Stefan Durac Postat Ianuarie 27, 2020 Partajează Postat Ianuarie 27, 2020 Acum 50 minute, mac01 a spus: Mia spus un electrician daca pun in locu rezistorului de 10w-47 ohm un bec de 100w si seaprinde putin filament inverteru e ok... da eu iam pus un bec 100w si seaprinde cum lai baga in priza normal care ar fi cauza Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 27, 2020 Partajează Postat Ianuarie 27, 2020 (editat) Daca se aprinde becul tare atunci circuitul becului se inchide prin placa...este foarte clar ca ai un scurt pe placa. Verifica puntea redresoare, diodele, tranzistorii, condensatorii de filtraj, etc....cam tot din partea de alimentare a acelui invertor. Editat Ianuarie 27, 2020 de mac01 Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 28, 2020 Partajează Postat Ianuarie 28, 2020 Lasa electricienii sa-si vada de becurile si firele lor, nu au treaba cu invertoarele de sudura. Cel mai probabil IGBT-urile sunt defecte ( posibil nu doar ele ), reparatia va fi destul de costisitoare, comparabil cu pretul unei chinezarii noi functionale. Fara experienta sigur vei defecta iar componentele inlocuite ( si nu-s ieftine ). Link spre comentariu
Stefan Durac Postat Ianuarie 31, 2020 Partajează Postat Ianuarie 31, 2020 Va multumec mac01 am reparat inverteru telwin 144 am avut tranzistori in scurt Q5 si Q8 erau in scurt plus ca am avut si rezistoru ars de 10w-47 ohm ..cum miat spus dumneavoastra am masurat tot pe partea cu alimentarea ce am gasit defect leam schimbat si lam facut sa functioneze ... Diodele de langa Q5 si Q8 erau bune da eu leam schimbat ..... Am schimbat si condensatori 400v 470uF sa fiu sigur 1 Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 31, 2020 Partajează Postat Ianuarie 31, 2020 Bravo...e bine ca te-ai descurcat cu el...exista destula documentatie pe acest forum...iar Telwin 114 este similar cu 144.....ai de unde sa te informezi cu privire la reparatia acestora. Link spre comentariu
Stefan Durac Postat Ianuarie 31, 2020 Partajează Postat Ianuarie 31, 2020 Da aveti dreptate mac01 este cel mai bun sait elforum este bun pentru orcine sa se documenteze pentru asi rezolva plobema la electronice cand o sa mai am fro plobema am sa apelez la dumneavoaatra va multumesc incodata pentru sfatu care mil lati dat Link spre comentariu
Rulian Postat Octombrie 25, 2020 Partajează Postat Octombrie 25, 2020 Va salut, mi.am bagat si eu nasul intr.un 145, Am schimbat urmatoarele: diodele transil, D40,42, diodele D14,D31, BYS-urile, D19,D23,D26,D27, IGBT-urile. Nu am tensiune intre XF+ si XF-. Merge cred ca doar jumate din etajul final, cel cu Q5. Am o tensiune mare de 315v intre BQ8 si DC+ SI 0v BQ8 si DC-. Sunt incepator, invat sa le fac, Apreciez orice sfat. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Octombrie 25, 2020 Partajează Postat Octombrie 25, 2020 Primul sfat: fa rost de un osciloscop. Cu el vezi dacă ai semnal după drivere. Link spre comentariu
Rulian Postat Octombrie 25, 2020 Partajează Postat Octombrie 25, 2020 Bună idee, dar nu știu sa.l folosesc. În schimb am o tensiune pulsatorie be igbt.uri, aproape de 0 spre 32 V, care cred ca vine de la traful de puls și de la diode le zenner. La măsurători componentele sunt ok. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum