwitz-lab etc...si sunt cam in ceata...daca ma poate ajuta cineva...aka tvicol...am inteles ca se pricepe...multumesc. Link spre comentariu
Vizitator sparcorel Postat Octombrie 16, 2006 Partajează Postat Octombrie 16, 2006 de exemplu in poza atasata care varianta este corecta...eu le-am vazut pe ambele...dar as vrea sa stiu diferentele 1. prima figura...C1 este pt a bloc DC, iar gainul este dat de R2/R1 in cazul asta 1 ok...am inteles 2. in figura 2 la fel doar ca...apare acea rezistenta la masa...si semalul pleaca dinaintea ei...sau in locul rezistentei se pune un pot si semnalul pleaca de pe cursorul potentiometrului....acum...care varianta este buna...daca amandoua...cu ce influenteaza acea rezistenta din figura 2 si cum se calculeaza...si daca in locul ei se pune potentiometru...de unde stiu de cati K trebuie? multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum